Şimdi Ara

çamaşır makinesinden çıkan çamaşırlardaki ağır koku --yardım--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • toz deterjan kullanıyorduk çamaşırlarda deterjan tortusu kalıyor diye sıvı deterjana geçtik, tam dozunda koymamıza rağmen deterjan gözünde ve lastiklerde yoğun kıvamlı deterjan kalıntısı bırakıyor, makine programı bitirir bitirmez hemen çamaşırları çıkarıyoruz havasız kalmış ıslak çamaşır kokusu var-epey ağır bir koku- yumuşatıcıyı değiştirdik bana mısın bile demedi. marc makine temizleyicilerden aldım ilk başta koku kesiliyor, birkaç hafta sonra yeniden başlıyor sıkıntı. servis çağırdım bişey diyemedi kendi makine temizleyicisini satmaya çalıştı. makinenin içini açıp temizleyebileceğim bir kısım var mı? fikirlerinizi bekliyorum




  • Aynı sorun bende de oluyordu. Temizleyici işe yaramıyor. Makinayı boşta iken 1 kapak çamaşır suyu koyun. En sıcak program ne ise açın onu. Pamuk yıkamada 90 derece oluyor benimki. Sonra koku gitti.

    Her yıkamadan sonra da kapağı açık bırakın biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde hiç 90 derecede çalıştırılmayan makinelerde görülüyor.

  • kaatgemi kullanıcısına yanıt
    Düşük sıcaklıkta sıvı deterjanlar kokuya engel olamayabilir. Koku varsa bakteri küf vardır hem makinede hem kıyafette Antibakteriyel yazan sıvı deterjan kullanmakta fayda var. Sıvı deterjanda 60° tercih etmekte fayda var.

    Toz deterjanlardaki oksijen bazlı ağartıcılar aynı zamanda antibakteriyel görev görür. Sıvı deterjanlarda oksijen bazlı ağartıcı olmaz. Sıvı deterjanla birlikte kosla oxi vs(oksijen bazlı ağartıcı) kullanırsanız kokuyu önler ancak çamaşırları yıpratır.

    Makineye beyazları, bir bardak çamaşur suyu ile önyıkamalı + toz deterjan ile atarsanız koku sorunu çözülür büyük ölçüde. Sonrasında makineyi temiz ve havadar tutun. Çamaşırları nemliyse hemen yıkayın bekletmeyin. Makinede çamaşır bekletmeyin. En azından beyazlarda toz deterjan kullanmaya devam edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 13 Kasım 2023; 17:7:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepinize teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.