Şimdi Ara

Canon EOS ile ilgili yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşalar. Canon Eos bir makine alma arefesindeyim. ama hangi modeli alacağımdan tam emin değilim. Benim için önemli olan video özelliği çünkü video çekimi bana lazım olan. fotoğraf ekstra olacak benim için. 1d mark 4 ve 5d mark 2 biraz pahali geliyor bütçeme. 7D veya 550D düşünüyorum kullananlar varsa bunların video modları ile ilgili artı ve eksilerini söyleyebilirlermi? Rebel T2i ile 550D ayni şeymi? çoğu yerde isimlerini birlikte görüyorum.



  • 550D 7D'nin biraz küçük halidir denebilir,ikiside güzel makinedir,fotoğraf exstra olacak demişsin o zaman güzel bir HD video kamera al,video çeken dslr makineler sırırlı süreyle çekim yapıyorlar,karar sizin.
  • HD makinem var zaten satıyorum onu. Sınırlı derken nekadar sınırlı. Kartın hafızası sınır dediğiniz limitte etkilimi? 7D acaba sadece foto alanındami 550D den üstün yoksa videodadami?
  • sadece video için çok yanlış bir tercih olur dslr..ayrıca arkadaşın dediği gibi sınırlıdır bu aletlerde kayıt..canon eos 550d de 13 dk idi yanlış hatırlamıyorsam maximum kayıt ..ard arda yapılacak hd çekimler makinayı epey zorlar..
  • Ben full hd makinede kullandim ama kasete çekim yapanlar bilgisayara aktarimda muhakkak görüntü kaybına yol açıyor. ama direk karta kaydedenlerde bu yok. ikisindede 1080 satırlık videoları karşılaştırdım dağlar kadar fark var. 2.si kameraya objektif takılmıyor takmak içinde 35mm adaptor gerekiyor onuda aldım ama oda kalite ve netlik kaybına neden oluyor. ışığı çok azaltmasıda cabası. ama dslr de bunlar yok. bir artısıda küçük olması. 13 dk benim işimi görür ne kısafilmde ne kliplerde 3-5 dakika dan fazla bir plan çekimine ihtiyacim olmadı hiç. Peki sizce neden yanlış tercih olur gördüğünüz eksiklik ve olumsuz yönleri söylermisiniz. Teşekkürler cevaplar için
  • yanlış tercih demek doğru değil bana kalırsa.

    bütçeniz el verir de panasonic'in semi-pro sınıfından (20.000 dolar civarı) ya da red gibi bir video kamera alabiliyorsanız ne ala. fakat yukarıda ismini söylediğiniz fotoğraf makineleriyle de çok güzel sonuçlar alabilirsiniz tabi ki de.

    örneğin kadir köymen kısa film çekimlerinde 5d mark kullanıyor, sonuçlar inanılmaz. (kkymn diye aratanlar ulaşabilir filmlerine)... ya da yabancı bir çok amatörün de bu tür fotoğraf makineleriyle çekilmiş filmleri var. o yüzden pek ala kısa film, tanıtım filmi vs'leri bunlarla çekebilirsiniz. ki dediğiniz gibi 3-5 dakikadan uzun plan çekmek çok ekstrem bir durum olur. gerek de olacağını sanmam.

    ama bir diğer nokta da fotoğraf makine lensi. bu işi de yurtdışından halletmek en mantıklısı gibi. malum lens fiyatları yeri geliyor body'den pahalı oluyor. film için düşünüyorsanız geniş açı lens, balık gözü lens gibi lenslerin fiyatlarını da göz önünde bulundurmak mantıklı olur.

    tabi bunlar zamanla da alınabilir. ve de lens için adaptöre de ayrıca 1 küsür milyar para vermenize gerek olmaz.

    model konusunda da eğer pro. düşünüyorsanız 5d mark 2 sizi tatmin eder. biraz daha para biriktirip onu almakta fayda var. ha 550d ile de eğer yetenekliyseniz şaheserler yaratılamaz mı ? yaratılır hem de fazlasıyla...

    biraz uzun oldu, affola :)




  • estafurullah çok güzel yazmışsınız. teşekkürler. kadir köymeni tanırım adaptörü ondan aldim toplam 2000 liraya geldi zaten sadece adaptor. ayirdiğim bütçe lensle beraber 5-6 bin lira tabi farklı lensler almam gerekecek film çekimi için iç ve dar mekanlarda zorlanmamak için o yüzden bütün parayı body ye vermek istemiyorum. çok yakın bi arkadaşım 5d mark 2 kullanıyor ama bana 550d al dedi video açısından hemen hemen aynı, fiyati yarı yarıya farketmesinin nedeni fotoğraf özelliğinden dedi. hem kalalan parayla lcd, mattebox falan alirim diye düşündüm. 550d de max shutter 4000. 5d mark2 de 8000. gerçi benim kamera 10.000 di ama 2400 den fazlasını kullandığımı hatırlamıyorum. 720p de 60fps çekmeside hoş. Fiyatlar biraz kafa karıştırıyor ama, türkiyede 2500 liradan body satilirken canonun kendi sitesinde "EOS Rebel T2i EF-S 18-55IS Kit $899.99" diyor tahminim bu önerilen fiyat. 7D içinde $1699.00 diyor onada o parayi veririm ama video açısından 550d den çok bi fazlası varmi onu bilmiyorum sadece fotoğraf özelliklerimi farklı acaba? Teşekkürler.




  • 550d , 720p'de 60fps kayıt yapıyor, bana kalırsa fazlasıyla yeterli :) gönül ister ki biraz daha iyisi olsun ama bu işin de sonu yok. ben de 550 d'ye karar kıldım. ilk başta 500d düşünüyordum ama aralarında video olarak baya bi fark var . o yüzden biraz daha paraya kıymak gerekecek.

    e zaten adaptörünüz de varmış. lens olayında ben şahsen yurtdışını tercih edicem. tr'de o kadar para bayılmaya gerek yok gibi.

    abdullah bey, ürünü aldıktan sonra buradan yorumlarınızı da paylaşırsanız seviniriz.
  • tabi yazarım ama hala 550d ile 7d arasında karar veremedim
  • Merhaba Abdullah Abi ben Melih frametr deki:D
    bende satıyorum kameramı görmüşsündür 550D almayı planlıyorum şahsen ama sen 5D mark II al
    Ayrıca 550D nin video sınırı 30 dk zaten 30 dk ne çekeceksin ayrıca durdurup tekrar 30dk çekileibliyor sonucta sünnet çekmiyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihK* -- 30 Mayıs 2010; 18:12:55 >
  • neden 5d mark 2?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullahbukey

    neden 5d mark 2?

    ne biliyim abi seni anca o keser diye düşündüm öylesine yani benim düşüncelerimi önemseme sakın
    ama şahsen bende kameramı satarsam 550D almayı düşünüyorum
  • :) pahali oluncami kesiyor beni :) araştirdiğim kadari ile video modlarında pek fark yok 550d ile.
  • 550D ve 7D arasında pek fark yok diye biliyorum amamark II ile arasında fark vardır ya herhalde ama markII de çok pahalı ona verceğin parayla lens
    artı yine kadir köymen icatlarından şunu alırsınhttp://www.handyslr.com/
    bu arada bunun piyasada daha ucuz bir versiyonu var mı ?




  • ilk yerli yapan kadir. alacam zaten onu mecbur. ama herhaldeyle yola çikmak istemiyorum :) kesin bilgi lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.