Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.624
Cevap
40
Favori
352.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Makinayı satmayı düşünen var mı arkadaşlar?
  • Arkadaşlar Herkese Merhaba,
    Uzun süredir konuyu takip edememiştim şimdi son sayfaları okudum son zamanda 60D'deki konularımı paylaşayım belki tecrübesi olanlar paylaşır veya araştıranlar varsa onları yönlendirmiş oluruz.

    1) Geçen sene makinemde Lens hatası vermeye başladı, forumlarda yazdığı gibi bağlantı noktasını silgiyle temizleme vs. işlemleri yaptım ama düzelmeyince Lens flexinin zarar gördüğünü söylediler. Tamron 17-50 Lensim 1 haftalık servis tecrübesinden sonra düzeldi. Yaklaşık 150 TL masraf oldu Hayyam'da ama çoğu yer 250 TL gibi fiyat söyledi.
    2) 2 Tamron Lensimde de aynı konu var. Lens Lastikleri(Geniş olan açıyı ayarladığımız) gevşek. Şu anda çok rahatsız etmiyor ama bir ara Hayyam'a götüreceğim veya bazı forumlarda yazdığı gibi çift taraflı bantla tutturacağım.
    3) 1-2 aydır Ekranı açtığımda görüntü ters oluyor. Flex'i bozulmuştur diye düşünüyorum. Araştırmalarıma göre Ekran koruyucu kalınca Flex çabuk bozulabiliyormuş. Yaşayan var mı? Bunu da Hayyam'a soracağım ama artık Sirkeci'ye hiç gitmez oldum yarım gün ayırıp gitmem lazım.




  • Beni de 60D kullanıcıları arasına yazabilirsiniz arkadaşlar bugün değiştirdim makinayı :) Yalnız birşey sormak istiyorum bataryayı ilk kez şarja taktığınızda sizde de şarj aletindeki sarı ışık yanıp sönüyor muydu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat_60 -- 26 Ağustos 2014; 20:38:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sedat_60

    Beni de 60D kullanıcıları arasına yazabilirsiniz arkadaşlar bugün değiştirdim makinayı :) Yalnız birşey sormak istiyorum bataryayı ilk kez şarja taktığınızda sizde de şarj aletindeki sarı ışık yanıp sönüyor muydu?


    Kitapçığında yazması lazım. Yanlış hatırlamıyorsam;
    Her bir yanıp sönmeyi 1 kere yapıyorsa; %25 dolu.
    Her bir yanıp sönmeyi 2 kere yapıyorsa; %50 dolu.
    Her bir yanıp sönmeyi 3 kere yapıyorsa; %75 dolu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brabus

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sedat_60

    Beni de 60D kullanıcıları arasına yazabilirsiniz arkadaşlar bugün değiştirdim makinayı :) Yalnız birşey sormak istiyorum bataryayı ilk kez şarja taktığınızda sizde de şarj aletindeki sarı ışık yanıp sönüyor muydu?


    Kitapçığında yazması lazım. Yanlış hatırlamıyorsam;
    Her bir yanıp sönmeyi 1 kere yapıyorsa; %25 dolu.
    Her bir yanıp sönmeyi 2 kere yapıyorsa; %50 dolu.
    Her bir yanıp sönmeyi 3 kere yapıyorsa; %75 dolu.

    Aynen hocam dediğiniz gibiymis bende telaş yaptım bir an :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar, ben yeni üyeyim. Interneti kurcalarken bu konuyu buldum ve bana yardımcı olabileceginizi düşündüm. Bir haftalik canon 60d makinam var. Daha önce dslr kullanmadım ama öğrenme konusunda oldukça istekliyim ancak altyapım olmadığı için zorlanıyorum. Kullanım klavuzunu ve internette bulabildiklerimi okuyarak makinayi kurcaliyorum su ara. Ilk basta standart modu kullanıyordum sonra diger modlari da denemek için makinayi biraz kurcaladim. Şuan tekrar standard moda aldim ama fotograf cekemiyorum. Deklanşöre bastigimda vizörün sag altinda 7 onun yaninda da yanip sönen bir nokta isareti var. Deklanşöre basip biraktigimda da fotograf çekim işlemi tamamlanmiyor. Sıkıntı tam olarak nerde cozemiyorum bana bu konuda yardimci olur musunuz lütfen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psk.ozlem

