Şimdi Ara

ÇANAK ANTEN ALTERNATİF FİKİRLER?????? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
4
Favori
7.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım,daha öncede sana pek çok kez bu soruyu sordum,yine sorucam.hadi kulenin sıfırdan yapımı zordu şuydu buydu,5 yıl oldu 6 ya girdik.peki şimdi ne var hala neden açılmıyor.işin en mühim kısmı bitti.yani hala 30 tane parke kaldı,tualetlerin musluğu kaldı,yangın tüpleri gelecek,restorana çatal kaşık alınacak,taşeron personel ihalesi yapılacak,bimnemne cihazına hdmı kablo alınacak,yani benim anladığım bu gibi şeyler kaldı,bunlarımı bekliyoruz.yani dvb-t2 test de olsa yayını düzenli ver.çatalmı alıcaksın,yangın tüpümü alacaksın,boyamı yaptıracaksın ne yapacaksan yap.yani bu iş artık fırsatçı mütahitlerin ihale beklentisi ile olacaksa bu iş olmaz.zaten çok geç kalındı.ilgililer daha neyi bekliyor.elin adamı starlink yapıyor,yapay zekayı çalışıyor,6g yi çalışıyor,hyperloop u tartışıyor,ne biliyim biz bu hizmetten ne zaman faydalanacağız.anlamadım gitti.




    saygılar..................................................................................





  • Kule a.ş. dvb-t2 yayınlar konusunda, yalnızca altyapı hizmetlerini sağlayıcı bir firma olarak işlev görecek/görev alacak.


    Dvb-t2 yayınlarının ne zaman başlatılacağı konusundaki soruları RTÜK 'e sormak lazım. Rtük 'u geçmişten beri ben de hep eleştirdim. Rtük üst kurul olduğu için kararlarını kendi içerisinde alıyor. Rtük 'nun kararları, aynı YSK gibi kesin ve itiraz edilemiyor.( Yani idari anlamda itiraz edilemiyor. )

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım haklısın,kanunlar öyle diyor.rtük de kanundan aldığı güç ile yetkilidir bitti.ancak burada sorun ubak ta,ubak bu konuda yetkili olmadığı halde her fırsatta kule yaptık,yapıyoruz radyoyu çözdük,şimdi sırada tv var.şunu yaptık bunu yaptık diyor.bu doğru bir iş gibi gözükmüyor.ayrıca rtük madem yetkili neden doğru dürüst net bir açıklama yapmıyor.ayrıca sen daha önce dvb-t2 nin kule ile hiçbir ilgisinin olmadığını söylemiştin,ama buna rağmen herşey kuleye bağlı.rtük bile kule diyor yayın demiyor.bu nasıl iş yani yanlış ama sana soruyorum derken sen yetkili değilsin fikirlerimizi savunuyoruz sonuçta.rtük ün 2021 beklentisi aşşağıdadır.








    2021’den Çok Umutluyuz

    Yeni yıla yepyeni umutlarla giriyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle geride bıraktığımız 2020’yi tam manasıyla yaşayamadık. Zorunlu olarak iş hayatı da, sosyal hayat da yavaşlamak durumunda kaldı.

    Pek çok projemizi ertelemek zorunda kaldık. Görev alanımız olan yayıncılık sektörüyle iletişimimizi uzaktan sürdürmeye devam etsek bile bu durum yüz yüze iletişimin yerini asla tutmadı. Üst Kurulumuzdaki değerli mesai arkadaşlarımızla çevrim içi toplantılarla çalışmalarımızı sürdürmeye gayret ettik.

    Ama 2021’den çok şey bekliyoruz. Hayatlarımızı tehdit eden virüse karşı sağlık alanındaki olumlu gelişmeler yüzümüzü güldürmeye başladı bile… 2020 yılı için daha önceden planladığımız ama ötelemek zorunda kaldığımız projelerimizi yeni yılda bir bir hayata geçirmeyi umuyoruz. Ara vermek zorunda kaldığımız, sektörümüzün önemli isimleriyle istişarelerde bulunduğumuz ve artık geleneğimiz olan Medya Buluşmalarını, RTÜK-Üniversite Buluşmalarını daha da zenginleştirerek yeniden başlatacağız.

