Şimdi Ara

Canlı dersine öğrenci girmeyen öğretmenin ek ders ücreti kesilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
4.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milli Eğitim Bakanlığı,19 Nisan 2021 tarihli karar ile öğrencilerin uzaktan veya yüz yüze eğitime katılmamaları durumunda öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini açıkladı.

    Evet yukarıda da belirtildiği üzere MEB Böyle bir karar aldı.Sizce ne kadar mantıklı bu karar ?

    Tonla köy okulu var,maddi imkanları el vermeyen çocuk var, şebekenin , internetin çekmediği yerler var.

    İki kuruş öğretmen maaşından tasarruf yapmayı planlayan zihniyetle futbolculara 200 bin euro prim veren zihniyet aynı.

    Elektrik şirketlerine milyonlarca yardım yapıp vatandaşı patatesle avutan zihniyet aynı.

    Bu ülkede eğitime verilen değer ortada. En ufak bir sıkıntı da her zaman öğretmenler topun ucunda.

    Öğretmenin ücretini keseceğinize bu çocuklar neden derslere katılmıyor onu araştırın.

    Artık diyecek söz bulamıyorum. Son damla bardağı taşırmadı, kırdı geçti. YETER ARTIK !



  • Ne boş yaptın. Yatarak ayda 5k para kazanıyorsun. ders işlemediğin halde ek ders diye ağlıyorsun. Adam ol da dersine katılsinlar. Köyde öğretmen çok arkadaşım var. Her hafta okula gittiğinde çocuklara yüz yüze ders veriyor. Sen Allah bilir haftada bir gün okula gitmeye bile ağlıyorsundur. Daha sana cevap yazmayacağım. Ders işlemeden ek dersin peşine düşen, çalışmadan para diye ağlayan sözde adamlarla isim olmaz
    Öğretmenin sorumluluğu dersini zamanında ve eksiksiz işlemek. O derse katılmak da öğrencinin veya dolaylı bir şekilde ebeveynin sorumluluğu. Onların sorumsuzluğunun faturasının öğretmene kesilmesi ne alaka anlayamadım. Bu daha çok çocuklarına sorumluluk kavramını öğretemeyen yetersiz ebeveynlerin ve onların şımarık çocuklarının işine geliyor gibi duruyor.

    Öğretmenler kadar kendini tepede gören ego kasan bir kesim yoktur. Adam pandemi diye evden çıkmıyor derslere bile zar zor giriyor her ay alıyor maaşını gül gibi geçiniyor hala lak lak ediyorlar sonra. Benim kardeşim derse giriyor bilgisayardan ulan bir tane öğretmenin bile suratını güler şekilde görmedim hepsi zombi gibi sanki uykudan 2 dakika önce uyanmışlar gibi. Bir de tripleri görseniz neler dersiniz. Hele bazıları var ego kasmak için hemen öğrenci azarlayıp laf ediyorlar. Geçen böyle kardeşim derste iken öğretmenin biri kardeşime laf söyledi o kadar çocuğun için de azarlar gibi konuştu hemen geçtim kameranın önüne orada bozdum kadını ben daha abisiyim senin gibi konuşmuyorum çocuğa sen ne ayaksın falan haddini bil dedim bir laf bile söyleyemedi. Zerre sevmiyorum şu öğretmen müsvettelerini. Para verirsin beğenmezler habire zam isterler evden ders verirler o bile zorlarına gider canlı derse bile girmemek için 10 takla atarlar derse girseler suratları zaten bir karış bir de çocuklara laf sokmaları abuk subuk konuşmaları yok mu. Hepsi birbirinin aynısı.

  • Bu yeni bir şey değil ki? Siz başarısız bir öğretmensiniz ki dersinize öğrenci katılmıyor. Ben de öğretmenim, benim dersime minimum on, diğer öğretmenlerin dersine maksimum dört öğrenci katılıyor. Üstelik öğrencilerin çoğu köyde yaşıyor. Suçu kendinizde arayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CGUzmani -- 24 Nisan 2021; 16:16:58 >
  • CGUzmani kullanıcısına yanıt
    İnternetin çekmediği bir köyde ben nasıl katılım sağlayabilirim söyleyebilir misiniz ? Dersinize öğrencinin katılıyor olması sizi başarılı kılıyor herhalde. Boş vakitlerinizde baz istasyonu dikip köydeki ahaliye internet aboneliği mi yapıyorsunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingb04

    İnternetin çekmediği bir köyde ben nasıl katılım sağlayabilirim söyleyebilir misiniz ? Dersinize öğrencinin katılıyor olması sizi başarılı kılıyor herhalde. Boş vakitlerinizde baz istasyonu dikip köydeki ahaliye internet aboneliği mi yapıyorsunuz ?
    Onun muhatabı ben değilim. Ders işlenmiyorsa neyin ek dersini talep ediyorsun onu anlamadım. Yatarak para almaya ne kadar da çok alışmışsın. Hem ders işlemeyeyim hem de ek ders alayım, oh ne ala.
  • CGUzmani kullanıcısına yanıt
    Onun muhatabı sen değilsen o zaman kalkıp burada başarısızsın yok kimse katılmıyorsa senin suçun diye ahkam da kesmeyeceksin. O yatan para senin cebinden çıkıp benim cebime girmiyor. O yüzden terbiyesizlik yapıp ta burda yatarak para kazanmaya alışmışsın gibi tabirleri terk etmeni öneriyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingb04

