Şimdi Ara

Çanakkale Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, sağlıklı, huzurlu, hayırlı ve bereketli günler dilerim.

    İleri zamanlarda Merkez/Çanakkale'ye taşınmayı düşünüyorum. Sizlerden, Çanakkale'de yaşayan arkadaşlardan bilgi almak istedim.

    Merkez/Çanakkale'de elektrik, su ve internet kesintisi çok oluyor mu? Orada yaşayan arkadaşlar bana bilgi verebilir mi? Herkese kolay gelsin.




  • kepezde bir dönem kısada olsa yaşadım kesinti pek olmuyor,merkez barbarosda ablamlar oturuyor.tekrardan dönmeyi istiyorum gerçekten yaşanıcak şehir.şu an istanbuldayım istanbul artık kaldırmıyor bu kadar insanı toplu taşımaya binilmiyor bir yerden bir yere gidilmiyor araç olsa bile trafik ve otopark sorunu var.istanbul parası olana iyi yoksa yaşamanın bir anlamı yok...

  • DigitalDesigns arkadaşımız, şu an güney ege tarafındayım. Bu şehir bana geçmişimi hatırlatıyor o yüzden ayrılmak en kısa çözüm. Önce Artvin demiştim, sonra Ankara demiştim ve Çanakkale'de karar kıldım. Geçmişin nereye gitsen zaten peşinden gelir her zaman ve aklından çıkmaz.


    Ankara'da elektrik kesintisi çok oluyormuş. Halamgile abim ile babam gitmişti ve gün boyu elektrik kesintisi olduğu için en iyi Çanakkale'yi düşünüyorum.


    Hayırlısı bakalım. Hakkımızda hayırlısı ne ise Allah Celle Celaluhu onu versin.


    Çanakkale'nin tehlikeli dediğiniz semt ve mahalle var mı? Peki onu sorsam bilgi alabilir miyim?

  • P VE WS kullanıcısına yanıt

    Geçmiş nereye gidersen peşinden gelmiyor,geçmiştekiler geçmişte kalmış oluyor sadece.Aklınada gelmiyor çünkü farklı yerde yaşıyorsun farklı bir ortam insana iyi geliyor.Ankara benimde yaşamayı istediğim yerlerden biri ama annem orayı istemiyor sıkılıyorum orada diyor tek dayım var orada başkada pek kimsemiz yok,çanakkaleyede gitmeye babamı razı edemiyoruz daha doğrusu babam taşınmak istemiyor bulunduğumuz yerden hiç bir yere.çanakkalede tehlikeli bir mahalle varmış enişteme sormuştum ama adını pek hatırlıyamıyorum.çanakkelenin insanları çok modern istanbuldan oraya gittiğimde kendimi köylü gibi hissettim o derece yani abartmıyorum çok medeni insanlar.imkanınız varsa merkez barbaros yeni kordonun oralara bakın deniz manzaralı evler var zaten bu köprü yapıldı vs çok talep var çanakkeleye fiyatlar uçtu eskiden bu kadar değildi ama çok giden var istanbuldan olsun başka illerden olsun.gökçeada ve bozcaadada ünlülerin evleri felan varmış hatta öyle duymuştum.cennet gibi bir yerdir çanakkale.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-79162B339 -- 17 Aralık 2022; 18:13:50 >




  • DigitalDesigns; anladım kardeşim. Çok teşekkür ederim. Mümkün mertebe yaşadığım bu şehirden kurtulayım başka hiç bir şey istemiyorum. Aslen Elâzığlıyım ama orada hemen hemen hiç yaşamadım. Hiç yaşamadım derken 1,5 yaşında ayrıldım memleketimden. 34,5 yıldır gurbet illerdeyim. Elâzığ insanını tanıdım tanıyalı Elâzığ'da yaşamayı çok istedim ama olmadı. Neyse sağlık olsun. Çanakkale'yi tercih etmemin sebebi tarihi bir şehir olması ve daha önce Kırklareli'ye askerlik nedeniyle usta birliğime giderken oradan geçmem ve sevmiş olmam. Feribot ile geçmiştim karşı tarafa 2007 yıllarında. Bakalım hayırlısı. Eniştenize tekrar sorar mısınız o mahalle ismini? Sizden rica etsem kardeşim.

  • P VE WS kullanıcısına yanıt

    valla elazığ nasıl bir yer bilgim yok ama elazığlı arkadaşlarım var.şu an istanbuldaysanız direk gidin derim çanakkaleye iş imkanları zayıf ama istanbul artık yaşancak hali kalmadı dediğim gibi zenginseniz paranız varsa böyle denize nazır bir yerde oturuyorsanız iyidir tabi ama haricinde varoş semtlerde yaşam berbat.trafik ve toplu taşımanın hali bile istanbuldan gidiş için başlıca nedenler bence.

  • İstanbul'da değilim. Güney Ege taraflarındayım. Ne yazık ki bu hayat bazen acımasız, bazen merhametli. Allah Celle Celaluhu'na sığındığın zaman hiç bir sorun kalmıyor aslında.


    İlerde kiraya çıkarsam ilk işim Çanakkale'de bir ev kiralamak olacaktır. Ondan sonra zaten ev alabilecek param olursa Sahibinden diye bir internet ilan sitesinden bakmaya başlarım haliyle.


    Çok teşekkür ederim DigitalDesigns kardeşim.


    Alemlerin Rabbi olan Yüce Yaradanımız Allah Celle Celaluhu'na emanet olun inşAllah. Amin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P VE WS -- 17 Aralık 2022; 21:48:5 >
  • P VE WS kullanıcısına yanıt

    pardon güney egedeyim demiştiniz,hayat acımasız evet ve gerçekten çok zor.dediğim gibi çanakkaleyi tavsiye ederim,sizde Allah'a emanet olun :)

  • Aynen, Güney Ege tarafındayım. İnşAllah kardeşim. Bakalım hakkım(ız)da hayırlısı ne ise o. Teşekkür ettim kardeşim. Çok sağ ol. EyvAllah. Amin.

  • P VE WS kullanıcısına yanıt

    Allah'ın dediği olur,herşey olacağına varıyor.İnşallah hakkımızda hayırlısı olsun 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.