Şimdi Ara

Çamaşır Makinem Çok Ses Yapıyor Kazanı Düşmüş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
2
Favori
227.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    ses yeni başladıysa amortisör rulman değişim ve bakımlarıyla kurtarabilirsin ama uzun süredir ses yaptığı halde kullanıyorsan masraf biraz artabilir değişmesi gereken parçalara göre hangi şehirdesin ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    ses yeni başladıysa amortisör rulman değişim ve bakımlarıyla kurtarabilirsin ama uzun süredir ses yaptığı halde kullanıyorsan masraf biraz artabilir değişmesi gereken parçalara göre hangi şehirdesin ?

    Merhaba hocam hataydayim ses başlayalı 10-15 gün falan olmuştu 7-8 defa kullanildi bu arada. dün tanıdık bir tamirciye verdim, açıkçası tahmin ettiğimden fazla bir masraf gitti, ustanın dediğine göre rulman, amortisörler ve rezistanslar değişmiş, bide kazanın bir parçasını mı ne tornaya vermişler (orasını tam anlamadım) toplamda 120 lira masraf aldılar. Hatta normalde 170-180 lira tutarmış tanıdık işi 120 lira. Makina 6-7 yıllık Beko 2012C, muadil sıfır bişey alsam 500-600 liraya alınır. Yenimi alsaydim acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blindfire -- 1 Mayıs 2015; 8:59:03 >
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    Dediği Şeylerin Hepsini Yaptı Ve Bir Yıl Garanti Verdiyse Fiyat Gayet Makul.
  • Konuyu görmüşken ben de fikir alayım. Hoover çamaşır makinemiz gayet güzel çalışırken, özellikle sıkma sırasında inanılmaz bir gürültü yapmaya başladı. Servis gelip kontrol etti ve sorunun kazan rulmanında olduğunu fakat kompakt kazan olduğu için komple kazanın değişmesi gerektiğini söyledi ve sanırım 400 TL bir maliyet (garanti süresi dolduğu için) çıkardı. O parayı tamirata vermektense gittiği yere kadar kullanıp yeni makine alayım diyorum çünkü söz konusu problemin yıkamaya etkisi olmadığını düşünüyorum.

    Bu arızayı daha düşük maliyetle halletmek mümkün müdür yoksa makineye elden çıkmış gözüyle bakmaya devam edeyim mi? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    Dediği Şeylerin Hepsini Yaptı Ve Bir Yıl Garanti Verdiyse Fiyat Gayet Makul.

    Hocam dediği şeyleri yapıp yapmadığından açıkçası pek emin değilim, garanti konusunda hiç bir şey söylemedi, bende sormadım. Normalde bu tür işlerimi Servislere yaptırırdım, ilk defa fazla masraf gitmesin diye mahalle tamircisi tabir edilen bir tanıdığa verdim.servisle arasında maddi olarak pek bir fark yokmuş ben bunu anladım. Yani Servislere vermek daha mantıklı geliyor bana. tşk ederim ilginiz için.
  • eagle fly free kullanıcısına yanıt
    bazı presli kazanların onarımları münkün olabiliyor ama şimdi makinenin kazanını görmeden birşey söylemek akıllıca olmaz, özel servislerden fiyat alabilirsiniz eğer makineniz çok eski değilse ve kozmetik olarak bir sorunu yoksa.
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    sıraladığınız şeyleri yetkili servis 250 altında yapacağını zannetmiyorum, bence fiyat gayet cazip muhtemelende sıralanan şeyler değişmiştir, rulman keçe, amortisör, değişmeden zaten makinenin sesi düzene girmez. rezistanslarda bazen rulman bozulduğunda kazanın sürtmesi sonucu hasar görebiliyor bu nedenle değişmesi gerekmiş olabilir. yetkili servisle işi bilen özel servisler arasında işcilikte çok fark oynamaz ama fiyatta ciddi oynamalar olabilir.

    aynı zamanda şunuda belirteyim makinenizin tamburunu tornaya vererek keçenin geldiği yeri düzelttirmişlerdir, ileride keçeyi bozup arza tekrar etmesin diye, yetkili servise gitmiş olsaydı tambur komple değişirdi düzeltmekle uğraşmaz servisler ve sadece şuan serviste en basit tambur parça fiyatları bile 100 tl altında değil. özetle yetkili servisin tambur değişimiyle birlikte sizden isteyeceği fiyatın yarısının bile altında yapmışlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz Eşya Servisi -- 6 Mayıs 2015; 11:54:27 >
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    Benim 6 yıl önce aldığım makine SAMSUNG WF7602S9 modeldi galiba 6kg Ag+ diye bir özelliği var rengi gri-siyah ve ışıkları da mavi yanıyor. Yakışıklı makine ama artık yaşlandı galiba. O zamanki kiralık evimde banyo çok küçük mutfak uzak başka da uygun bir yer olmadığından biz banyonun yanındaki odaya kurup orada kullandık hortumlarını da kolayca banyoya aktarmıştık. 5 yıl bu şekilde kullandık ama zemin strafor üzerinde laminant parke olduğundan makine hep sarsıntılı çalıştı. Şimdi yeni evimde yeri çok daha iyi ama o sarsıntıyı bir türlü geçiremiyoruz ayaklarını servise ayarlattık filan hiç faydası olmadı. Hem vuruntu sesi hem de sarsıntı var ne tutar bunun maliyeti? Ayrıca bir de son zamanlarda suyu %90 boşaltıp içindeki %10 suyla birlikte sıkma yapmadan donup kalıyor bazen. Aç-kapa düzeliyor, bunun neden olabilir?
  • bizim makina çalışırken ses çıkarmaya başladı kazanı mı gitti acaba
  • suÇ kullanıcısına yanıt
    marka model önemli bir etken bu durumda görmeden incelemeden birşey demek yanıltıcı olabilir basit bir amortisör arzasıda olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    marka model önemli bir etken bu durumda görmeden incelemeden birşey demek yanıltıcı olabilir basit bir amortisör arzasıda olabilir.

