Şimdi Ara

Çamaşır Makinem Yıkama Yapmıyor Kazan Dönmüyor ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
3
Favori
356.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle elimizde 20 yıllık vestel WD 850 marka kurutmalı çamaşır makinesi var, kazan boştayken elle rahatlıkla dönüyor, kayış sağlam, suyu alıyor yıkamaya geçtiğinde kazanı bir türlü döndüremiyor, zorlanıyor ama nafile inatçı kazan dönmüyor, çalışırken arkadan kayışın bağlı olduğu pervaneye baskı uygulayarak yardım edeyim dedim zoraki döndü ancak kendi haline bırakınca sadece zorlanıyor. Birde sıkmadayken vurma sesi geliyordu epeydir; şu an boşken normal çalışıyor ancak sıkmada devir ayarını yükseltsemde sabit bildiği hızda sıkma yapıyor. Haliyle paslanmalar hatta yer yer çürümeler var. Çok değil 2 ay daha bizi idare etmeliydi zaten emekliye ayrılacaktı ancak bu veda biraz erken ve zamansız oldu. küçük çapta halledilecek bir sorunsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasadivalyos -- 26 Mayıs 2014; 2:15:31 >
  • Camasir makinemden yikamaya dair her turlu ses geliyor ama kazan donmuyor. Yikarken tak tuk sesler gelmeye basladi ve son sikmada donmeyi durdurdu. Sizce sorun ne olabilir? Ve yaklasik kaca mal olur?
  • Zaten kazan dönmez Tambur döner. :)))))))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meryduransu

    Zaten kazan dönmez Tambur döner. :)))))))

    👏👏👏👏👏👏👏👏😀👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servisçi bunu yazıyorsa vay o makinelere acırım. :)))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar indesit iwc7108 modelli bir camasir makinam var 4. Yilinda su an,,,1 ay oncesine kadar duzgun calisiyordu,,,makinanin suandaki sorunu

    Yikama aciyorum oncede 3-4 saatte bitirdigini sabah 8 den oglen 3 e ladar calistiriyoe hala yikiyor, hizli modda yikiyor ancak citileme gibi cuf cuf ses gelirken kazan donmuyor, programi durdur baslat tusu ile 1 sn durduruyorum tekrar donuyor, her dakika bunu yapmak eziyet, bazen kendi donuyoe,,,acayip sesler var,,,

    Soyle de bir olay var acaba ilgisi olabilir mi,,,

    1 aydir evde degildim gecen hafta evi su basmis ancak makinada birsey yoktu,,,insan killaniyor, o tarafta hic bir su koku vs olmasa da bozuldu mu diye,,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle iyi günler çamaşır makinem regal RCL 800 T makinenin geçen gün rezistansını degiştirdim topladım ve çalıştırdım makine su alıyor sonra bi ugultu sesi geliyor ve bitti diyor yıkamaya geçmyor kapatıp işlemi tekrarlayınca busefer suyu boşaltıyor ve başlat dügmesi yanıp sönüyor tambur kayışını kontrol ettim kopma çıkma yok tamburu döndürdüm sıkışma warmı diye oda yok rahat hareket ediyor. sorun ne olabilir şimdiden yardımlarınız için tşkr ederim iyi günler...
  • hocam merhaba. yardımcı olursanız sevinirim. bende bosh wfl 2060 camaşır makinası var. önce bir kaç defa normal yıkamadan sonra çamaşırları sıkmadan öylece bıraktı. programı sıkmaya almama rağmen sıkmaya geçmiyordu makina. pompa çalışıyor suyu boşaltıyor ama sıkmaya geçmiyordu. kömürleri değiştirip denedim. sıkmaya ayarladım bir kaç defa çalıştı. ardından makinayı normaL çalışma moduna aldım herşey normal diye. maalesef artık normal çalışma modununda sadece su alıp kazaan dönmüyor. sıkma modunda ise suyu boşaltıyor ama kazan dönmüyor. motorun uçlarını kontrol ettim. normal görünüyor. motorla kazan kayış tertibatını ayırdım bakalım motor kendisi dönecekmi diye. programı başlattım ama motor kayış olmadan bile boştayken dönmüyor. program başladığında kazan dönmese zaman ilerleme sesi geliyor makinadan. sizce sorun nerde olabilir acaba?
  • komikadam kullanıcısına yanıt
    motor ve kartı kontrol etmek gerekir ama arza en başından beri ponpada olabilirdi üzerine motorla uğraşmışsınız, açıkcası motorun çalıştığından emin olup sonrasında ponpayı değiştirmek gerekebilir.
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    Hocam ariza kesin karttanmis. Biryerden kartin aynisindan buldum ve denedim. Sikmaya getirdim normal cok guzel sikma programini bitirdi. Buldugum kart numarasi son iki rakami farkliydi benimki 07 buldugum kart 11di. Karti veren son iki rakam onemli ddgil dedi. Ama karti biraz disarda sokuk vaziyette denedim. Program dugmesini cevirirken uzerindeki direnc yandi. Anlamadim. Makinanin baska bir yerindfki zorlanmadanmi yandi yoksa son iki rakamdanmi bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komikadam kullanıcısına yanıt
    şimdi kartın neresi yandı hangi direnç yandı hepsi etken ama dahada önemlisi o kartı yakan parçanın hangi parça olduğu, muhtemelen makinenin bir parçasında arza var ve taktığınız kartlarıda yakıyor.
  • ARÇELİK çamaşır makinası yıkıyor ama yıkama bittiğinde sıkmadan bitiyordu,sıkma programına getirip sıkma yaptırıypruz.Yetkili servis kazan değişmesi lazım 220 tl tutar dedi.
    Bana çok geldi,ne dersiniz.Yaptıralım mı yoksa yeni makinamı bakalım.
  • VEYSER V kullanıcısına yanıt
    ÇOK ENTERASAN MAKİNE SES YAPIYOR KAZAN DEĞİŞECEK DENİLSE ANLARIMDA SIKMA YAPMIYORSA BÜYÜK İHTİMALLE YA POMPA MOTORUNA PİSLİK KAÇMIŞTIR YA POMPASI BOZULMUŞTUR, YADA KARTINDA SORUN VARDIR BENCE BİR BİLENE TEKRAR GÖSTERİN.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beyaz Eşya Servisi

