Şimdi Ara

Canon 650D veya Nikon D7000 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • d7000 rakibi 650d değildir salt imaj kalitesi bakımından d7000 çok önde iso olarak da daha iyi. 650d yi video çok çekecekseniz düşünebilirsiniz
  • yorumlarınız için tşk ederim peki bana önerceğiniz site var yada dükkan fotograf makinesi satan yerler
  • Evet site ismi verirseniz seviniriz. Yalnız şu paralel ithalat yapmayan firmalar olsun.
  • ----- DİKKAT ---- DİKKAT ---- DİKKAT ---- DİKKAT ---- DİKKAT ---- DİKKAT -----

    Arkadaşlar her kafadan başka ses çıkıyor.


    Bir Çin atasözü der ki ....... " 不聽,相信看 " yani ...... " Duyduğuna değil gördüğüne inan diye. "


    Elbette CANON un özellikleri bazı konularda daha iyi , NIKON un da bazı konularda daha iyi.


    Şimdi biz fotoğraf makinalarını ne için alırız ve nelerini en çok araştırırız. Daha güzel resim acabağa hangisi ceker diye . DEĞİL Mİ ??????


    Şimdi sizlere bir site URL adresi vereceğim ve bu sitede inanılmaz çok fotoğraf ların aynı ortamdaki çekim örnekleri var.


    Bu örneklerde elbette gündüz çekimi. Gece çekimlerinde NIKON un iso değeri daha yüksek ama tabii gece çekimlerinde FLASH olduğu için bu iso değeri çok da önemli değil.


    Çok karşılaştırma siteleri var elbette ama ben bazı sitelerde okudum D7000 SORUNLARI yok da değilmiş. Siz yinede D7000 SORUNLARI veya 650D SORUNLARI diye GOOGLE de search yapıp aratırın bakalım neler okuyacaksınız.


    ÇOK ÇOK ÖNEMLİ .............. Megapixele sakın kanmayınız, sadece göz boyama. 18MP lik bilgisayarınızdaki bir resim size 7-8 MB yer kaplayacak ( yani bir şarkı boyutu ) ....... 650D 18MP ....... D7000 16MP ....... D7100 24MP gibi gibi

    Ya arkadaşlar bu megapixel sadece resmin büyüklüğü . Yani albumunuzdeki resimlerin hepsinin MP li aynıdır. Ortalama 4, 5 . Yani albumunuzdeki resimleri diyelim ki 24MP lik camera ile cekip 18MP lik camera ile çekmenin farkı olmazzzzzzzzz.


    ŞİMDİ DİKKAT .............. Bence hepiniz sadece aşağıda vereceğim sitede araştırma yapınız. Hangi CAMERA nasıl çekiyor ??????


    /////////////////////// ÖZELLİKLE AŞAĞIDAKİ VERECEĞİM LİNKDE, RESİMLERDEKİ GÖRDÜĞÜNÜZ ARABANIN ÜSTÜNDEKİ OLAN HARİTANIN CANLILIĞINA BAKININIZ


    ----------- Stenin kullanımını aşağıya yazdım ----------- http://www.digitalversus.com/digital-camera/face-off/10044-13468-versus-table.html


    SİTENİN KULLANIMI EĞER FARKLI FOTOĞRAF MAKİNALARINI KARŞILAŞTIRMAK İSTİYORSANIZ HEMEN CAMERA RESİMLERİNİN SAĞ ÜSTÜNDEKİ -X- İŞARETİNDEN CAMERANIZI SİLİN VE YENİ BİR CAMERA SEÇENEĞİNDE BULUNMAK İÇİN SOL ÜSTE Products Add LİNKİE TIKLAYARAK ÇIKAN YENİ SAYFADA Search product KISMINA İSTEDİĞİNİZ DİYER CAMERANIZI YAZIP ARATIRINIZ VE ARATTIĞINIZ CAMERANIN ÜSTÜNE TIKLAYIP KARŞILAŞTIRMA SAYFASINA YÜKLEYİNİZ VE ONUNUZDEKİ BEYAZ SAYFASINI KAPATINIZ.



