Şimdi Ara

Canlı canlı haşlanmak... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Kaynar suda haşlama ama iğneyi batır gözüne mi neresine gelirse gelsin hayvan gibi asıl olta ile çek kopart neresi gelirse sudan çıkart nefessiz bırakarak boğ ölsün sonra afiyetle ye müstahak.. kafan çok güzelmiş kardeş güle güle kullan bende de bu kadar..

  • Stoa kullanıcısına yanıt

    Kudus Israil'de zaten, keza Israil hurmasi olmasinin ne onemi var ki? Zaten Turkiye'de bir ton Israil urunu tuketiliyor Dove, KFC, intel, Colgate, Sprite, Coca cola vs vs. gibi.


    Iftarda coca cola kullanmayan insan sayisi cok azdir.

  • Hayatınızda bir kedi bari besleyin, sizin gibi duyguları olduğunu anlarsınız ona göre yaşarsınız, eeee hayvanlar birbirini yiyor, o onların sorunu, ne kadar ot yemek, o kadar kaliteli ,sıhhatli uzun yaşam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu açan büyük ihtimal iyi kalpli bir insan,ıstakozla empati yapmış ve canlı canlı pişirme işinden haklı olarak hoşlanmamış.Kendisinin yediğini zannetmiyorum.Yiyenler ve bunu bir adet haline getirenler genelde sosyete ile sanat sepet tayfadakiler.Hatta Vedat Milor bunlara tanıtıcam diye fazla kabuklu deniz canlısi yemekten cıva zehirlenmesine yakalanmış,elleri titriyordu.Burdakileri ikna etmekle bir sey çözülmez asıl onları durdurmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bu kadar kafaya takmayın yoksa bu işin sonu gelmez. Bir böcek ile köpeğin arasında ki tek fark boyutları . Yoksa ikisi de canlı sayılır. Bu mantığa göre böcek öldürmek ile köpek öldürmek arasında bir fark yok benim gözümde. Ama uyurken bile yanlışlıkla sinek yuttugumuz oluyor. Yine giydigimiz giysilerde, yediğimiz yemeklerde ve kullandığımız ürünlerde hayvansal ürün ve besinler olabiliyor.
    Canlıları bu kadar düşünüyorsanız mağara adamı gibi yaşamanız gerekiyor. Yoksa sadece kedi köpek besleyerek hayvan sever olmuyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Böcek ve köpekleri öldürüyoruz ama onları canlı canlı yakmıyor, haşlamıyor ve kızartıp da bu şekilde öldürmüyoruz. Hayvanları bir anda, bir vuruşta, kimsenin anlayamayacağı şekilde yani acı çektirmeden bir anda işi bitirmen gerekiyor. Burda ıstakozun öldürülmesini değil, canlı şekilde haşlanmasını eleştiriyoruz.


    Bir vuruşta ıstakoz vurulup öyle haşlansa, kimse itiraz etmez.. Bu aradaki inceliği anlayamayanları nbu konuya doluşup saçma sapan mesajlarla milletin aklıyla alay etmesi de kabul edilemez...

  • Kelise kullanıcısına yanıt
    Kolasizda birsey gitmiyor vallahi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kurbanda kucuk buyuk bas demeden canli canli hayvanlarin kafalarini keserken sesin cikmiyordu?

    nasil buna saygi bekliyorsan sende digerlerine saygi gostermelisin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangroo kullanıcısına yanıt

    Hayatinda kabuklu deniz urunu bile yememistir 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkahn kullanıcısına yanıt

    Senin gibi bir kafa yapısına sahip olan diğer üyeye yazdığım gibi: sizin gibilere bir laf anlatmak, öküze tecvid öğretmekden daha zordur. O başka bu başka. Neyin kafasını yaşıyorsunuz, ne içip de bu konuya gelip saçma sapan mesajlar yazarak adamı deli ediyorsunuz. 4 ayaklı hayvan ile ıstakozu karşılaştırıyor bir de.


    Herşeyden önce hayvanı bu şekilde kesmek dinin emri. Dinin sahibi ve o hayvanları yaratan böyle emrediyor. Öldükten sonra kesilirse leş olur. Kurban böyle kesilir ama hiçbir canlı, diri diri haşlanarak yiyecek elde edilmez.


    Umarım bu din düşmanı kafana bu bilgiler girmiştir de artık saçmalayamayıp durmazsın...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 18 Nisan 2024; 22:39:59 >
  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Bunun din dusmanligiyla ne alakasi var, herkesin dini kendine. Hindistanda senin kestigin inege tapiyorlar.

    onun kutsalini kabul etmiyorsun ama herkesin islama saygi duymasi gerektigini dusunuyorsun.

    buda yanlis bir dusunce.