    Her zaman söylediğimiz üzere sadece ceza veren değil, aynı zamanda yayıncılarımızı cesaretlendiren ve ödül veren bir kurum olma hedefimiz doğrultusunda Medya Mükemmellik Ödüllerini hak sahiplerine dağıtacağız.

    Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve İletişim Başkanlığımızın destekleriyle Mayıs ayında Uluslararası İslamofobi Sempozyumunu Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Erciyes Üniversitesi ve SETA ile birlikte düzenleyeceğiz.

    Çalışmaları devam eden, mazimizi anlatan RTÜK Kataloğunu ve periyodik RTÜK dergimizi de yakında çıkaracağız.

    Kurum personelimizle daireler halinde gerçekleştirdiğimiz sohbet toplantılarımızı aksatmadan sürdüreceğiz. Kısacası yüz yüze olmaya hasret kaldık. Herkesi çok özledik.

    Paydaşlarımızla güçlü iletişimimizi daha da artırarak 2021’de ortak akılla çok güzel işler yapmayı planlıyoruz.

    Bizlere desteklerini esirgemeyen başta Devlet Büyüklerimiz olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, kıymetli RTÜK Üyelerimize, sektörümüzdeki değerli çalışma arkadaşlarımıza ve RTÜK’te fedakârca görev yürüten tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

    Yeni yıl her birimize sağlık, huzur ve esenlikler getirsin.

    Ebubekir ŞAHİN

    RTÜK Başkanı 

    Yayın Tarihi : 31 Aralık 2020




    https://www.rtuk.gov.tr/haberler/3787/8478/2021den-cok-umutluyuz.html





    hiçbir şekilde sayısal yayından bahsetmiyor.




    peki ratem bu işin neresinde.son olarak cam önü mini çanağı test edebildinmi.





    saygılar................................................................





  • Radyolar zaten yayındaydı ve düşük güçte ve sağlıklı yayın yapılması sağlandı ve çözüme kavuşturuldu. TV yayınlarına gelince; ülkemizde dvb-t2 yayın henüz yok. Altyapının kurulması, sağlanması başka, dijital karasal yayın hizmetlerinin verilmeye başlanması başka başka konulardır.

    Altyapı sağlayıcı firma kule a.ş. ubak'a bağlıdır. Ubak ise, altyapı sağlayıcı kuruluşun başındaki bakanlıktır. Yani ubak'ın da dvb-t2 yayınların başlatılması konusunda herhangi bir yetkisi / etkisi yoktur. Hasılı; ubak radyoyu çözdük, sıra tv yayınlarında dediğinde, altyapıyı hazır ettik, şeklinde anlamalısınız. Yani altyapının hazır olması, dijital karasal yayının başlayacağı anlamına gelmez. Ama başlayabileceği anlamına gelir. Başlayacağı ile başlayabileceği arasındaki fark ise, işte daha yukarıda bulunan rtük faktörüne işaret eder !

    Bütün yurt genelinde kurulu bulunan mevcut radyo/tv verici merkezleri, tedrici olarak ptt kule a.ş. 'ye devredilecek. Yani yayın iletme/ulaştırma hizmetleri ubak'a devredilecek. Diğer bir deyişle trt yayıncı kuruluş olarak kalmaya devam ederken, yayın iletim hizmetlerini ubak kule a.ş. sağlayacak bundan böyle... Ama kule a.ş. bu görevleri tedrici olarak devralacak. Yani anlaşılacağı üzere devlette her bir bakanlığın ve/veya kuruluşun yetkisi, kanunlar çerçevesinde belirlemiştir. Dolayısıyla dvb-t2 yayınların başlatılması konusu bakanlığı çok aşar.

    Hasılı; rtük'e mail gönderip sorun isterseniz. Nerede takılıp kalmışlar? Ben de merak ettim.

    Ratem 'in, dvb-t2 yayınların başlatılması konusunda herhangi bir yetkisi yoktur.