    Selamlar arkadaşlar, ben yeni üyeyim. Interneti kurcalarken bu konuyu buldum ve bana yardımcı olabileceginizi düşündüm. Bir haftalik canon 60d makinam var. Daha önce dslr kullanmadım ama öğrenme konusunda oldukça istekliyim ancak altyapım olmadığı için zorlanıyorum. Kullanım klavuzunu ve internette bulabildiklerimi okuyarak makinayi kurcaliyorum su ara. Ilk basta standart modu kullanıyordum sonra diger modlari da denemek için makinayi biraz kurcaladim. Şuan tekrar standard moda aldim ama fotograf cekemiyorum. Deklanşöre bastigimda vizörün sag altinda 7 onun yaninda da yanip sönen bir nokta isareti var. Deklanşöre basip biraktigimda da fotograf çekim işlemi tamamlanmiyor. Sıkıntı tam olarak nerde cozemiyorum bana bu konuda yardimci olur musunuz lütfen?



    Öncelikle artık seninde damarında Canon aşkı dolaşıyor. Saatlerce yürümeye aç kalmaya evden dışarıda, sokakta yazmaya hazır ol.... Evden çıkmayan adam bile 3 günlük fotoğraf turuna gider oluyor. Şahsen ben grubum ile tam tamına 12 saat yol yürüdüğümü bilirim. Geçmiş olsun artık ve HOŞGELDİN. :)
    Daha sonradan basit olarak şunu söylemem lazım
    Makine modlarında bir çok şey var ama asdece senin kullanıcağım şeyler M TV AV dir. Onun haricindekileri hiç kullanmıcaksın. E kullanmıyacağızda adamlar niye koymuş neden işe yaramıyor dersende açıklaması şudur. Prof gibi gözüksede bu makineler resmi olarak Yarı Proftur. Yanı eski 300 tl ye alınan makineler ile tam prof arasındadır. Kullanıcıya tuhaf gelmesin tarzında o modlarda vardır. Hanı şu manzara portre olan falan onlardan bahsediyorum.
    Macro koymuşlar ama ona alınca daha macro yapmıyor yada manzara koymuş ama alakası yok. Her fotoğrafçılık için farklı lens vardır. Portre lensin yokken portre moda alsanda boşş.. Senin kullanıcağın olay M TV AV dir. M modu manuel yanı fotoğraf makinesinin hiçbir şeye karışmadığı sadece senin verdiğin değerlerde fotoğraf çekmesidir.
    Senin ilk başlarda öğrenmen gereken olay Shutter hızı F yanı diyafram ve İso dur. Bu 3 temel şeyi öğrenmen gerekir bu M Tv ve Av de bunları nasıl yöneticeğindir. Basit olarak kutay kösem izleyebilirsin. Çok güzel şekilde anlatıyor. Bu 3 temel şeyi öğrendikten sonra modlarıda çözersin. Senin dediğin soruya geliyorum şimdi
    Standart mod diye bişey yok hangisine alıyorsun ? Sonradan birkaç ihtimal vardır.
    Kartın dolu olabilir yada kartı kilitlemiş olabilirsin. Makineden sök sol tarafında Lock yazar onu aç.
    Sonradan makine odaklanmadığı için çekmiyor olabilir. O yazan 5 peş peşe çekebileceğin fotoğraf sayısıdır yanı normal. Makineyi düz duvara değilde normal bi yere tutup odaklama yapıp çekmeyi dene. Olmadı fotoğraftan birazcık anlayan bir arkadaşına göster basit bir çözümdür.




  •  CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ

    f/10 ens1/100 iso100



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat_60 -- 1 Eylül 2014; 23:43:55 >
  • Merhaba arkadaşlar sizin düşüncelerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var yaklaşık 1 sene önce almış olduğum canon eos 60d cihazım şu günlerde sıkıntı yaratmaya başladı.. Sıkıntı şu şekilde M (manuel) modunda çekim yaparken B (bulb) moduna geçiyor. Ve bu beni çileden çıkarıyor bunun bir çözümü varmıdır varsa bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.. Sizce ne yapmalıyım
  • Arkadaslar makinesini satmak isteyen var mi? Ozellikle body satacak olan varsa yardimci olursa adimi etiketleyerek yada mesaj gondererek sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 7700 shutter daki makinem Tamron 17-50mm ile yada sadece body olarak, fotoğraf çekmeye zaman ayıramadığım için satıyorum.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-eos-60d-body-7500-shutter-da-176626348/detay/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wntln -- 10 Eylül 2014; 22:50:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih_emre806