    Dusunce demisken ne oldugunu biliyorsundur umarim yoksa baskalarinin yazdigi kitaplardan orneklerle gelme  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir canlı, canlı canlı haslanmamali. Hayvanı öldürüp öyle pisirmeliler bunu onaylamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istakoz ve benzerlerini canlı haşlanması vahşi görünüyor ok, dinen büyükbaş veya küçükbaş kesimi de benzer, silah veya kesici delici aletle avlanan yenen veya yenmeyen hayvanlar ne olacak? Böcek eziyoruz korkup, sinekleri kafasına vurup öldürüyoruz, bunlar da ikilem. Ben yapmayalım demiyorum. İnsanın canının devamlılığı için lazım ve fakat kesilen koyunun en az 1-2 dk can çekişmesi, boğazından deli gibi kan akması normal mi? İşin dini boyutu başka, oraya çekmeyin, bence o hayvan tarifsiz bir acı çekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurban da hayvana bıcakla dalıp can çekiştiğini göre göre boğazını kesen biz ıstakozun haşlanmasını eleştiriyoruz. Istakoz baska türlü pişmez kabuğu çok serttir bıcakla öldürüp haşlayım dersen hayvana işkence etmiş olursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangroo kullanıcısına yanıt

    yengec ve karides değilde istakoz gerçekten canlı canlı haşlanıyor. gidiyorsun canlı olarak seciyorsun, canlı bir sekilde kaynar suya atılıyorlar öyle pişiriyorlar. yani piştikten sonra temizliyorlar. pişmeden değil. önce canlı canlı haşlıyorlar sonra etini vs cıkarıyorlar. konu sahibi haklı, sen değil




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 19 Nisan 2024; 2:54:46 >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt

    ee catır catır kesip 2ye bölenler var. demek ki bölünüyormus. youtubeta bile onlarca video var kolum kadar istakozların catır catır kesildiği pişirmeden önce. cok basit öldürme yöntemi de var. o kadar zor falan da değil yani

    bahane yaratmaya gerek yok. sırf eti daha lezzeti kalsın diye böyle pişiriyorlar. gerisi bahane

    kendi kültürümüze bok atarken başkalarının sacmalıklarını övmeyelim lütfen




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 19 Nisan 2024; 3:0:2 >
  • İnsanoğlu kendini üstün bir canlı olarak görüyor. Ama bence böcek kadar değersizdir. İnsanlık yok olsun dünya hayvanlara kalsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istakoz konusunda konu sahibini destekliyorum, yiyecek bir şey kalmadı da zevk için istakozlara işkence mi çektiriyorsunuz? herkes kendinden sorumlu ve ben bir canlının işkence çekerek ölmesine sebep olmak istemiyorum ve buna sebep olanlara da saygı ile bakmıyorum... kendine yapılmasını istemediğin şeyleri bir başka canlıya yapma, bu kadar kolay...


    ben dincilerden nefret ederim, dinlerle de alakam yoktur ve hatta geçen sene bir din konusunda alay ettiğim için 4 ay forum yasağı yedim... kurban bayramında herkese bozuk atarım çünkü o hayvanlar vahşi şekilde ortalıkta katlediliyor ve sağlıksız gibi geliyor ama tam bilgim yok gerçi bu konuda.


    not: eski üyeliğim ile ceza almıştım, bu yeni üyelik, bazen forumda terbiyesizlik ve insanların bir birine karşı nefreti beni yıldırıyor ve bu yüzden üyeliğimi silmiştim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 19 Nisan 2024; 8:32:22 >
  • Kalamar favorim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • false6 kullanıcısına yanıt

    İnsanlara rızık olarak yaratılmış hayvanların sahibi Allahü teala bu hayvanları nasıl boğazlanması gerektiğini bildirmiş. 4 ayaklı hayvanlar bu şekilde boğazlanır, boğazını keseceksin ve keskin bir bıçakla eziyet etmeden bir çırpıda bu iş halledilir. Bu hayvan için eziyet değildir. Eziyet nasıl olur biliyor musun? Kör bıçakla hayvanı kesmeye veya keskin dahi olsa hayvanı ensesinden kesmekle olur ki bu da zaten haramdır.


    Haşeratı da nasıl öldürmemiz gerektiği de bildirilmiş. Bir vuruşta öldürmek gerekiyor. Acı çektirmeden, hızlı şekilde.


    Tüm hayvanları yakarak, haşlayarak ve suda boğarak öldürmek ise yasaktır, haramdır.


    Görüldüğü gibi bu hayvanların sahibi onları nasıl öldürmemiz gerektiğini bildirmiş.


    Istakozun zevkü sefa olarak zenginler için canlı şekilde haşlanmasının hiçbir geçerli mazereti yoktur ve doğadaki diğr hayvanların can vermesiyle kıyas kabul etmez.


    Burda ıstakozun öldürülmesini değil, canlı şekilde haşlanmasını eleştiriyoruz.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.