Şimdi Ara

Çamaşır Makinesi Tavsiyesi, [Bütçe max. 10bin TL'ye kadar]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, çamaşır makinesi arayışı içerisindeyim bir süredir. Yalnız karar verebilmiş değilim. Uzun ömürlü çok fazla problemle karşı karşıya bırakmayan bir cihaz araşındayım herkesin beklentisi bu yönde olduğu gibi. Başlangıç 8 bin tl bütçe belirlemiştim fakat sonrasında biraz daha arttırmaya karar verdim. Gördüğüm şu ki her marka modelde kronik arızalar mevcut gibi bir markaya yönelirken o markanın belirli bir modelinde herkesin başını yakmış problem çıkabiliyor.BSH grubu daha sıcak olunan bir marka fakat araştırdıkça şikayetci olanların da ne denli fazla olduğu görülüyor.



    Electrolux - EW8F229ST PerfectCare 800 9 Kg 1200 Devir UltraCare System Çamaşır Makinesi


    Siemens - iQ300 - WG42A1X1TR

    9 kg -1200 dev./dak.


    Siemens - iQ300 - WM12UT90TR

    9 kg - 1200 dev./dak.


    Siemens - iQ500 - WM12US90TR

    Çamaşır Makinesi 9 kg 1200 dev./dak.

    https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/yikama-ve-utuleme-grubu/camasir-makineleri/solo-camasir-makineleri/WM12US90TR#/Togglebox=accessories/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesOthers


    (şu siemensler arasında farklar nelerdir değer mi ?)


    Bosch - serie 6

    WAU24S90TR

    Serie | 6 Çamaşır Makinesi 9 kg 1200 dev./dak.


    Bu seçenekler arasında duruyorum. Arçelik'e pek sıcak bakmıyorum . Electrolux yurt dışı üretim olduğu dayanım süresi olarak daha iyi olabileceği yönünde yorumlar mevcut. Fikir ve tecrübeleriniz bekliyorum lütfen.


    Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 31 Mayıs 2022; 18:37:50 >







  • güncel

  • Tecrübe ve görüşlerinizi bekliyorum.

  • Siemensler arasında ki en belirgin fark i-dos onun dışında pek fark yok ürünler eskisi gibi kaliteli değil ürün tercihi yaparken servis yaygınlığını da göz önünde bulundurun en başta ki ürünün servis sayısı az ancak işlevsel özellikleri daha fazla.


    Ben olsam Arçelik grubunun alt markalarından olan grundig ya da altus alıp ek garanti yaptırırdım.

  • Razor Crest kullanıcısına yanıt

    alman üretimi bosch ya da siemensler için ne düşünüyorsunuz onlarda da durum aynı mıdır?

    Servis konusundandan dolayı electrolux'ü biraz geri plana atmak durumunda kaldım. yedek parça sıkıntısı oluşabileceğine dair şeyler de duydum uzun yıllar kullanım neticesinde.

    Grundig bulaşık makinesi satın almıştım. Fakat çamaşır makinesinde arçelik grubu nasıl hiç bir fikrim yok markadan bağımsız ek garanti alıp yola devam etmek daha mı mantıklı olur şu şartlarda? Eski kalitelerinin olmadığını düşünüyorum fakat verilecek paranın ziyan olmasını da istemem elbette.

  • Worm Holes kullanıcısına yanıt

    Yeni düzende eskisi gibi 20 yıl kullanayım değiştireyim muhabbeti yok artık ürünlerin bir çoğu 6.yıldan itibaren sorun çıkarmaya başlıyor tüketim zihniyeti.Bosch grubunun alman üretimleri tabi ki daha iyi ancak fiyatını hakediyor mu tartışılır işlevsellik bakımından zayıf kalıyorlar.


    Arçelik grubu tabi ki süper kalitede değil ben altus markasını kullandım gayet memnundum servisleri de çok iyi bir sorun yaşamıştım ikiletmeden yeni makine getirdiler herhangi bir sorunda servisleri daha ilgili diğer markalardan da daha uygun fiyatlı bence ek garanti yaptırıp 7-8 yıl rahatınıza bakın.

  • Razor Crest kullanıcısına yanıt

    evet şartlar doğrultusunda 20 yıl sorunsuzca, rahat bir şekilde kullanayım gibi bir düşünce yok artık kafamda fakat 10-15 yıl arası temiz bir kullanım olsun diye bütçemi yukarıları çekmeyi düşünmüştüm. Eğer alman üretimlerinde bile bu istek gerçekleşmeyecekse zaten o kadar para dökmeye gerek yok sanırım.

    Altus'u hiç kullanmadım ama belirli ürünlerinde zamanında kullanıcılarının çok memnun olduğunu duymuştum. Grundig için o kadar fazla deneyimim olmadığı için yorum yapamıyorum.

    edinilebilecek max extra garanti ile grundig altus gibi modeller hedef bütçemdeki makinelerden daha memnun edici bir performans yaşatıp sağlık bir tercih mi olur diyorsunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worm Holes -- 8 Haziran 2022; 18:46:35 >
  • Worm Holes kullanıcısına yanıt

    Bu benim bosch grubu ile ilgili yaşadığım sorun makineyi 2-3 defa da zor onardılar servisleri hemen kullanıcı hatası deyip para koparma peşinde mahkemelik olan çok üstüne bu tamirattan sonra evi su bastı fabrikada küçük bir hortuma kelepçe dahi takmamışlar o yerinden çıktı ayrıca bsh grubunda belli bir süre sonra rulman sesi başlıyor yabancı forumlar da çin malı rulman kullanıldığından bahsediliyor.


    https://forum.donanimhaber.com/profilo-cmg100dtr-sorun--144025080


    Piyasa da en uzun ömürlü diyebileceğimiz marka miele ancak fiyatları oldukça uçuk o kadar bütçem var derseniz tercih sizin onun dışında grundig,altus gibi markalar arçeliğin alt markalarıdır mesela ben ürünü tavsiye edebilirim elinizde ki kalan parayla da ek garanti yaptırıp şu piyasa ortamında kullanmak daha mantıklı.


    Diğer sitelerde daha uyguna bulunabilir.


    www.grundig.com.tr
    GWM 91214 Çamaşır Makinesi - Beyaz Eşya | Grundig
    https://www.grundig.com.tr/beyaz-esya/camasir-makinesi/gwm-91214-camasir-makinesi/




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.