Şimdi Ara

CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.624
Cevap
40
Favori
352.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar imkanı olanlar için "world press photo 2010" isimli fotoğraf sergisi Forum İstanbulda gezilebilir.Ben gezdim gerçekden çok güzel fotoğraflar var tavsiye ederim.Ayrıca ücretsiz herkese açık.Küçük çocuklarınızı uzak tutun şiddet içerikli fotolarda var.
  • güncellendi
    quote:

    Orijinalden alıntı: fukarakoala

    60D güncellemesi çıkmıştır.
    http://web.canon.jp/imaging/eosd/firm-e/eos60d/firmware.html
  • Bahsedilen güncellemeyle, aşağıda listelenen lenslerle birlikte flaş kullanımı sonucu resimlerde meydana gelen, aşırı pozlama hatası giderilmeye çalışılmıştır.


    a) EF300/4 L IS USM
    b) EF28-135/3.5-5.6 IS USM
    c) EF75-300/4-5.6 IS USM
    d) EF100-400/4.5-5.6 L IS USM
  • arkadaşlar fotolarınızı hangi boyuttta çekiyorsunuz(Large Small gibi..) tekrar küçültüyormusunuz ve nasıl saklıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semdeg

    arkadaşlar fotolarınızı hangi boyuttta çekiyorsunuz(Large Small gibi..) tekrar küçültüyormusunuz ve nasıl saklıyorsunuz?


    RAW çekiyorum, RAW saklıyorum, siteye yükleyeceksem PS de "Save For Web" seçeneğini kullanıyorum ve 800x600 yapıyorum...
  • valla raw çekiyorum.Rawlarının bir yedeğini alırım jpeg yaparsam pc de saklıyorum.Eski kompak z712 nin 5bin resmim hdd düştüğünde gitti Bu yüzden yedekleme kararı aldım bende
  • cevaplarınız için teşekkür ederim.5 bin resmin kaybolması gerçekden çok üzücü.umarım bir daha olmaz.her zaman yedeklemek oldukça iyi bir yol.zamanında bende bazı değerli verilerimi kaybettim.sanıyorum raw formatına şu an ihtiyacım yok ben small çekiyorum.çünki zaten pc de küçültüyordum fotoları
  • 60D body hayyam fiyatı şu aralar nedir.
  • Canon 60D topici böyle sönükmü geçecek?

    --------------------------------------------------

    Hayyam fiyatlarını bilmiyorum ama net üstünden 1100 Dolara satılıyor. ortalama fiyat.
    Yurtdışında bazı sitelere bakıyorum 830 Dolara kadar düşmüş. Sanırım türkiyede 1000 ila 1100 dolar arası
    Makul kabul edilebilir.
  • Ben lens alıcaktım almaya bile gidemedim.Telafi sınavları ve finaller var sıkıştım ocak 14 den sonra topice dönücem fırtına gibi
  • arkadaşlar memnun değilmisiniz makineden gerçekten sönük bir forum. çektiğiniz kareleri öbür tarafa mı götüreceksiniz paylaşım istiyoruz

    geçen gittigidiyordaki %10 indirimden yararlanıp neredeyse alıyordum makineyi.. 1600 TL ye gelecekti sadece body fiyatı, ama karar veremedim. xamplus un da dediği gibi 800 dolara satılıyor e bayda. Ama Türkiye fiyatlarına yansıma göremiyorum. Ayrıca Kış ayı, soğukta nereye cıkıp neyi cekecem dedim. Nisan ayına kadar bekleyip hem fiyatların 1300-1400 seviyelerine inmesini umut ediyorum hem de tam cicek-böcek-manzara zamanına denk getirmek istiyorum.
  • gümrükte sıkıntı olabilir diye yurt dışından almak beni ürkütüyor. bundan 3 sene önce bhphotovideo dan kompakt bir canon almıştım sıkıntı olmamıştı. ancak bunların fiyetı yüksek diye kesin gümrükte takılır. bir tanıdıkta olmayınca zor oluyor. ebay da satılanlara da pek güvenemiyor insan.
  • Valla yalana gerek yok.
    Tak iki yıldır şu makineyi alacam bu makineyi alayım.
    İnceleyim araştırayım dedim. Vay yaz geldi. yok olmadı kış geldi.
    Fotograf çekemem dedim. Araştırdım inceledim.
    Artık öyle bunaldımki.
    Araştırıp incelemenin de bi noktası var.
    Gözümü kararttım. :) yurtdışından spariş verdim.
    Bekleyecez görecez. 10 gün içinde gelmesini umut ediyorum.
    Gelmezsede şansıma. Gözümü kararttım. :)
  • ne kadara aldın makineyi xcamplus? GG üzerinden millet çatır çatır alıyor makineleri... Gümrüktende çoğu geçiyor sanırım. Sorunla karşılaşan görmedim. Satıcılarda zaten gümrükte sıkıntı olursa masrafların taraflarınca karşılanacağına dair teminat veriyor.. Fiyat çok fazla Türkiyede. 1000-1200 Tl fark var yerli online mağazalara göre... Benim tek korkum yenilenmiş ürün olma ihtimali üzerine... ürün yenilenmiş mi nasıl anlarız onu bile bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jugglor -- 22 Aralık 2010; 17:41:38 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jugglor
    ne kadara aldın makineyi xcamplus?