    ÇOK ENTERASAN MAKİNE SES YAPIYOR KAZAN DEĞİŞECEK DENİLSE ANLARIMDA SIKMA YAPMIYORSA BÜYÜK İHTİMALLE YA POMPA MOTORUNA PİSLİK KAÇMIŞTIR YA POMPASI BOZULMUŞTUR, YADA KARTINDA SORUN VARDIR BENCE BİR BİLENE TEKRAR GÖSTERİN.

    Ustam ben eksik yazdım heralde,sesli çalışma sorunuda var,aradım sordum tekrar kazan rulmanları değişecek dediler,bunu özel servise ne kadara yaptırabiliriz.gaziosmanpaşa civarında oturuyorum.
  • 200-250tl
  • bugün makine çalışırken birden sigortayı attırdı üstelik bi kokuda çıktı bi kaç bunu böyle çalıştırmayı denedim ama sürekli sigorta attırdı uzatma kabloyla başka bir prize taktım bu defa sigorta atmadı ama motor dönecekmiş gibi olup dönemedi motor kömürlerinden şüphe edip motoru söktüm kömürler bitmişti , kömürleri değiştim tekrar çalıştırdım makine su aldı boşalttı ama dönmedi sıkmaya aldım dönmeye başladı bu defa yine makineden koku geldi ve artık hiç dönmüyor su alıp boşaltıyor sadece sıkma programına alınca motor girişlerini kontrol ettim elektrik gelmiyor motoru multimetre ile kontrol ettim sağlam görünüyor bu durumda kontrol kartımı yandı yoksa başka bi durum mu var acaba
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    motor ilk sigorta attırdığında çalıştırmayarak kömür kontrolü yapsaydınız açıkcası masrafınızı en aza indirmiş olurdunuz ama kömürler bitince kömür yayları kollektöre çarpar ve çok fazla tekrar ederse hem kartı hemde motoru patlatır. muhtemelen makinenizin kartı gitmiş ama aynı zamanda motordada sorun olabilir.
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    öyle olmadı hocam kömürler tam bitmedi 5 mm kadar kömür hala vardı yaylar değmedi kollektöre ama motorun son çalıştırmamdan sonra kart kısmından koku geldi dahada kazan dönmedi ama su alıp boşaltma yapabiliyor.
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    HIM MOTOR SOKETİNDE YANIN YOK DEĞİLMİ DAHASI SOKETİ TERS TAKMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN AMA KART YANDIYSA BENCE HEM KARTI HEMDE MOTORU DENETEREK YENİ PARÇA ALMANIZ GEREKİR YOKSA YENİ TAKACAĞINIZ KARTTA YANABİLİR.
  • Beyaz Eşya Servisi kullanıcısına yanıt
    yok motor soketinde bir sorun yok ters takma imkanıda yok zaten soketin yapısından dolayı ama en son sıkma programında motor 3-4 dk kadar çalıştıktan sonra makineden koku geldi dahada kazan dönmedi zaten su alıp boşaltmada sıkıntı yok ama
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.