Şimdi Ara

Canon IXUS 500 HS'de Çekim öncesi yoğun piksellenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi fotoğraf makinemin ekranındaki sahne çekimden önce yani netlemeden önce oldukça bulanık bir görüntü sunuyor (dış ortamda bu durum belli olmuyor). Fakat netlemeyi yapıp fotoğrafı çektiğinde böyle bir sorun yok. Sadece boştayken bu durum sözkonusu. Eğer bu makineye sahip olan biri varsa lütfen bilgilendiriniz. Servislik bir durum var mı sizce?



  • Dış ortam derken açık hava, aydınlıkta mı demek istiyorsunuz ? Bu sorun dediğiniz şeyi karanlık ortamlarda yapıyor ise o bir sorun değil. Makina yüksek ISO'ya otomatik ayarlıyor kendisini karanlıkta ve bunların da iso başarımı zavallı olduğundan öyle kumlanma-karıncalanma gibi bir hal görüyorsunuz.
  • Daha ayrıntılı bir ifade ile kamerayı açar açmaz ekranda görünen görüntü sanki çok düşük bir çözünürlüğe ayarlanmış gibi. Ancak deklanşöre yarım basıp netlediğimde sonrasında fotoyu çektiğimde karıncalanmadan eser yok. Gayet net ve temiz fotoğraflar çekiyor. Makinayı tanımayan birisi deklanşöre basmadan sanki çin malı ucuz bir makine izlenimine kapılabilir. Bu karımcalanma hissi evde ve düşük ışıkta daha fazla belli oluyor ancak Dışarıda güneşli havada ve satürnde baktığımda hiçbirşey anlayamadım. Bu arada tekrar belirtmekte fayda var az ışıklı vs ortamlarda çekilen fotoların kalitesinde bir sıkıntı yok sadece fotoyu çekmeden ve çektikten sonraki görüntüde dağlar kadar fark var. Aslında çok da takılacak bir durum değil galiba, ancak merak ettiğim sadece benim makinada mı yoksa tüm ixus 500lerde aynı şey var mı?
  • O aslında her dijital makinada görülen bir durum. O bir sorun değil. Dediğim gibi sensörün iso başarısızlığı, LCD ekranın da hareketli karanlık görüntüyü pek iyi gösterememesi birleşince böyle bir sonucu görüyorsunuz. Yukarıda dediğim sebeple oluşan makinanın sahip olduğu teknolojik donanım sebepli olağan bir hal yani. Yalnız böyle deyince "Ne yani makinam dandik mi" manası da çıkmasın. Fiyatına göre iyidir makinanız. Tüm ixus'ları geçin tüm makinalarda var o şey.
  • Cevap için teşekkürler ilk aldığımda bu durumu çok takmıştım kafaya, şimdi daha rahatım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vmesut

    Cevap için teşekkürler ilk aldığımda bu durumu çok takmıştım kafaya, şimdi daha rahatım.

    Rica ederim... Çevrenizde başka marka olsa da olur, bulabilirseniz başka makinaları da aynen karanlık ortamda LCD ekrandan izleyin bakın... Belki biraz farklı tepki verir ama benzer sonuç görürsünüz. Benim bugüne kadar kullandığım 4 makinamın hepsinde de aynı olay oluyordu. En son kullanmakta olduğum Olympus pen e-pl3 ki giriş seviyesi d-slr'a yakın fiyat ve performansı olan bir makina.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.