    60D body + 18-135 lens 1400 Dolara Getirtiyorum. Türkiyedeki fiyatların ne seviyede olduğunu biliyorsunuz.
    bu durumda getirtmekten başka çare varmı?
    Erkayaların sitesinin ekran görüntüsüdür. 60D fiyatları Hemde tavsiye edilen fiyatlar bakın.

     CANON EOS 60D SAHİPLERİ KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eskiletor -- 22 Aralık 2010; 18:40:04 >
  • ucuz diye site üzerinden alan arkadaşlara dikkatli olmalarını tavsiye ederim.ölü piksel özellikle sensörde problem olabiliyor ve can sıkıyor.şahsen benim öyle bir sorunum yok
  • gümrükte sıkıntı çıkmayacağını bilsem bhphotovideo sitesine güvendiğim için hiç düşünmeden sipariş vericem ama kesin takılır. ebay ve gg türü sitelerdeki makinelere pek güvenemiyorum.
  • @@architron@@, ve cihaz ya da lens alacak arkadaşlar.

    @@semdeg@@'e kulak verin. Ölü piksel ya da herhangi bir arıza ile karşılaşmanız durumunda muhatap bulabileceğiniz bir yerden almanızı öneririm. usa ya da herhangi bir web sitesinden siparişle de cihaz gelebilir elbette, gümrükte takılmalar olabilir, hadi olmadı, ya cihazda şu ya da bu hata varsa. yani geri gönder yenisini göndersinler, bunların da maaliyeti maddi ve manevi olabilir.

    Benim kanaatim, usa ya göre 100-150 dolar (rakamları sallıyorum) fazla verip türkiye'den almak. yani aradaki farkı sigorta gibi düşünüyorum. Ben öyle yaptığım için söylüyorum. Ama garantili alıp erkayalar'a kazıklanır mısın diye sorarsanız, cevabım hayır. zaten erkayalar'ın bazı arızalarda çok ta yardımcı olmadığı forumlarda yazılıyor. (erkayalar'ı tartışmanın yeri bu forum değil)

    Ben doğubanktan almıştım. ölü piksel çıkarsa anında değiştirme garantisiyle aldım. gerçi şu da var satıcı önce tamam dedi. sonra ben parayı verip 1 tane foto çekerek bilgisayarda incelemeye başlayınca su koydu. Ama sözünü de yiyemedi. Şükürler olsun cihaz da hatasız çıktı.

    Doğubank, Hayyam ya da netten tanıştığınız bir kişiden alım yaparken 1 tane foto çekip (sensörde) hata varsa almama garantisiyle alışveriş yapmanızı tavsiye ederim. Ekrandaki ölü pikseli zaten görürsünüz.

    Hatta işte sahibinden falan gibi sitelerden bulacağınız birisi, seyahat dönüşü tek 1 tane getirip satıyorsa daha iyi. sadece kutuyu açıp 1 foto çekmeye razı etmeniz gerekiyor. Kesin alıcı olduğunuzu, cebinizde para ile cihazın yanına geleceğinizi, ikna ederek konuşursanız sonuç olumlu olur gibi geliyor.
    (Bu arada parayla geleceğim dedikten sonra, 1-2 arkadaşınızla beraber gidin, ne olur ne olmaz)




  • ...............



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murti200 -- 14 Mayıs 2011; 16:55:02 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.