    " Artık önemli olan bir şeyler bilmek değil; bilgiye nasıl ulaşılacağını bilmektir. " SAYGILARRRRRRRRR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İ7MİR -- 10 Ağustos 2013; 16:45:44 >




  • 650d loş ışık haricinde gerçekten çok başarılı...Fiyat performans makinesi bence...
  • Bu kadar yazılıp çizilenden sonra yine de 650 ile 7000 i bir tutmak doğru değil. Hepimiz bu incelemeleri,yorumları günlerce okuduk işe başlarken. Bir makineye karar verip fiyat almaya başladık. İnternet ortamında fiyat araştırması da kesmediğinden ürünleri yerinde dokunarak incelemeye başladık. Çünkü cihazlar pahalı olduğundan hata payımız yoktu. Şimdi işi biraz ilerletmiş, biraz öğrenmiş biri olarak diyorum ki ''iyi ki d7000 almışım''. Kısa bir süre önce d800e aldım yurtdışından sadece 1 lens ile. İyi ki bu işe d7000 ile başlamışım ve iyi ki 18-105 kit lensi kullanmamışım.
  • Merhaba,

    Bence Canon 650D ile Nikon D7000'i kıyaslamanız doğru değil. Bu kıyaslamada Nikon D7000'in karşılığı Canon 60D, Canon 70D yada Canon 7D olmalıdır diye düşünüyorum. Ancak, fotoğraf ile ilgili bilginizi ve deneyiminizi artırmadan ve Fullframe makinalara geçmedikçe, APS-C sensörlü crop faktörlü makinalarda birbirinden çok farklı fotoğraflar alabileceğinizi düşünmüyorum. Ben Nikon D90 ve Nikon D7000 kullanıyorum. İlk makinam Nikon D90'ı almadan önce bir arkadaşımın Canon 600D makinasını kullanma fırsatı bulmuştum. Ancak, Nikon D90'ı tercih etmiştim. Sonrasında da D7000'i. Çünkü hangi marka ile başlarsanız o marka ile devam etmeniz gerekiyor. Şahsi düşüncem, Nikon D7000'nin Canon 650D'den daha iyi bir makina olduğu yönünde. Çünkü birçok olumlu farklılığı var. Bana göre en önemlileri;

    Nikon2un avantajları;

    Nikon D7000'de pentaprism olarak adlandırılan çok daha kaliteli bir vizör var.
    Nikon Vizör kapsama alanı %100
    Nikon da tek şarj ile canon'un 2 katı kadar fazla çekim yapabilirsin. (1050 adede karşılık 450 adet gibi bir fark var)
    Nikon AF noktaları 39'a 9 gibi daha fazla.
    Nikon shutter hızı 2 kat daha fazla (1/8000)
    Nikonun tekil piksel boyu daha büyük. iso başarımı çok iyi.
    Nikon da istediğin şekilde yönetebileceğin 2 adet hafıza kart yuvası var. (Canonda 1 adettir)
    Nikon saniyede çekim hızı olarak bir nebze daha hızlı (Bana göre bu çok önemli değil)
    Nikon daha kaliteli ve sağlam bir body'e sahip. Rutubet ve toz yalıtımı var. Gövdenin bir kısmı magnezyum alaşımlı.
    Nikon da sessiz shutter modu mevcut.


    Canonun avantajları;

    Video çekim kalitesi daha iyi denmekte. (Hiç denemedim. dslr makna bence fotoğraf çekmek için alınır. Video için cep telefonumu bile kullanabilirim. Bu nedenle hiç kullanmadım)
    Canon daha hafif.
    Canon hareketli ekrana sahip.(Bu güne dek hiç ihtiyaç duymadım. (Vizörü kullanmaktan hoşlanıyorum)
    Canon da dahili HDR özelliği var. (Bu harici yazılım ile profesyonel olarak yapılabiliyor)

    Görüleceği üzere sadece yukarıda saydığım farklılıklar bile farklı sınıfta 2 makinayı karşılaştırdığımızın kanıtıdır. Ancak unutulmaması gereken şey şudur; bugün bir ustanın eline herhangi bir kompakt makinayı verin, bizlerin DSLR ile çektiğinden çok daha iyisini çeker. Önemli olan makşnanın arkasındaki kişidir. Bu nedenle piştikçe, tecrübe kazandıkça malzeme yönünden yukarılara çıkmak gerekir diye düşünmekteyim.

    İyi günler dilerim.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.