Şimdi Ara

CANON EOS 100D TAVSİYE EDER MİSİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yarın bir makine alma olasılığım yüksek, giriş seviyesi cihaz arayan birisi için 100d + 18-55 is stm tercihi ne derece doğrudur? Fikirlerinizi lütfen paylaşın şimdiden teşekkür ederim



  • Ederiz. Stm lensle beraber video için de çok mantıklı bir makine olur. Neredeyse aynasız makine ağırlığında olması da gerçekten işe yarıyor. Canon alınacaksa en mantıklı seçimlerden biri. Eller çok büyükse sıkıntı yaşatabilir yalnız. Ergonomisinde hiçbir sıkıntısı yok fakat yine de grip kısmı biraz daha küçük tabi.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Yarın makineyi elime aldigimda karar vermeyi düşünüyorum ancak 100d ile ilgili böyle düşünülmesine sevindim. Bu arada göz aşinaligi elbet vardır, cep telefonu fotoğrafçılığından terfi etmek ve bir nebze işin içine girmek istiyorum. İstek var bakalım yarın 100d ile eve bile gelebilirim :)

    Bu değerli yorum için teşekkür ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gurbetçi23 -- 25 Aralık 2015; 22:58:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gurbetçi23 kullanıcısına yanıt
    Evet nickinizi hatırlıyorum. 100D ile alakalı kötü düşünen birini bulamazınız çünkü 700D'nin küçük boyutlusu denebilir. Gövde küçük diye özellik eksiği yok yani. Hatta ironik şekilde vizörü daha büyük 700D'ye göre :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon kullanıyor olsam kullanacağım tek modeldir. Sebebi de boyutları gerçekten muhteşem.
  • Bugün 100D yi aldım. Umuyorum ki pişman olmam, şimdilik cihazı keşfetmeye çalışıyorum şimdiye kadar cep telefonu ile çekim yapmıştım öğrenilecek çok şey var.

    Bu arada boyutu gerçekten çok hoşuma gitti. Ellerim çok küçük sayılmaz ancak tutuşta hiçbir sorun yok gibi.

    Yorumlarınız için teşekkür ediyorum
  • Hayırlı olsun. Ben de boyutlarından dolayı Canon 100d yi tercih etmiştim. Sık seyahat ettiğimden işime çok yarıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asafemre -- 31 Mayıs 2020; 8:14:28 >
  • asafemre kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum, çektiğiniz fotoğraflara bakılırsa bu işten anlıyorsunuz. Basarilarinizin devamını dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak_bt kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. O kadar kişi önerecek ki o lensi önünde sonunda alacaksın zaten :) Portre için iyidir. Çok ciddi şekilde portre çekecekseniz 85mm 1.8 almanız daha iyi.

    Bu arada N11'de %11 indirim var. Oradan daha ucuza alabilirsiniz.
  • burak_bt kullanıcısına yanıt
    Stm özelliği daha hızlı ve tamamen sessiz odaklamasını sağlıyor. İki lens arasında optik olarak hiçbir fark yok. Zaten 50mm 1.8 lens fiyatının üstünde bir performansa sahip.

    O yüzden çok daha iyi bir gövdeye geçerseniz (daha iyisi full frame oluyor) bu lens sırıtmaz. Daha iyileri tabii ki var ama bu lens bu makineyi kaldırmıyor hemen değiştirmeliyim demeyeceksiniz. Bütçeniz uygun olursa 85mm alırsınız ama 50mm'yi de satmazsınız bence çünkü 50mm kullanışlılık açısından çok özel bir odak uzaklığı ve satsanız bile size anca 150 lira getirecek. 50mm odak uzaklığını kaybetmeye değmez yani. Şu anda 100D'ye takınca 80mm olacak bu arada. Bunu biliyorsunuzdur herhalde. Krop faktör denilen şey devreye giriyor.

    Bunlar ek bilgilerdi. Stm konusuna grlirsek; video da çekecekseniz kesinlikle değer. Uzun vadede aradaki 200 lira farka her açıdan değer. Malzeme kalitesi de biraz daha iyi. Çok nadiren kullanacağım, sadece bulunsun diye alıyorum deseydiniz değmez derdim. Umarım anlatabilmişimdir düşündüklerimi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.