Şimdi Ara

canon 550d mi sonyslt-a55 mi acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 590uz makinemi sattım, slr makine almak istiyorum . Bu makinelerden hangisini tercih etmeliyim? Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz? Neden.
    teşekkürler.



  • Kullanım amacınız nedir? Ne çekeceksiniz?

    Video ağırlıklı olacaksa video modunda sürekli AF yapabildiği için büyük kolaylık sağlayan A55.
    Çok seri bir makineye ihtiyacınız varsa A55
    Ama sonuç olarak bu bir fotoğraf makinesi. Fotoğraf kalitesi benim için daha önemli, lens çeşitliliği fazla ve ikinci eli iyi bir makine arıyorsanız 550D
  • A55 in video özelliği patlak çıktı bence bu modeli geçin.Video sizin için önemli ise.
  • sürekli af den kasıt nedir 550d de de eliniizi denklanşöre basılı tuttugunuzda videoda otomatik odaklanma yapıyor a 55 te buna gerek yokmu ?

    ayrıca patlak derken test sonucları kötümü o kadar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: doroşenko

    A55 in video özelliği patlak çıktı bence bu modeli geçin.Video sizin için önemli ise.



    Evet bende merak ettim şimdi nesi patlak çıkmış açıklarmısınız?
  • 'kamera almak istiyorum,tavsiyelerinizi alabilirmiyim?' başlıklı topikte ki topik ilk sayfada zaten bir arkadaş örnek video koymuş daha fazlasınıda SOnySLT-A55 diye aratınca youtube ve vimeo gibi sitelerde bulabilirsiniz.
    Bu arkadaşın koyduğu örnek video dan anlayacağınız gibi AF motorunun inanılmaz bir gürültüsü var ve video da arka planda oldukça yüksek sesle bir müzik çalmasına rağmen bu AF gürültüsü net bariz ve rahatsız edici şekilde makineli tüfek sesi gibi 'TARRRR tak tak tak TARRRR'şeklinde duyuluyor ve video yu rezil hale getiriyor.
    Video çekimi için hiç de elverişli değil yani ayrıca video süreside kısıtlı memory stick kart kullanılırsa 25-29 dakka.gerçi Panasonicler hariç hemen her D-SLR de bu geçerli ama panasonic GF2 gibi yeni çıkan modellerde bu sınır kalkıyor eeee buda Sony nin en son ve son teknoloji ürünü olduğuna göre ve Ayna nın kaldırılıp Translucent diye yeni bir teknoloji kullanıldığına göre farklı olması gerekirdi.
    Bir de Acemi arkadaşlar için söylüyorum her kes üstüne alınmasın sadece gerçek acemiler video çekimini Kompak makinalardaki gibi zannediyor lar D-SLR kameralarda video çekimi hiç de kolay ve pratik değildir.
    Kompaktlarda video kayıt düğmesine basarsınız hemen her türlü ayarı makine kendisi otomatik yapar ve en önemlisi zoom yapmak için W ile T yazan kolu ileri geri çekersiniz bu kadar basit ama D-SLR lerin çoğunda (son çıkan bir kaç model hariç) video çekmeden önce bulunduğunuz ortama ve ışık şartlarına göre ayarlamalar yapmanız sonra video çekimine başlamanız gerekir bu ayarları yapmazsanız rezalet görüntülerle karşılaşırsınız .
    Ayrıca zoom işlemide kompaktlardaki gibi kol üzerinden değil lensin üzerindeki kocaman bir halkadan sürekli sağa yada sola bileğinizle çevirerek yapılır ve bir yandan da sürekli gözünüzle takip etmeniz gerekirki biraz az yada fazlaca halkayı çevirirseniz netlik bozulur buda anında videonuza yansır.Ayrıca en dandik video kamerada bile artık 25-30x optik zoom varken D-SLR ile çekim yaparken genellikle kullanılan lenslerden dolayı 18-55,18-105 gibi 3x,5x 7x zoom yapabilirsiniz en fazla haaa 18-200 vs. gibi lensler için ekstra ve yüklüce masraflar yapmanız lazım.
    Bunları neden yazıyorum işi bilen bilinçli kesim haricindeki pek çok acemi insan D90,D5000,Canon500-550d Sony nin bu başlıkta konuştuğumuz modeli gibi video çeken D-SLR diyince video kamerlardaki gibi kolaylık ve işlevsellik bekliyor ama sonrada hata yaptığını anlayıp D-SLR değilde SLR-Like makinelerin hatta video kamerların kendisine daha uygun olduğunu anlıyor.Yine Sony nex3-5 le ilgili topiğe bakarsanız orada yanılmıyorsam faruk2007 nikli arkadaş ellerinde like sony HX1 olmasına rağmen daha büyük sensör iyi çeker düşüncesi ile abi kardeş 2 adet nex makina alıyorlar ama hem netleme hem kullanım açısından hx1 in çok daha iyi olduğunu hata yaptıklarını söylüyor o topiğede bakabilirsiniz.




  • acil dedim ama a77 yi bekledikten sonra kararımı veriym diye düşünüyorum artık.
  • a55'in fotoğraf kalitesini küçümsemeyelim;

    http://www.dpreview.com/reviews/sonyslta55/page18.asp
  • fotolarda pentax K-x kadar bile kalite göremiyorum açıkçası ki bu Sony ,, K-x ten daha üst seviyede konumlanıyor(sadfece ISO yu baz almıyorum)ayrıca bu forumda defalarca yazıldı ki Dpreview arpayı suyu fazla verenin düdüğünü çalar kalitesini konuşturur.
  • bende en güvenilir dpreview i görüyordum bu gibi testlerde
  • tarafsız bir site bulmak , küresel çapta milyar dolarların döndüğü ve bundan bir çok kişi ve kuruluşun nasiplendiği hakimiyetin ise Canon,Nikon vb.gibi 3-5 şirketin elinde olduğu bir sektör ve pazarda neredeyse imkansız.
    Ancak yinede Imaging Resource daha objektif ve yalın ne makineleri çok öven nede yeren kararı daha çok kullanıcıya bırakmayı seçen bir site olduğundan biraz daha farklı.Ama tabii böyle olduğundan yalaka olmadığından üretici firmalarda test için bir çok makinayı sanırım bu siteye vermiyor yada çok geç veriyor başka sitelerde incelemeleri yayınlandıktasn ve o makina ile ilgili pazarı oluşturduktan sonra.
  • videoda auto focus sesi geliyor diye patlak çıktı demek çok amatörce olmuş. O kalitede video çekerken, üzerindeki mikrofon zaten yeterli gelmeyecek ve harici mikrofon takacaksınız, o zaman da af sesi filan gelmez. Karşılaştırmalarda videolardaki af hızı, akıllılığıgerçekten mükemmel, çok hızlı, bunu da sabit ve saydam ayna teknolojisine borçlıu ama, bu sabit ayna işi fotoğrafta sıkıntı olur mu onu bilemiyorum. dpreview siteside objektif değildir ona da katılıyorum.
  • krmtr a hak veriyorum ayrıca kx bile daha iyi demek kx e hakaret olmuş resmen kx resim kalitesi giriş seviyesinde çoğu alette yok zaten.
  • Sanirim 1 yil beklememis ve bir makina almistir.
    Bu arada SLT55'de eskidi 65 ve 77 geldi.


  • ben konuyu yeni sandım arkadaşın da kafası güzel galiba konuyu hortlatmış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.