    *********
    *********

    Çinden gelen minik uydu anteninin montajına başlamadım henüz... Çin'den alüminyum kelepçe sipariş verdim. Henüz gelmedi. Balkon korkuluğu 2" alüminyum yuvarlak boru şeklinde bir imalat olduğu için, boruya uygun yuvarlak alüminyum kelepçe ile montaj yapmak gerekmekte... Rastgele montaj yapıp ta, alüminyum balkon korkuluğuna zarar vermek istemiyorum. Daha önceki mesajımda belirttiğim gibi montajı biraz zaman alacak.

    Şöyle bir kelepçe sipariş verdim;
    https://tr.aliexpress.com/item/32930081521.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.44814c4dxOSZLD

    ÇANAK ANTEN ALTERNATİF FİKİRLER??????

    ÇANAK ANTEN ALTERNATİF FİKİRLER??????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 2 Ocak 2021; 22:11:24 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    fotoğraftan bakınca kaliteli bir ürüne benziyor.umarım bir sorun çıkmaz.


    saygılar...........................................................

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Dvb-t2 sinyalleri etkilemez/etkilemiyor ! Zaten etkileme şüphesi olsaydı dvb-t2 sistemi ihdas edilmezdi.


    Ancak satın alınan cihaz ve sistemlerin saha testi gerçek koşullarda yapılır. Yani dvb-t2'nin kendisinin kurulu sistemlere olumsuz bir etkisi olmazken, satın alınan cihazların olumsuz etkileri olabilir. Olumsuz etkisinin olup - olmadığı ise, ancak saha testleri anlaşılabilir. İşte yapılan testler kurulacak sistemlerin ön inceleme ve kalibrasyon testleridir.


    ***********

    ***********

    ***********


    Yukarıdaki mesajlarımın birinde korona aşı testlerini örnek vermiştim. Aşıyı satan firma, benim aşımın olumsuz etkisi yoktur ya da minimum seviyedir diye satıyor. Biz de aldığımız aşıları ülkemizde faz-1, faz-2 ve faz-3 testlerinden geçirerek, kullanmaya karar verdik.


    Tekrar dvb-t2'ye dönecek olursak; ürünü satan firma, benim cihazlarımın çevreye etkisi yoktur ya da minimumdur, diye ürününü sattı. Sistemler yerine geldi, kuruldu ve test ediliyor. Yani olumsuz etkisinin olmadığı yerinde görülüp karar verildikten sonra kesin kabulü yapılır. Raporları ortaya çıkar. Yayınlanan raporlar, ürünü üreten firma tarafından başka ülkeler için referans oluşturur.



    Alıntıları Göster

    Çok çok teşekkür ediyorum Serkan ustam ben kendimce hep "kesin bu dvbt2 sisteminde kullanılan sinyaller diğer sinyallere zarar verdiği için dvbt2 sistemini devreye almıyorlar" diye bahaneler uydurur dururdum meğer durum daha da farklıymış. Bilgilendirdiğiniz ve yıllardır kafamı kurcalayan mistik bir soruya cevap olduğun için size minnettarım tekrar çok çok teşekkür ediyorum Serkan ustam :) esenlikler :)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Kule a.ş. dvb-t2 yayınlar konusunda, yalnızca altyapı hizmetlerini sağlayıcı bir firma olarak işlev görecek/görev alacak.


    Dvb-t2 yayınlarının ne zaman başlatılacağı konusundaki soruları RTÜK 'e sormak lazım. Rtük 'u geçmişten beri ben de hep eleştirdim. Rtük üst kurul olduğu için kararlarını kendi içerisinde alıyor. Rtük 'nun kararları, aynı YSK gibi kesin ve itiraz edilemiyor.( Yani idari anlamda itiraz edilemiyor. )

    Serkan ustam rtük denilen kurum kesinlikle bu ülkenin kanserli hücresidir! Sürekli her hükümette yeniden evrim geçiren ve gittikçe insanları çileden çıkaran ruhsuz uğursuz kirli ve cahiliye ahlakıyla hükümetlerde ki sağlıklı kurum ve kuruluşları da zehirleyen ve yok edilmesi gereken bir kanserli hücredir. rtük kurumunu daima lanetledim ve lanetlemeye devam edeceğim. Nefret ediyorum rtük denilen o uğursuz kurumdan. Çocuklarına analık babalık yapamayan zavallı eziklerin sevdiği ama modern ve çocuklarının zihinsel ve fiziksel gelişimini düşünen ana ve babalarında nefret ettiği gereksiz kanserli bir hücre. ÇANAK ANTEN ALTERNATİF FİKİRLER?????? 





