Şimdi Ara

Canon 650D Uyumlu Makro Lens Tavsiyesi Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yaklaşık 3-4 sene ara verdiğim makinemle tekrardan çekim yapmak istiyorum. Kolay oluyor diye hep mobil fotoğraflar çekiyordum. Fakat şimdi makro fotoğraflar çekmek istiyorum. Kafamda kurduğum bir kolaj var. Olabilecek her nesneye zoom yapıp çekebilecek bir lens arıyorum. Bir kalem ucu, bir yapraktaki damarlanmalar, belki bir pet şişede asılı kalan su tanecikleri.. Çekimlerim genelde bu yönde olacak ama profesyonel değilim. Ek ışıklarım, stüdyom, başka ekipmanlarım vs. yok. Haliyle bütçe olarak da 700 lirayı geçmeyecek bir lens bakıyorum. Temiz bulursam ikinci el de alabilirim, bana hangi lensleri önerebilirsiniz Canon 650D uyumlu?

    Teşekkürler.



  • 3-4 sene ara verdiğiniz için güncel fiyatlara hiç bilmiyorsunuz diye tahmin ediyorum.Çünkü o bütçeye ikinci el bulma şansınız bile düşük.

    1:1 makro lens olarak canon 60,100 sigma 70,105 tamronun 90mm modelleri işinizi görür diye tahmin ediyorum ama bütçenize göre bulabilirmisiniz bilmiyorum.

    Bulunduğunuz şehirde fujishop varsa,orada close up filtreleri deneyebilirsiniz.Belki ihtiyacınızı karşılarlar. 100 liraya satılıyor.

    Ayrıyeten çok yakından çekimler için odak istifleme yapmanız gerekebilir.Bu konuyu da araştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 26 Aralık 2019; 16:7:8 >
  • Emphire kullanıcısına yanıt
    Evet, buraya yazdıktan sonra biraz bakındım da dediğiniz gibi olmuş gerçekten. Vakti zamanında parayı 18-55 lik bi lense yatırsaydım şu anki değerinden daha değerli bile olurmuş belki(!)
    Yalnız biraz tavsiye okuduğumda şunu gördüm 50mm 1.8 lensi yer yer yakın çekimlerde bile öneren olmuş. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda, yanlış bir tavsiye mi yoksa evde ışığı da ayarlamış bir şekilde masamda çekeceğim makro çekimlerde işimi görür mü?
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Hocam elinizdeki lensin minimum netleme mesafesi 35cm. Objeleri 35cmden yakından netlemezsiniz yani.Daha detayları vs var ama aşağı yukarı böyle düşünebilirsiniz.

    Bir de lenslerin büyütme oranı oluyor. Makro lensler gerçek boyuttaki görüntüsü sensöre düşürüyor vs.Ayrıntılarını kendiniz araştırırsanız bilgiler oturur kafanızda.

    Bende 16-50 zoom lens var.Onunda minimum netleme mesefesi 30cm.Yani aşağı yukarı aynı. Elimdeki close up filtre ile bir örnek çektim.

    Aslında dahada yakına girilebiliyor ama ben +6 numara ile çektim.

    Daha önce dediğim gibi nadir çekim yapıyorsanız,belki filtre işinizi görebilir,kalite düşüyor ama fiyatına göre performansını beğenirseniz neden olmasın.

    Canon 650D Uyumlu Makro Lens Tavsiyesi Lazım

    Canon 650D Uyumlu Makro Lens Tavsiyesi Lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 26 Aralık 2019; 19:14:54 >




  • Makro, alternatifleri bakımından oldukça zengin bir alan. Herşeyi otomatik ışık sistemleri, raylar, tripodlar, AF'li makro lensler gibi profesyonel ekipmanlarla da çekim yapabilirsiniz evde kendi başınıza yapacağınız çeşitli ekipmanları kullanarak da. Yerinizde olsam temiz bir 2. el 1:1 makro özellikli lens alır, ışık vb kendi yapacağım sistemlerle desteklerdim. Şimdi malum 2. el sitelere baktım da en ucuz 1:1 makro lens 900TL'lerden başlamakta. Alternatif olarak 2. el alacağınız bir Canon 28-80 veya 35-80 lensin (350TL civarları) ön optiğini söküp 1.7:1 büyütme oranına ulaşabilirsiniz (gerçek makronun neredeyse 2 katı büyütme sağlanır). Tabi bu sistemin dezavantajı netleme mesafesinin lensin ön kısmından sadece birkaç cm ilerisi olması, yani makrosunu çekeceğiniz nesneye santimlerle yaklaşmanız gerekecek.

    Şu sitede bu tür bir işlemin nasıl yapılabileceği ile ilgili güzel bir açıklama verilmiş:
    https://chrismdale.co.uk/blog/diy-macro-lens-on-a-budget/




  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Peki ikinci elde önerebileceğiniz 1:1 makro lens var mı Canon 650D için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nezcafe

    Peki ikinci elde önerebileceğiniz 1:1 makro lens var mı Canon 650D için?
    Aslında tüm markaların 100mm civarı lensleri performans olarak birbirine oldukça yakındır, artık hangisini uygun fiyata ve temiz bulursanız onu tercih edebilirsiniz. Canon 100mm f/2.8 Macro, Sigma 70mm veya 105mm f/2.8 DG Macro, Tamron 90mm f/2.8 Macro, Tokina 100mm f/2.8 Macro ve Samyang 100mm f/2.8 Macro ilk aklıma gelenler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.