Şimdi Ara

Canon eos 550 d video özelliği hakkında birkaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar dh'nin yeni bir üyesiyim.
    Geçen ay, söyleşilerden oluşturmak istediğimiz kitap çalışmamız için bir handycam ( sony dcr-sx45 - 560 tl) satın aldım .
    Kapalı ortamda bir akademisyen ve bir modarete görüntüleyecek ve 1.30 saat çekecek kaliteli bir görüntü elde etmekti amacım. Ama eve getirip deneyince cep telefonuyla yapsak daha iyi olacağına emin olduğum, karıncalı berbat bir görüntü aldım , Teknosaya götürdüm geri almadı , bende hukuki süreci başlattım ve sonunda geri verdim, Şimdi 1 aylık araştırmama , izledeğim onlarca test çekimlerine göre handycamler genel olarak, dslr makinlardan kötü çekiyor hd olsalarda , bende Canon 550 d de kararkıldım, bu yanlışlık birde fotoğraf merakı doğurdu bu sıkıntıyı anlattıktan sonra aklıma takılanları sormak istiyorum .
    Max. çekim süresi 30 dk yazıyor 550d için , 30 dk dan sonra kayıtı bitirip duruyormu ? yoksa handycamlerdeki gibi 30dk kaydetip otomatik tekrarmı başlıyor bu çok önemli ,veri bölünsün önemli değil ama müdahele olmadan devam etmeli yeni videoya ben 1.30 dokunmadan 3 parça veri kaydedermi, 1080p kayıt 1.30 saat nasıl bir alan ister gb olarak(anlıyan varsa tam gb) ? ve buna uygun nasıl bir hafıza kartı almalıyım . Şimdiden teşekkür ederim Saygılar , sevgiler.







  • 30 Dakika sonra kayıt bitiyor 30 Dakika sınırı var bunun sebebi Sensörün ısınmasını engellemek Googlede yazan bu..
  • Aralıksız çekmenin bir yolu varmıdır acaba >
    1080p kayıt 1.30 saat nasıl bir alan ister gb olarak(anlıyan varsa tam gb) ? ve buna uygun nasıl bir hafıza kartı almalıyım?( hd kayıt için ve 90 dk kayıt yapabilecek .)
  • Yardım edecek birileri yok mu ?
  • eger cok zorlarsaniz ,ard arda video gibi, sensore zarar verebilme ihtimaliniz var. bunu goz onunde bulundurmalisiniz. 90 dakika videonun ne kadar yer kaplayacagini tam olarak bilemeyiz sahnenin tonlari bile etki edebilir buna. ama ortalama bir deger verebilecek birileri vardir mutlaka.
    keske kaliteli bir video camera alsaydiniz boyle uzun cekimler icin.
  • Henüz almadım ancak o ayarda bir video camera bulamadım olanlarda büyük rakamlar , peki nası bir hafıza kartı kullanmak lazım .
  • hafıza kartına fat32 format biçim verildiğinden 4.5GB dan büyük tek dosya yazımı yapamazsınız. bu da 29dk 1080p video kaydı demek...

    32 GB alırsınız 4 saatlik 8 sahneden kurulu bir çekim çıkmış olur...


    bunu aşma ancak profesyonel makinalardaki dışarıya görüntü çıkışı ile mümkün, o zaman HDD takar keyfinize bakarsınız
  • 1.5 saat video ihtiyacınız olmayacak emin olabilirsiniz...

    eğer varsa handy cam değil , üst model bir ürün seçmeniz gerekecek ki gerek yok
  • mephistopheless 1.30 saat video ihtiyacım olduğunu belirtmiştim yukarıda , ihtiyacım olmayacağı nerden çıktı anlamadım .
  • tam anlamamakla birlikte okuduğum yorumlardan elde ettiğim sunuç şu şekilde: siz eğer 1.30 saat kesintisiz video çekecekseniz ki dslr larda limit var makinanız büyük ihtimalle bir kaç çekimden sonra yanacaktır. ayrıca çekilen bu video ların birde saklanması varki çok fazla yer kaplıyacaktır diye düşünüyorum. uzun çekimler için dh video incelemelrde de kullanılan Sony Nex VG10 var benim bildiğim tabi 5 bin lira civarında biraz falza. sonuç olarak dslr ile video çekmek keskinlik açısından çok iyidir ama belirttiğiniz süre bence baya bir uzun ve bunun da bir kereye mahsus olmadığı da belli
  • Pentax k-x inde video kalitesi hakkında çok olumlu yorumlar var. Bir de k-x e bakın.
  • Bende Canon 60D var. Video olarak 550D'ye benzer. Canon DSLR'de HD 1080p videonun 1 dakikası yaklaşık 330-340 mb yer kaplar (720p'de de aynı yer kaplar 60fps olduğu için). Ben 32 gb'lık kartıma 90 dakika civarı kaydedebiliyorum. 550D ve 32 gb class 10 hızında SD kart (100 TL civarı) aldın mı amacına ulaşabilirsin. Tabi, kartlar fat32 ile formatlandığından bir video dosyasının boyuru 4 gb'ı geçemiyor. Bu da yaklaşık 12 dakikaya denk geliyor. Yani 32 gb'lık karta 8 parçalı video kaydedebilirsin (8x12).