    Merhaba arkadaşlar sizin düşüncelerinize ve bilgilerinize ihtiyacım var yaklaşık 1 sene önce almış olduğum canon eos 60d cihazım şu günlerde sıkıntı yaratmaya başladı.. Sıkıntı şu şekilde M (manuel) modunda çekim yaparken B (bulb) moduna geçiyor. Ve bu beni çileden çıkarıyor bunun bir çözümü varmıdır varsa bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum.. Sizce ne yapmalıyım

    Hocam muhtamelen modları değiştirdiğimiz yerde sorun var. Kilit oluyor ya farkında omadan yada başkası kilitliyken orayı zorlamış ve bozmuş olabilir. Teknik servis tarzı bi yerde bakılması gerekir.
  • Canonda bulb moduna geçmek için Av-Tv-M anahtarı mı kullanılıyor?

    M modundaki en son çekimde, perde hızı 30saniyeden uzun olması için bulb'a alınıp sonra başka bir moda geçilmiştir (ör: Av). Manuel moddaki bilinen en son ayar FXX - Bulb olarak kalmış olabilir.

    M moduna aldıktan sonra enstantane ayarını değiştirmeyi denediniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpug

    Canonda bulb moduna geçmek için Av-Tv-M anahtarı mı kullanılıyor?

    M modundaki en son çekimde, perde hızı 30saniyeden uzun olması için bulb'a alınıp sonra başka bir moda geçilmiştir (ör: Av). Manuel moddaki bilinen en son ayar FXX - Bulb olarak kalmış olabilir.

    M moduna aldıktan sonra enstantane ayarını değiştirmeyi denediniz mi?

    Hocam yanlış hatırlamıyorsam 600D gibi serilerde mod anahtarında B yanı Bulb olmadığı için ens. hızını 30" bir tırnak iler çevirildiği zaman yanı en sonra kadar geldiği zaman Bulb yazardı ama 60D lerde anahtarda B olduğu için M modunda en son ens. 30" de kalıyor. Tahminimce mod anahtarı bozulduğundan dolayı M yerine B deymiş gibi görebilir. Tabi bu tahmin eve gidince makineyi alıp bir daha bakıcam.




  • Merhaba, canon 60d 18-55 mm ve 55-250 mm lens 2400 tl almayı düşünüyorum fiyat iyi gibi hem fiyat hemde özellikle lens konusunda önerilerinizi rica ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kubrabsm

    Merhaba, canon 60d 18-55 mm ve 55-250 mm lens 2400 tl almayı düşünüyorum fiyat iyi gibi hem fiyat hemde özellikle lens konusunda önerilerinizi rica ediyorum.

    Hocam fiyat iyi ama set birazcık olmamış gibi. 55-250 falan alma hıç. O satıcıların hilesidir hanı 2 lens veriyoruz falan diye alacaksın sonra çöpe atıcaksın. alabiliyorsan 18-135 STM al yada sadece body alıp tamron 17-50 2,8 VC alabilirsin. Başlangıç olarak iyi bir lens olur senin için.
  • xxxxx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerim006 -- 2 Mart 2015; 11:04:45 >
  • Merhaba arkadaşlar makinamın üst bilgi ekranı düşme sonucu kırııldı (mürekkebi aktı) sadece aradaki basit lcd ekran kırıldı turuncu ışıgı falan sağlam biraz araştırdım 200-300TL gibi bi fiyat istiyolar daha önce bu sorunu yaşayan var mı? basit bi 3 dolarlık ekrana 200 lira vermek istemiyorum açıkçası. bu konuda bi fikri görüşü olan var mı ?
  • Bugün spot mağazadan aldım ürünü, ama pili boştu. şu an dolumda. aranıza katılmak heyecan verici. canon 60 d 17-50 tamron lens. Birde kurgucu arkadaşlara sormak istediğim hangi bilgisayarı öneriyorsunuz. ?
  • Merhabalar benımde adımı yazarsanız sevınırım :)
    Bir sorum olacak video çekmeye başlıyacagım ses konusunda şüphelerim var illaki harici mikrofon alınacak o tamam ama kameralardaki gibi kulaklık çıkışıda yok sanırım kayıt anında aldıgımız sesi duyalım diye ?
    nasıl yapabilir kayıt anında aldıgımız sesi nasıl duyabilir?
    ikinci olarak 60dile video için tavsiyeleriniz :)
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.