  • Konu, çanak antenden DVB-T2'ye dönmüş.
  • Umut U kullanıcısına yanıt

    KONU DVB-T2 YE DÖNMEDİ,BİR GELİŞME OLUR GİBİ OLDU BEKLENTİ OLUŞUNCA ALTERNATİFLER ARASINDA,ÖN PLANA ÇIKTI.BU KONUDA HER TÜRLÜ FİKİRE AÇIĞIM.


    SAYGILAR...................................................

  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstdım,merhaba nasılsın umarım iyisindir.çanak antende son durum nedir,test yapabildin mi yada gelişme var mı.

    ayrıca dvb-t2 de belki yaza doğru resmi test duyurusu gelirmi.



    saygılar..............................

  • quote:

    Orijinalden alıntı: multisongohan

    üstdım,merhaba nasılsın umarım iyisindir.çanak antende son durum nedir,test yapabildin mi yada gelişme var mı.

    ayrıca dvb-t2 de belki yaza doğru resmi test duyurusu gelirmi.



    saygılar..............................

    Merhaba, alüminyum kelepçeler yeni geldi. Anteni 15 gün içinde montaj yapıp, performansı hakkında kanaatimi ileteceğim, inşallah...


    Geçen süre içinde uydu cihazımı da yeniledim. Tuner'i güçlü bir cihaz satın aldım. Önceki uydu cihazıyla merkezi sistemde, Türksat uydusundan sinyal alamıyordum. Yeni cihazla merkezi sistemde Türksat uydusundan sinyal almaya başladım.


    Bu nedenle bu portatif anteni 46E yörüngesindeki Azerspace uydusuna konumlandırmayı planladım. Türksat - Azerspace uydularının sinyal gücü bir birbirine yakın.


    Aynı zamanda dvb-s2x USB TV kartına sahip olduğum için, bu mobil anteni, Türksat, Azerspace uydularında uydu tv kartı üzerinden de test edeceğim.


    Ayrıca, aynı uyduları, tuner'i zayıf önceki uydu cihazıyla da test edeceğim. Tuner'i zayıf uydu alıcı, antenin performansı hakkında yeterli kanaat oluşturacaktır diye değerlendirmekteyim.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    saygılar....................

  • Bugün hava iyi olunca anteni ayarlamaya epeyce bir uğraştım ama sinyal alamadım bir türlü.


    Anteni söküp dağıttım. Arka kablo girişi direkt LNB konvertör devresine bağlı olduğu için o bölüme direkt giriş yapıyor. O bölümü de tutya gibi yumuşak bir metalin içine almış. İçindeki elektronik devreye ulaşabilmek için, tutya'yı kesip dağıttım.


    Mercek ile detaylı inceleme yaptığımda, devreye üzerinde sarsıntıdan kaynaklanan kılcal çatlaklar görünüyor. Tamir edebilirsem, anteni tekrar kurup performansını test etmeye çalışacağım.


    Yalnız emin olduğum şu ki, anten sanki dükkanda kutusunda satar gibi göndermiş satıcı. Yani ürünü korumak için kutunun içinde köpük ambalaj kullanmamış. Zaten anten bana geldiğinde de hasarlı idi. Satıcıdan para iadesi aldım almasına da, o kadar uğraşıp verdiğim emekler boşa gitti.


    Hasılı; çözüm ürünü olarak bu ürünü tavsiye etmiyorum.

    ÇANAK ANTEN ALTERNATİF FİKİRLER??????
    ÇANAK ANTEN ALTERNATİF FİKİRLER??????
    ÇANAK ANTEN ALTERNATİF FİKİRLER??????
    ÇANAK ANTEN ALTERNATİF FİKİRLER??????



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 27 Mart 2021; 19:34:27 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım geçmiş olsun.ürün belki dediğiniz gibi vitrin malıdır.çalışmaması kötü oldu hiç olmazasa fikir sahibi olacaktık.emeğin için ayrıca teşekkürler.iade işi ürünü parçalara ayırdınız nasıl olacak.




    saygılar..............................