    Ayrıca sensör yanar, şöyle böyle olur gibi sözlere kulak asma. Ben bir buçuk yıldır sürekli video çekiyorum 60D'de, henüz bir sorunla karşılaşmadım. Ben 3 saatlik süre içinde hem de İSO 320'de yaklaşık 2 saatlik görüntü kaydettiğimi biliyorum. Yani İSO'yu çok yükseltmediğin sürece sorun yok. İSO100'de batarya bitene kadar yaklaşık iki buçuk saat video çekebilrsin (ya da kartın yettiği kadar). Ama yüksek İSO'larda tehlike başlıyor. Zaten makine de sensör aşırı ısındığı zaman videoyu durduruyor, önlemini alıyor. Uzun süreli videolarda, ışığın düşük olduğu zamanlarda İSO'yu arttırmak yerine diyaframı iyi açılan lensler kullanmak gerekiyor. Ben bu gibi durumlarda 50 mm 1.8 lensimi kullanıyorum.




  • 550D için magiclanterni bir araştırın bitrate düşürebilirsiniz ve 720p de 60 yerine 30fps de yakıt yapabilirsiniz ki bu yerden tasarruf sağlar işlemciyi rahatlatır. Ayrıca kayda devam etme özelliği varmı magiclanterde bilmiyorum ama olabilime ihtimali yüksek. Kapalı ortamda çekim yapacağınız için 1,8 diyaframlı lens almanız lazımki iyi persformans alın ışık sorununu olmasın. Sensör berlili ısıya ulaştığında zaten makine kendini kapatır ama uzun süreli kayıtlarda illaki sensör yıpranacaktır.
  • peki kimse 29.dakika 59 saniye aralıksız çekim yapamıyormu ? fat32 yerine başka formatta biçimlendirme ihtimali nedir ? 12 dakikada bir rec rec mi yapmalıyım :(
  • Bu makineler Fat32'ye programlılar. 12 dakikaya mecbursun. HD şart değilse 640x480 çözünürlükte iki katı süre yani 24 dakika sürekli video çekebilirsin. Arkadaşın dediği MagicLantern programıyla bitrate'i düşürüp sürekli saatlerce de video çekebilirsin fakat kalite de ona göre çok düşecektir.
  • Hocam dslr la uzun videolar cekmek maikne icin tehlikleli behzat ç nin bazı kısımları 5d mark ii ile çekiliyormus ve cekim sirasinda cok fazla makine yakmislar
  • peki aynı fiyat oranlarında video çekmek için ne alınmalı ? Handycamler çok kötü yarı profesyonel makinalar çok yüksek fiyatta
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperensaz

    peki aynı fiyat oranlarında video çekmek için ne alınmalı ? Handycamler çok kötü yarı profesyonel makinalar çok yüksek fiyatta

    Handycam larda görüntü kalitesi modele göre iyidir.
    Siz standart çözünürlükte bir handycam almışsınız ve Full HD çeken 550D ile kıyaslıyorsunuz.Yapmayı düşündüğünüz çekim de zoom kullanacakmısınız, çekim mesafesi ne olacak yani kameradan ne uzaklıkta olacak çekeceğiniz objeler bunlar bir etken.

    D-slr lerde streo mikrofon bazı modellerde var ancak bunlar handycam lardaki gibi zoom mikrofon değil yani yakınlaştıkça seside yakınlaştırp güçlendirmezler.

    Zoom yapmak içinse objektifin zoom halkasını sağa sola çevirmeniz ve bir taraftan da netleme halkasını çevirmeniz gerekir.Yani D-SLR ile video işi handycam lardaki gibi pratik değil.

    Siz anladığım kadarıyla fazla araştırmamışsınız.Bu yüzden de gidip SD handycam almışsınız.Samsungun Full HD çeken handycamlerri 290-400 tl arası fiyatlarda Sony nin ise 600 tl civarına HD kameraları satılıyor.Sitesine göre daha ucuzada bulmak mümkün.Bunlarda kayıt süresi,dosya boyutu ,zoom yapma,zoom mikrofon mikrofonda ses seviyesi ayarları, ses ayarlarında da rüzgar sesi ve gürültü giderme yapmak mümkün.

    300-500 liralık bir kamera ile gayet kaliteli ses ve görüntü alırsınız.Üstelik bunları kullanılan çekim formatları ve bit hızları nedeni ile işlemek,edit vs. ile saklayıp depolamak D-SLR lere göre daha basit ve pratiktir. (hepsisony.com,hızlıal.com gibi güvenilir sitelere bakabilirsiniz)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.