    Onun muhatabı sen değilsen o zaman kalkıp burada başarısızsın yok kimse katılmıyorsa senin suçun diye ahkam da kesmeyeceksin. O yatan para senin cebinden çıkıp benim cebime girmiyor. O yüzden terbiyesizlik yapıp ta burda yatarak para kazanmaya alışmışsın gibi tabirleri terk etmeni öneriyorum.
    Ne boş yaptın. Yatarak ayda 5k para kazanıyorsun. ders işlemediğin halde ek ders diye ağlıyorsun. Adam ol da dersine katılsinlar. Köyde öğretmen çok arkadaşım var. Her hafta okula gittiğinde çocuklara yüz yüze ders veriyor. Sen Allah bilir haftada bir gün okula gitmeye bile ağlıyorsundur. Daha sana cevap yazmayacağım. Ders işlemeden ek dersin peşine düşen, çalışmadan para diye ağlayan sözde adamlarla isim olmaz
  • CGUzmani kullanıcısına yanıt
    Bu meslek senin gibi insanlara kaldıysa batsın zaten :) ki zaten batmış. Teşekkür ediyorum cevap vermemeniz isabet olur.
  • Yok bir de vermedikleri dersin de parasını alsalardı. İyi alıştılar yatarak para kazanmaya. Eğitimcilerin hak etmedikleri maaşlarının kesilerek sağlık görevlilerine dağıtılması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Kesip te gerekli öğrenci desteğini sağlayıp dört dörtlük bir alt yapı kuracaklarsa ne ala :) herkesin dilinde öğretmen yatıyor da yatıyor. Yatsın bakalım öğretmen..
  • Dersine girilmeyen öğretmenin EK DERS ÜCRETİ KESİLECEKSE mantıklı geldi bana. Sonuçta ana maaşı değil kesilen. Öbür Türlü kağıt üsttünde ek ders al ama kimse gelmesin sende anlatma evde yat ve EK DERS ÜCRETİ al biraz saçma olmaz mı ?

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Hocam saçmalıktan ziyade önce köy okulları açıktı yüz yüze eğitim yapılabiliyordu. Şu an köy okulları kapalı. Köyde ki öğretmenin ne suçu var. Orda kalıp hala el altından yüz yüze derslere devam etmeye çalışan arkadaşlar var. Ama daha akıllı telefonun dahi olmadığı evler var. Bu durumda ne yapsın yani ?
  • Ek ders ücreti pandemi başında kaldırılmıştı fakat twitırın kadrolu öğretmenlerinin çalışması neticesinde geri gelmişti.
    Tam rezillik yata yata maaş alsınlar anca ülkenin başkentini bilmeyen nesil yetiştirsinler yuh.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 24 Nisan 2021; 17:40:13 >
  • Camii'ye gelmeyen cemaatin de imamdan maaşı kesilsin..

  • Jack! kullanıcısına yanıt
    Aradığım cevap :) yazan ellerin dert görmesin :)
  • kingb04 kullanıcısına yanıt

    Burada konu dersine girilmeyen EK DERSİN ücretinin ödenmemesi mevzusu. Çok farklı bir yerden bu konuda haklı çıkılmaz ki. SEnin söylediğin köy okulu muhabbeti varsa o konu farklı ve sen haklısındır belki. Ama Trakyada veya büyük şehirde yaşayan bir öğretmen neden girilmeyen dersinden ekstra para alsın ?

  • Jack! kullanıcısına yanıt
    Mantıklı
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Konu da belirttiğim üzere köy durumundan bahsettim zaten. Farklı birşey konuştuğumu düşünmüyorum. Arkadaşlar ranzadır yataktır girdiler devam ediyorlar.
  • kingb04 kullanıcısına yanıt

    Benim bu haberden anladığım ANA MAAŞTA KESİNTİ YOK. Sadece Ek dersine giren olmazsa ek ders ücreti kesilir deniyor. Köy öğretmeni şehir öğretmeni ne fark edecek ? Köydeki çocuklar derse girmese bile ana maaşını alır köy öğretmenide !!!

  • Şu anda diğer devlet dairelerinde esnek çalışma uygulanıyor. Gitmedikleri gün için ücret kaybı yaşamıyorlar.
    Öğretmenin aldığı ücret, ancak full ekders ile diğer lisans mezunu memurlar seviyesine geliyor zaten.
    Astsubaylar falan aldı geçti. Operasyon tazminatından bahsetmiyorum bu arada. Üstelik polis ve astsubayların maaşlarından emeklilikte geri ödenmek üzere yapılan kesintiyi de katarsanız, makas iyice açılıyor.
    Ama bizim öğretmenlerin çoğu da buna müstehak. Yukarıdaki trollü de kastetmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.