  • quote:

    Orijinalden alıntı: multisongohan

    üstadım geçmiş olsun.ürün belki dediğiniz gibi vitrin malıdır.çalışmaması kötü oldu hiç olmazasa fikir sahibi olacaktık.emeğin için ayrıca teşekkürler.iade işi ürünü parçalara ayırdınız nasıl olacak.




    saygılar..............................

    Rica ederim. Benimkisi hobi idi sadece... Yoksa ihtiyacım olduğundan değildi.


    Ürün bana hasarlı gelince, dispute açmıştım. Aliexpress tam para iadesi yaptı.


    Bu tür hasarlı gelen ürünlerde aliexpress mal iadesi istemiyor. Zaten böyle olduğu içindir ki, son yıllarda aliexpress'in popülaritesi arttı.


    Belirttiğiniz gibi, vitrin malıydı galiba. Bakalit kısımlarda çizikler vardı çünkü.


    İçindeki parçaların muadilini bulabilirsem, yine de tamir etmeye çalışacağım. LNB devresi içinde ufak bir kart var var. O kartta yolları kontrol ettim. Kılcal çatlaklar var. Önce çatlakları köprü ile tamir etmem lazım. köprüleri kurduktan sonra, devre üstündeki parçaların ölçümünü yapacağım. Arızalı olan varsa, bozuk LNB'lerden söküp, bu cihaza takarak canlandırmaya çalışacağım. Bakalım, hayırlısı artık.


    Bir de bu ürüne benzer geçmişte Türkiye'de "flat anten" diye antenler satılmış. Google'a flat anten diye yazarsanız, eskiden satılan bu tip antenlerin yurtiçi satıcıları listeleniyor. Ben birkaç satıcıya baktım. Stok yok görünüyor.


    Yani demek istediğim, konu başlığı ile uyumlu olarak uydudan yayın izlemek için flat antenler kullanılabilir, alternatif olarak.





  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım,flat anteni biliyorum,birde düzlemsel uydu anteni diye bir projesi vardı türksatın,o da güzel projeydi.ama ne oldu bilmiyorum.6 sene önceydi.her yere montaji çok basitti,çok hafifti,ama flat değil bu ayrı bir projeydi.




    saygılar..........................................

  • quote:

    Orijinalden alıntı: multisongohan

    üstadım,flat anteni biliyorum,birde düzlemsel uydu anteni diye bir projesi vardı türksatın,o da güzel projeydi.ama ne oldu bilmiyorum.6 sene önceydi.her yere montaji çok basitti,çok hafifti,ama flat değil bu ayrı bir projeydi.




    saygılar..........................................

    İşte sonuçta yarı mamül parça tedariki uzak doğu olunca, bu tür yerli imalat işleri pek yürümüyor. Yanı Türksat maliyet hesabı yapınca vazgeçmiştir mini anten yapma işinden.


    Mısırlı biri var. Abdelhamid Farrag diye biri. Benden 20 yaş büyük. Mesletaşım olur aynı zamanda. Bu kişi doktora dereceli bir akademisyendir. Bu minik uydu anten işleriyle 15 yıldır uğraşıyor. Bir ara Ankara'ya gelmişti. Yanında getirdiği örnek mini uydu antenini birlikte test etmiştik. O zamanlar henüz hd yayınlar başlamamıştı.


    Ankara Konya sokakta eski uyducuların birinin ticarethanesinde antenleri Türkiye'de üretelim diye teklif etmişti. O zamanların parasıyla millet 10 - 15 tl'ye çanak taktırdığı için, uyducu esnafı ortak üretime soğuk baktılar. Abdelhamid beye sordum. Mısır'da neden üretip satmıyorsun diye ?... Ordudan izin almak imkansız demişti. O tarihlerde örnek antenin performansını test etmiştim. Normal çanaklar gibi sinyal düzeyleri elverişli idi. Gürültü olarak anılan "ber" gözlemedim yani.


