Şimdi Ara

CANON E414 HİZALAMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    Canon E414 yazıcının kartuşları bittiği için dolum yaptırdım ama renkleri basarken kalın boşluk şeklinde çizgiler oluşuyor ve bazı renkleri birbiri üzerine basıyor sanki.


    Kartuş hizalama yapılması için uyarı vermişti zaten ama hizalama yapma aşamasında çıktıyı alıp tarayıcı kısmına koyuyorum (tarif ettiği gibi doğru koyuyorum) ama 2900 hata kodunu vererek taramayı yapamıyor ve sonuç olarak hizalama yapamıyorum. (ayrıca verdiği çıktıda da sadece siyah olanları basıyor)


    Yardımlarınızı bekliyorum




  • Merhaba,


    Geçmiş olsun. Hizalama için renkli kısımların da basılması lazımdı. Bir kez daha model için hizalama videolarını izle, aynısını yapıyorsan yapacağın bi şey yok.


    Boşluklu çizgiler varsa baskı kafaları tıkanmıştır. Yazılım üzerinden kafa temizliği dene. Ama en sağlam çözüm, içini açıp, baskı kafasına doğrudan müdahale etmek. Modeline göre nasıl çıkarılır videolarını ara elinden geliyorsa yap. Eldiven ve uygun tornavida ile yapamayacağın şey yok.


    Evde 2 HP yazıcım vardı. Ne yetkili servis baktı, ne de normal servis. Hepsi tamir olmaz dedi, ben de geri dönüşüme atmadan önce, üşenmedim açtım içini. İlk önce zarar vermemek adına baskı kafasını basitçe kağıt havluya bastırarak boyalarını aldım, hiçbir işe yaramadı. Zaten arızalı diye iyice abarttım. Baskı kafasını lavabonun altında sıcak suya tuttum. Yarım gün de suyun içinde boyalar tamamen gidene kadar beklettim. Kağıt havluyla kuruladıktan sonra süpürgeyle baskı kafalarının tamamen açılmasını sağladım. Kurumasını bekledikten sonra taktım ilk gün gibi net baskı verdi. Baskı kafasının üzerindeki devreler de zarar görmedi. Bundan sonra ayda 1 kez mutlaka full renkli baskı alarak baskı kafalarının tıkanmasını önlüyorum.


    Daha önceden 2 yazıcıyı boşu boşuna elden çıkardığımı fark ettim. Benim sorunum uzun bir süre kullanmamak oluyor. En iyisi de toner. Keşke bugüne kadar 4 mürekkepli yazıcı alacağıma 1 lazer yazıcı alsaymışım.





  • Kartuşları çok kullanmıyorum. biraz kurumuş da olabilir. Kolonya ile temizleyince biraz faydası oldu. Biraz mürekkep takviyesi yapıp öyle deniycem. Şuan Asıl sorun hizalama deseninde renkli kısımları hiç basmaması. O da mürekkebin az olmasına bağlıyorum artık. Gerçi renkli çıktılarda az da olsa baskı veriyo ama neyse.

    Cevap için teşekkürler

  • Rica ederim,


    Mürekkep koy tabi de sakın benim yaptığım gibi kartuşun içine şırıngayla hava basma. Ben kendimce mürekkep çok gelirse baskı kafası açılır diye düşünmüştüm, daha kötü oldu makinenin içine aktı... 🤣


    Kuruyan şey kartuştan ziyade baskı kafası. Kartuşun zaten ağız kısmı geniş oraya boya gelince akar gider, o çok sorun değil.


    Bütün olay baskı kafasını ele alabilmek.. O zaman iş bitiyor. Sıcak suyun altında tamamen açılıyor. Boyası biliyorsun ele gelince fena boyar ama lavaboda sulu boya gibi aktı gitti, sonra bir kaba koydum renksiz olana kadar beklettim. O kadar çok boya aktı ki çıkmak bilmedi. Ben önceden havlu kağıtla kolonya, izopropil alkol bastırıp temizlediğimi sanıyordum, hepsi hikaye.


    - - - - -


    Ve son olarak, bütün bunlara rağmen özellikle bir renk mürekkep hiç gelmiyorsa, renge özel test sayfası yazdır. Bu sitede örnekler var: https://www.superink.jp/en/info/printer-test-page


    Mesela benim bir yazıcımda Magenta rengi tüm uğraşlarıma rağmen gelmedi. 3-4 kere full sayfa Magenta rengi bastırdım, iyice açıldı.





  • Ya bu arada Baskı kafasını al temizle diyorum da model için baktım, E414 için videolarda karışık geldi, elinden geliyorsa girişebilirsin, çünkü bu videoyu izleyip yapan olmuş: https://www.youtube.com/watch?v=dgaNYpdBdpo


    Riskleri var. En basitinden ben o kadar dikkatli olmama rağmen hizalama şeridine mürekkep gelmişti üstelik ters takmıştım. İlk defa girişiyorsan her an terslikler seni bulabilir.

  • Çok çok teşekkür ederim. mürekkep koyup deneme fırsatım olmadı henüz. ama detaylı açıklamaların teşekkürler. Ama anladığım kadarıyla bu modelde baskı kafası diye ayrı bi parça yok. kartuşların kendilerinde bitişik baskı ucları var. yani direk kartuşlar baskı yapıyor diye düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.