Şimdi Ara

Çamaşır Yıkama Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    Çamaşır makinesinde sürekli olarak Beyazlar için:Pamuklu - 60°C , Renkliler için:Pamuklu - 40°C olacak yıkama yapıyorum.Acaba beyaz ve renkliler için seçtiğim bu program tercihi doğru bir tercih midir? Sizlerin bu konuda başka bir tavsiyesi var mıdır?(Örn. Yünlüler,kazaklar vb.)

    İkinci olarak deterjan miktarını 1 çay bardağı toz deterjan olacak şekilde uyguluyorum.Ekstra bir yumuşatıcı vb. herhangi başka bir ürün kullanmıyorum.

    Son olarakta belki de en çok tartışılan bir konuyu sormak istiyorum.Biliyorsunuz şebeke sularında kireç olduğu bir gerçek,ancak çamaşır makinelerini bu kireçten korumak için tavsiye edilen malum ürünü kullanmak gerçekten de işe yarıyor mu.Bu ürünü kullanıp kullanmamanın bize ne gibi avantaj ve dezavantajları olabilir.Çamaşır makinelerini;kireçten,en etkili bir şekilde nasıl ve ne şekilde koruyabileceğimiz konusunda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.








  • Merhaba,


    Renkliler için Sentetikler-Hassas programını tercih edebilirsiniz, daha bol su ile yıkama ve durulama yapacaktır. Leke durumuna ve çamaşır miktarına bağlı olmakla birlikte 1 çay bardağı deterjanın fazla olduğunu düşünüyorum. Rutin yıkamalarda yarım çay bardağı ile deneme yapıp sonucuna göre ayarlamayı yapabilirsiniz. Kireç konusunda ise bizde malum marka ürünü kullanılmaz, makine 2-3 ayda bir 'sodyum perkarbonat' ile 90 derecede çalıştırılıp temizlik sağlanır. Perkarbonatı beyazlarda ve bebek kıyafetlerinde kullanabilirsiniz. Oxi güç diye satılan ürünlerin temel maddesidir. 50-60 derece civarında eriyip suya aktif oksijen verir. Yıkamada destek amacıyla kullanırsanız ağartıcı özelliği olduğundan değerli kıyafetlerde denemenizi önermem.

  • Achievement Hunter kullanıcısına yanıt
    Hocam makğne kireç tutar ancam deterjanların içinde zaten katkı var. Malum ürünü çok kireçli sularda kullanmak gerek. Suyunuz aşırı kireçliyse size tavsiyem su yumuşatıcı sifiloz filtre kullanın. Hatta tüm daire için su yumuşatıcı sistemler var onlardan kullanın, makine masrafından kâr edersiniz.
  • Arkadaşlar selam,


    Aldığım Thermore özellikli montun yıkama talimatında " Nötr Detarjan kullanınız " diye bir ifade var.Ama Nötr Deterjan ifadesini ilk kez duyordum ve internette hiçbir marka v.s bilgiye ulaşamadım.


    Öncelikle Nötr Detarjan olayı nedir ve alabileceğim bir marka var mı ? Ya da Nötr Detarjan yerine ne kullanabileceğim konusunda bir tavsiyeniz var mı ?

  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    pH nötr deterjanla yıkayın alkali yada asidik deterjan kullanmayın diyor. İpek/yün deterjanları genelde pH nötrdür.

    Kendiniz yıkamak istiyorsanız perwoll ipek/yün tarzı narin deterjan deneyebilirsiniz. Riske atmamak adına kuru temizlemeye vermenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onatba

    pH nötr deterjanla yıkayın alkali yada asidik deterjan kullanmayın diyor. İpek/yün deterjanları genelde pH nötrdür.

    Kendiniz yıkamak istiyorsanız perwoll ipek/yün tarzı narin deterjan deneyebilirsiniz. Riske atmamak adına kuru temizlemeye vermenizi tavsiye ederim.

    Öncelikle ipek/yün tarzı deterjanlara ve Perwoll ürünlerine ilk fırsatta bakacağım.


    Teşekkürler...

  • Yaz aylarında t-shirtler'i 30 derece ve 600 devir sıkmayla sentetik program da yıkıyorum beyazlar da kumaşın cinsine göre 40-60 derece arası sıcaklıkta yıkanıyor.Kışın ise renklileri 30-40 derece arası yıkıyorum yine kumaş cinsine göre genelde 1000 deviri seçiyorum.2 ayda bir limon tuzu ile makineyi 90 derecede boş çalıştırıyorum kireç ve kir temizliği için.Renklilerde sıvı deterjan beyazlar da toz deterjan kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 4 Mart 2024; 11:17:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.