    Örnek antenlerin Yarı mamul parça tedarikini Kore'den yapmış. Devrelerin üzerindeki numaraları kazıyıp, epoksi reçine ile kaplamış. Kopyalamaya karşı korumak için. Epoksi reçine çok berbat bir tutkaldır. Sökmek için dişçi gırgırı gibi hassas oyucularla reçineyi temizlemek gerekir.


    Herneyse... Anlatmaya çalıştığım şey; firma kurup markalaşmak lazım. Hasılı; Mısırlı abimiz bir türlü markalaşamadı. Çalışmalarını da hiç bir kuruluşa kaptırmadı.


    Mini uydu antenlerinin dünyada oluşmuş piyasası yok gibi. Almanyadan Humax ve Kathrein firmaları bir iki model mini anten yaptılar ama satamadılar. Bir de hatırladığım kadarıyla Kore'nin mini anteni vardı.


    Ama içlerinde en mini, en gelişmiş ve en performanslı olanı, Mısırlının ürünleridir.


    Hasılı kelam; talep olmayınca icat yapmanın hiç bir önemi kalmıyor. Hele ki, günümüzde internet yayıncılığının hızla arttığı dikkate alırsak, bundan sonra Mısırlı çalışmalarının semeresini göremeyecek demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 29 Mart 2021; 0:22:22 >




  • serkanguzel_ kullanıcısına yanıt

    üstadım,siz farragsat dan bahsediyorsunuz.yanılmıyorsam yarım küre şeklinde anten yapmıştı,yönsüz çalışıyordu,bunun dışında oda içinde de her yerde kurulup kullanılabiliyordu.bu konu 12 yıl öncesine ait,ben o zamanlar çok bekledim belki türkiyedede satılır yada yerli bir firma klonunu yapar diye ama olmadı.ayrıca sayın Abdelhamid Farrag hala hayatta mı,çünkü arap baharı olaylarında hayatını kaybettiğine dair haberler yayınlanmıştı.


    şu an en olur alternatif dvb-t2 ama ondada yaprak kımıldamıyor.




    saygılar.....................................................

  • quote:

    Orijinalden alıntı: multisongohan

    üstadım,siz farragsat dan bahsediyorsunuz.yanılmıyorsam yarım küre şeklinde anten yapmıştı,yönsüz çalışıyordu,bunun dışında oda içinde de her yerde kurulup kullanılabiliyordu.bu konu 12 yıl öncesine ait,ben o zamanlar çok bekledim belki türkiyedede satılır yada yerli bir firma klonunu yapar diye ama olmadı.ayrıca sayın Abdelhamid Farrag hala hayatta mı,çünkü arap baharı olaylarında hayatını kaybettiğine dair haberler yayınlanmıştı.


    şu an en olur alternatif dvb-t2 ama ondada yaprak kımıldamıyor.




    saygılar.....................................................

    Hayatta olup - olmadığına dair bilgim yok. 3 - 4 ay önce mail göndermiştim. Henüz yanıt alamadım.


    Belirttiğim gibi bu bey Ankara gelmişti. Konya sokakta Adem Çelik isimli bir esnafla, Türkiye'de üretmek için görüşmeler yapılmıştı. O zamanın esnafı; "Devamlı dış ortamda kalacak bir çanağa millet para vermez" diyerek isteksiz davranmışlardı. Çünkü o yıllarda millet 10 - 15 TL'ye çanak kurdurabiliyordu. Iptv gibi, tv yayınlarının farklı kanallardan kolayca izleme imkanlarının artması nedeniyle, Abdelhamid beyin çalışmaları ilgisizlikten yok oldu diyebilirim.



    Abdelhamid beyin antenleri içinde, beğendiğim bir kaç anteni ;


    Almanların Humax marka sabit mini uydu anteni var. Farragsat'ın antenlerinin yanında çok kaba ve büyük kalmaktadır. Fiyatı da, 1500 TL civarı. Humax'ın da üretimi yok. Stoklarında kalanları satıyorlar sanırım.


    Hasılı kelam; günümüzde çeşitli kaynaklardan sayısal tv yayınlarına erişim imkanlarının artması/kolaylaşması nedeniyle, mini uydu anten piyasası bitti, diyebilirim.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.