Şimdi Ara

CANON EOS 80D | Webcam olarak kullanırken Auto focus çerçevesi sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba,


    canon eon 80d marka dslr bir cihazım var, fotoğraf çekimi dışında Webcam olarak kullanıyorum.


    usb bir Capture karta hdmi çıkışını bağlayarak kullanıyorum, auto Focus kısmı açık olarak kullanmak istiyorum fakat auto focusu açtığımda resimdeki gibi görüntümde sürekli ekranda kalıyor, bu çerçeve olmadan auto focusu açmak mümkün değil mi?


    internette uzun süre araştırdım ama bir çözüm bulamadım, bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

    CANON EOS 80D | Webcam olarak kullanırken Auto focus çerçevesi sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadTR -- 8 Ekim 2023; 16:4:54 >







  • Arkadaşlar, öğrendiğime göre 80D modelinde HDMI bağlantısında otomatik odaklama simgesini kapatmanın bir yolu bulunmuyor. Ancak, 90D modelinde bu özelliğin olduğunu duydum.


    Ayrıca EOS Webcam Utility kullanarak sadece 80D modelini mikro USB ile bağlayarak bu simge olmadan kullanabilirmişiz fakat tabi capture card olmadan muhtemelen gecikmeler olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadTR -- 8 Ekim 2023; 15:56:22 >
  • MadTR kullanıcısına yanıt
    70D, 80D gibi makinelerin çıktığı zamanlar youtuber'lık, influencer'lık gibi uğraşılar daha gündemde olmadığından DSLR makineleri webcam olarak kullanmak düşünülmemiş benzer ihtiyaçlar için USB veya kablosuz bağlantı ile EOS Utility yeterli görülmüş. Üstelik o zamanlar bu iş için HD (720p) 30fps çok yeterli görülürken şimdi DSLR lenslerin kalitesinden istifade edip UHD (2160p) 60fps hedeflenmektedir. Cihazlardaki mevcut USB2.0 arayüz ile bu imkansız gibi... (Canon, EOS Webcam Utility gibi uygulama ile bu ihtiyacı karşılamaya çalışıyor. Pro versiyonu aylık veya yıllık abonmanlık ile kullabılıyor.) HDMI çıkışlarıda bu amaç için düşünülmediğinden makine ayarlarını gösteren bilgilendirme ekranı, odaklanma çerçevesi gibi istenmeyen görüntülerde katılır. HDMI çıkışında bu tarz istenmeyen görüntülerin olmadığı makineler Clean HDMI Cameras diye geçer. Canon'un gerek clean HDMI gerekse EOS Webcam Utility destekli kamera modelleri ile ilgili bilgileri aşağıdaki resmi sitesinden alabilirsiniz:

    https://www.usa.canon.com/cameras/eos-webcam-utility




  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    detaylı açıklamanız için teşekkür ederim, belirttiğiniz gibi auto Focus açıkken dikdörtgen kutuyu kapatmak 80D modelinde mümkün değil.

  • MadTR kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Anladığım kadarıyla makineniz Clean HDMI sınıfında değil.
    Oğluma söyledim EOS Webcam Utility'i bendeki 70D ile denedi. Driver gibi kuruluyor, herhangi bir uygulaması yok. Hayret ettiğim şey uygulaması bile olmayan bu şeyin pro versiyonu için abonelik parası istiyor Canon 😠.
    OBS programı ile video modunda oto focus'u çalışıyor. İsterseniz sizde bir deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 8 Ekim 2023; 16:35:52 >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

    uğraşınız için teşekkürler, evet 80D maalesef clean hdmi sınıfında değil, 80D iyi bir cihaz ama bu özelliğe ihtiyacım var, bundan dolayı yakın zamanda 90D modeline upgrade edeceğim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.