Şimdi Ara

çamaşır makinesi üst kapağı/tablası !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
22.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar,

    evimizdeki emektar çamaşır makinemizi artık değiştirmek istiyoruz, fakat evimiz küçük ve yeni makineyi şu anda kullandığımız makinenin yerine koymaktan başka çaremiz yok. bu durumda da karşımıza ölçülerle ilgili problemler çıkıyor.

    eski makinemiz arçelik 4250 diye bir model, bunca yıldır güzel güzel çalıştı, ama artık performansı çok düşük ve de inanılmaz gürültü çıkarıyor, biz de değiştirelim diyoruz, neyse bu makinenin yüksekliği üst tablasıyla beraber 83 cm ve tezgah altında sıfıra sıfır duruyor.

    dükkanları biraz dolaştık, güzel, hesaplı, performanslı makineler var fakat yükseklikleri 84 ya da 85 cm ve bu ölçülerde bir makinenin bizdeki tezgah altında bi yere girmesi söz konusu değil.

    biz de üst tablasının çıkarılıp öyle yerleştirilmesini düşündük fakat satıcılar bunun zararlı olabileceğini söyledi, ama bulaşık makinesi de aynı tezgah altında üst tablası olmadan duruyor ve bir sorun olmadı şimdiye kadar. tabi bazı makinelerde de üst kapak falan yok tek parça olarak üretilmişler, onları zaten düşünemedik bile.

    böyle bir şey gerçekten makineye zarar verir mi, yoksa bir sorun olmadan çalışır mı ya da biz kendimize göre bir makine bulamayacak mıyız?

    teşekkurler.







  • Tabikiakineye zarar vermez ne gibi zarar verebilir ki sordunuz mu hiç ama şuan kullandığınız makinede yenilerine göre daha iyi tabi tüm yeni modelleri kastetmiyorum. üst kapağı çıkarmanızda hiç bir problem yok üstüne ince bir bezle kapatırsanız ve makinenin içine su kaçırmamaya dikkat ederseniz hiç bir problem olmaz çünkü yeni tip makineler digital kartlı dır ve kart sudan dolayı yanarsa bir makine parası daha ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu yazdıklarımı kafama göre yazdım görmüş etmiş biriyim ondan yazıyorum.Dayı mesleği
  • Bazı markalar üst kapağı sökülen makineler için aksesuvar olarak ince sac bile takabiliyorlar. Bana sorarsanız ona da gerek yok, 50X60 boyunda bir kontroplak kestirip makinenin üzerine vidalarsanız ve öyle tezgah altına iterseniz hiç bir şey olmaz.
  • Sn. cortom,

    Çamaşır makinasını üst tablasız kullanmanız tehlikelidir. Üst tablanın hemen altında birçok elektrikli bölüm vardır. Bu bölümlere su kaçması durumunda sadece makinanızın çeşitli parçalarının zarar görmesi riskiyle değil, düzgün bir elektrik şebekeniz olmadığı durumda, çarpılma riskiyle de karşı karşıya kalırsınız. Orijinal üst tabla, dışardan gelebilecek suyun içeri girmesine engel olacak şekilde özel olarak tasarlanmıştır. Bunun yerine makinanın üstüne koyacağınız bir sac veya benzer bir sistem kesinlikle bu güvenliği sağlayamayacaktır. Lütfen bunu ve makinaya çoluk/çocuk sizin dışınızda birçok kişinin dokunacağını gözönüne alınız.

    Ayrıca üst tablasız kullanacağınız bir makinanın üreticiler tarafından garanti kapsamı dışına çıkartılacağını ve herhangi bir nedenden üreticiyle sorun yaşarsanız durumun tespiti halinde üreticinin hiçbir yasal sorumluluğu almayacağını bilmelisiniz.

    Bir şey olmaz deyip geçmemenizi öneririm.




  • Sac üretici firmanın kendisi tarafından takılıyor, bir de makinenin üzerini esnemeyecek şekilde kapatan herhangi bir malzeme yeterlidir. Zaten üst tabla da plastik çerçeveli, ortası da kontroplaktan yapılmıştır. Su kaçırmayı önleyici özel bir tasarımı da bulunmuyor, sadece üstten kuşbakışı bakıldığında tamamen kapatıyor. Açıkta durmasını ise ben de önermiyorum, tezgah kapatsa dahi araya giren kir, nem ve toz elektronik kartın hasar görmesine neden olabilir.
  • Benzer durum bizde de vardı
    Bulaşık makinası sığmıyordu
    Biz de üstten değil alttan yer açtık
  • bizim eski makine sığıyordu ancak 2016 yılında yeni aldığımız profilo makine bulaşık makinesi bölmesine sığmadı ve servis üst tabla kapağını söktü ve makineyi monte etti. bu arada kapak sökülünce hiçbir kablo devre vs görünmüyordu. sadece siyah renkte bi yalıtım malzemesine benzer koruyucu bulunduğunu gördük. çıkartılan tablayı da apartmanın ortak kiler bölümüne koydum.

    neyse aradan zaman geçti tayin çıktı evi değiştirdik. ama kapağı bulamadım çünkü ya kapıcımız yada karşı komşum kapağı çöpe attı yada eskicilere sattı. yenisini sordum 180 tl fiyat biçtiler.

    kapak filan almadım öylece kullanıyoruz hiçbir sorun yok. su kaçmıyor ev yeni olduğu için tezgahın etrafı silikon ve yalıtımı iyi yapılmış ve göze çarpan tek kötü nokta makinenin üstünde yaklaşık 5-6 cm boşluk kalıyor buda göz zevkini bozuyor.




  • felekman kullanıcısına yanıt
    Yalnız sizinki bulaşık makinesi hocam, söz konusu ürün çamaşır makinesi ve çamaşır makinelerinde bahsi geçen risk durumu mevcuttur zira gerçekten üretim yapıları gereği elektronik devreler ve soket bağlantı noktaları hemen bu tablanın altındadır, korumasızdır. Üst tablaların kenarı plastik çerçeveli ve ortası ahşap olsa da, ahşap malzemenin üst kısmı plastik kaplamaya sahiptir, kenardaki plastik çerçeve ise yağmur oluğu gibi makinenin dışına doğru çıkıntılıdır ve bu yapısı ile iç aksamı korur. Ortadaki bölüm ahşap dahi olsa üzerindeki kaplama sayesinde sıvının iç bölüme sirayet etmesi 1 yıl kadar sürer

    Tüm bunları yazdım ama ortadaki en büyük detay makinenin dolap içinde olacak olması, zaten bir dolap (kasa-kabin vs) içerisinde olduğundan dolayı çıkartılan kapak yerine bir muhafaza gelmiş oluyor ve güvenlik riski olasılığını ortadan kaldırıyor.

    Her şeyi geçtim, konunun üzerinden 7 yıl geçmiş hocam




  • Hangi Marka Çamaşır makineleri üst kapağın altına koruyucu sac / plaka vd koyuyor acaba bilen var mı?

    Yoksa kendimiz mi kestirmemiz gerekiyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.