    servis gelecek 5 gibi bakalım neymiş göreceğiz
  • Merhaba çamaşır makinamız sıkarken ses çıkarıyor. Özel Servis cagırdık amortisor rulman değişecek 550 tl dedi. Bize çok ğahalı geldi makinamız bosch logixx 8 kilo. Ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 senelik vestel lea 1000c çamaşır makinemiz var çok sesli çalışıyor burada yazanlara bakarak akşam kazanı elle çevirdim tıkırdayarak dönüyor sanırım rulmanları gidik bu makinede sadece rulman değişimi yapılabilirmi?bazılarında kazanla beraber değişmesi gerekiyormuş ne kadar masraf çıkar?çok olursa yeni almak istiyorum 1992 de ilk vestel makinesini almıştık 2007 yılına kadar kullandık evi değiştirirken yeni bir vestelle değiştirdik hala çalışıyordu aldığımız 4 senede gitti şu an kullandığımızda 4 senede kaput oldu eski kaliteleri yok artık anlaşılan bir dahada vestel almam..
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba,siemens çamaşır makinası sıkma esnasnında ses yapıyordu yetkili servis cagırdık. 350 800 tl arası masraf cıkar dediler.

    kazan rulmanı mı ne bozulmus
    sizce yenisni almak daha mı mantıklı yoksa yaptırmak mı?
  • Merhaba,

    Bosch marka makinemiz var, sıkma esnasında yürüyodu ayaklarından sandık baktrdık, motor balatalarından olabilir dediler sonra düzeldi. Ama bugün sıkarken duvarlara vurdu resmen kendini. Motor balatası çok mu pahalıdır, sizce yeni makine mi almalıyız?

    @beyazesyaservis



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goksinnn -- 10 Mart 2016; 21:02:18 >
  • Arçelik çamaşırmakinemiz şu an çalışıyor ve çok şiddetli ses geliyor taaa odaya kadar.8 yıllık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çamaşır makinenizde ses çıkaracak 4 aksam var....
    1.kazan rulamnları
    2.motor rulmanları
    3.amortisörler
    4.pompa motoru
    Yukarıda yazılı parçalar değişirse...iyi bir ustanın elinden revizyon olursa makinanızda metal yorgunluğu başlamadıysa uzun bir süre daha kullanmaya devam edersiniz..
  • ustam selamlar,

    bir hata ettik ve 4-5 yıl önce ariston çamaşır makinesi aldık..uzun süredir normalden fazla bir gürültüyle çalışıyordu.artık eskidi normal herhalde dedik..videosunu çekip tanıdık bir ustaya gönderdim, kazan rulman yatağı dağılmış olabilir bakmak lazım dedi, geldi, kazana bakıp birkaç tur çevirdi ve kazanın değişmesi gerekiyor dedi..önce fiyat alacak, biz fiyata onay verirsekte kazanı değiştirecek.

    böyle bir arıca için tamir yaptırmak mantıklı mıdır?
    makine şuan 1000 tl ye piyasada olan bir model, kazan için ne kadar fiyat söylenirse sizce makul kabul edilir?
  • arçelik 2200 makinam 17 sene sonra arızalandı..makinayı imal edenden Allah razı olsun Türkiye nin heryerini dolaştı..
    en son fazla yüklemeden ön cam fırlayıp kırılmıştıi çindeki suyu ve çamaşırları boşaltıp.yenisini taktırdım.
    ancak sanırım bizden kaynaklı hata içine çamaşır atıp makinayı çalıştırdık susuz kalıp eski programdan devam etti sanırım...ön program panelin arkalarından küçük patlama sesleri gelerek dumanlar çıktı ve yanık kokusu yayıldı..emekliye ayırdım....


    Bu sebep ile REPAİRMAN ÜSTAD dan bu makina ayarında bana hangi makina marka modeli tavsiye edersiniz miele dışında ....(çok iyi ama çok pahalı)
    yapışma tanbur olmayan 9 kg luk BOSCH grubu aeg electrolux v.b gibi

    1- AEG L87495XFL
    2- electrolüx EWF1497CDW
    3-bosch grubundan tavsiye edebileceğiniz alman üretimi modeli ?
  • konuyu hortlatıyorum ama çamaşır makinem profilo 8kg 800 devir ve 8 yıllık bir makina. hiç bir sıkıntımız yoktu sıkma işleminde yanlardan da belli oluyordu vuruyordu kazan sağa sola. makinanın içini açtım amortisotler kötü durumdaydı servise sordum 3 amortisor+işçilik 400 dedi internette 50 tl civarı 3 lüsü. orijinali bulamadım online yedek parça isimli firma orijinal ayarında dedi ürünü için. amortisorleri taktım 15 gün düzgün çalıştı şimdi ise sıkmaya başlamadan önce devir almadan ki zaman aralıgında yanlara tak tak vuruyor. sebebi ne olabilir amortisorler mi çok kötü yoksa bilya vs mi dağıldı acaba

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.