Şimdi Ara

canon G9 u nasıl bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar bir arkadaşım uygun fiyata tanıdıgından G9 bulmuş nasıl bir makinadır.Populer midir biraz maymun iştahlıdır.ikinci eli gider mi.kullanan bilen varsa ve tecrubelerini paylaşırsa çok sevinirim.


    Selamlar.
    Onur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurrus -- 7 Aralık 2009; 14:09:12 >



  • Canon G9 İleri seviyenin kompakt ihtiyacını karsılamak icin dusunulmus ve tasarlanmıs bir makinadır. Fotografcılık konusunda bilgi ve deneyimi olanlar icin cok iyi makinadır. Onemli tusların menuden cıkarılması, tepe flash takılması, raw cıktı vermesi elle ayar imkanlarının fazla olması gibi artıları var. Bence tek dezavantajı genis acının 35 mm olması. Sonraki model G10 da asırı pixel 14 mp yaptılar fotograf kalitesi dustu. G11 de isegeri adım atıp pixel yogunlugunu azalttılar. Yakından takip ettigim modeller G serileri.
  • G serisi, konsept olarak DSLR kullanmanın zor olduğu durumlarda (doğal felaket, savaş, basına kapalı toplantı vb.) görece kaliteli fotoğraflar için üretilmiş makinelerdir. Belki bir DSLR gibi başarılı sonuçlar vermez ama boyutları itibariyle gerçekten "şık" kareler çekebilirler. G11, bu serinin tartışmasız en iyi makinasıyken ne yazıkki G9 ise aynı serinin utanç tablosu olarak kabul görür. G10 veya G11 alabiliyorsanız düşünün, imkanınız yoksa bence G9 yerine farklı alternatiflere yönelin.
  • Sn NovariX

    G9 utanc tablosu derken hangi acılardan sorunları vardı ?

    Mesela G10 da klasik mp savasına yenik dustuler. Bilincli kesim sensoru buyutmeden mp arttırmanın iyi bir sey olmadıgını bilir.
    Hitap ettigi kesime bakınca bu G10 fiyaskoydu zaten. 34 MP/cm² pixel density ile ne beklenirki.
    Haliylede foto kalitesi dusunce G11 de 23 MP/cm² pixel density e dusurduler.
    G9 da ise 28 MP/cm² pixel density.

    Bence kucuk sensorlerde olması gereken ideal oran 14 MP/cm² pixel density civarı olmalı. Pixeller yeterli ısıgı toplayamadıktan sonra adam gibi fotograf cıkmıyor.
  • G9 kullanmadım fakat uluslararası forumlarda genelde bu makina için G serisinin en kötüsü deniyor. Pixel Density onemli bir olay elbet, fakat kullanılan sensor - islemci - optikler gibi konularıda goz onunde bulundurmak gerekli.

    G9 35mm'lik geniş açı(!) sunuyor. G10 ve G11 28mm'den başlıyor.

    G9'da odak uzaklığı 45, bu rakam G11'de 30..

    G9'da telede diyafram 4.8, G10 ve G11'de 4.5..

    G9'da kullanılmayan dual n.r ve DIGIC IV G10 ve G11'de kullanılıyor..

    Ayrıca yine G11'de I-Contrast özelliği varki, kullananlar çok fonksyonel olduğundan bahsediyor.

    ---

    Bunlar şimdilik aklıma gelen özellikler. Sadece Piksel yoğunluğunu göz önüne alarak incelememeliyiz makineleri diye düşünüyorum.
  • NovariX
    şu g10 konusunda anlaşamıyoruz. pixsel desing ve işlemci iyi olsaydı g11'de pikxeli düşürmezlerdi.
    birde canon konpakta kimse ilgilenmiyor ama Canon PowerShot S90 pixsel desing açısından birazdaha iyi makina bunda'da
    manuel ayar varmı bilmiyorum.
  • Benim iddiam G10'a dair değil.. Aslına bakarsanız bir iddiam falanda yok. Sadece G9'a dair okuduklarımı ve G10 - 11'in üstünlüklerini paylaştım. Imkanım olsa 400D ve R1'in yanına birde G11 alabilmeyi çok isterdim.. Savaş falan çıkarsa lazım olur!
  • Sn NovariX

    Yukarda G9 un bende tek eksisinin 35 mm den basladıgını yazmıstım. O yıllarda genis acı boyleydi zaten.
    Diger yazdıklarınız utanc tablosu olacak seyler degil.

    Fotografta kaliteyi belrileyen onemli 3 sey vardır
    Sensor+obektif+islemci gerisi suslemedir.

    Pixel yogunlugu cok onemli bir etkendir. D-SLR ler neden daha iyi fotograf verirler cunku sensorleri buyuk pixel yuzeyleri genistir. Boylece cok daha fazla ısık toplarlar ve islemciye islemek icin cok daha fazla ısık verisi gonderirler. Ondan oncede objektif faktoru var tabi. Objektif cozunurlugu renk sapması vs ne kadar iyiyse sensore o kadar fazla ısık bilgisi ulasacaktır. Objektifinde 3x i gecmemesi avantaj saglar. 28mm manzara ve ic mekan calısmalarında onem kazanır ama mtf degeri iyi degilse onunda kıymeti kalmaz. Genis acıdaki f degerleri 2.8 geneldede aynı zaten. Teledeki bahsettiginiz diyafram farkı konusmaya bile degmez 1/2 stop bile degil fark. 4.5 ile 4.8 arasında ne fark varki.




  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler.arkadaşım makineyi almış gunahıyla sevabıyla makine bizimdir artık :)
  • Gule gule kullansın diyelim. İleri amator kesime hitap eden bir urun aldı sonucta. Fotografcılıgı ogrecetecek bir makina.
  • Sağol Ikaharal.even ben de genel olarak begendim makineyi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.