Şimdi Ara

Canon Kullanıcıları için Türkçe CHDK [20.07.2010] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
233
Cevap
15
Favori
45.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _Lupara_

    cardtriks ,http://chdk.wikia.com/wiki/CardTricks linkinden indirebilirsin.

    Benim de başka bir sorunum var.
    video çekiminde optik zoom lazım olduğu için CHDK denedim.CHDK yi sorunsuz yükledim. Ancak makineyi kabloyla,yada kartı okuyucuyla bilgisayara bağladığımda kart görünmüyor.dolayısıyla karttaki video ve fotoları bilgisayara atamıyorum. Bir çözümü var mı?

    kendim cevap vereyim: kartı formatlayıp bilgisayarı resetledim tekrar denedim bu sefer sorun çıkmadı.


    Kusura bakmayın ama ben bir türlü indiremedim, daha doğrusu arkadaşın bahsettiği türkçe sürümün linkini bulamadım. link vermeniz mümkün mü?




  • arkadaşlar bende sizin bahsettiğiniz a570-101a-0.9.5-701-full.zip (740KB) bu versiyonu chdk sitesinde bulamıyorum yeni versiyonu PowerShot A570 1.01A a570-101a-0.9.7-733-full.zip (749KB) bu versiyonu yükleyeceğim ama tr dil desteği varmı. sizde bu versiyonu mu kullanıyorsunuz?
  • arkadaşlar ben yeni a570 aldım ve yanında 8 gb lık bir sd kart şiparişi de vermiştim. SD kartımı boot alacak şekilde nasıl formatlayacağım ve chdk yı yükleyeceğm. cardtricks programının 4 GB tan sonra boot desteği yok herhalde ben denedim yapamadım. nasıl yapacağım konusunda yardımcı olabilir misiniz?
  • @xyczba

    öncelikle CHDK uğraşlarına değecek bir özellik değil. 8 Gb,4gb olayını bilmiyorum ama 8 gb lık kartı makine üzerinden formatlayabilirsiniz.

    ayarlamalar için ilk sayfada edenizli100 arkadaşımız güzelce anlatmış ama ben tekrar edeyim.

    1-http://chdk.wikia.com/wiki/CardTricks adresinden cardtricks 1.44 ü indirin.
    2-http://mighty-hoernsche.de/ adresinden makinenize uygun olan chdk sürümünü indirin.
    3-cardtricks programını kurup çalıştırın.
    4-Açılan pencerede kart resminin üzerine tıklayp, Canon sd kartınızı seçin.
    5-Download CHDK butonunu tıklayın.
    6- makinenize uygun olarak indirdiğiniz firmware sürümünü seçip(rar halde oluyor) Aç butonunu tıklayın.
    7- yükleme vs. bittikten sonra makineyi resim izleme modunda açın ve menü tuşuna basın.
    8-en altta firmware update i seçip ok. tuşuna basın.
    9-sonra makinenin baskı tuşuna basın.CHDK ekranı gelince menü tuşuyla dil vs. ayarlarını yapabilirsiniz.




  • Arkadaşım teşekkürler, dediklerini yaptım fakat 8gb lık kartı program bootable yapmıyor. onu yapabilirsem geriside çorap söküğü gibi gelecek herhalde ama bu adımda takılıp kaldım.
  • @ _Lupara_ ;
    Anlattığın adımları uygulayarak CHDK'yı A470ime yüklemeyi düşünüyorum fakat şunuda belirtmen mümkün mü?
    SD Kart'ı Kart oyucucuya takarak mı yoksa makine içindeyken mi yüklemem lazım?

    Düzeltme:
    Kart okuyucu yardıımıyla sanırım kurdum. (CHDK dosyaları kartın içine kurulmuş.)
    Ancak Firm Update'e gitdiğimde;
    Update firmware version? - 1.0.1.0 -> 1.1.0.0 diyor TAMAM butonunu tıklıyorum ve makine kapanıyor, makineyi açmam için pilleri çıkarıp tekrar takmam gerekiyor.

    Nerde yanlış yapıyorum ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murt_aza -- 26 Nisan 2009; 23:32:25 >
  • Herşeyi ayarladıktan sonra çekimleri nasıl yapacaz arkadaslar ben çekimi yapıyorum makinada sarı ve turuncu ışık yanıp sonuyor 1 dk sonra makine kapanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEMiZ -- 27 Nisan 2009; 0:12:49 >
  • Ben bu CHDK'yı A470'e bir türlü kuramadım.
    İndirmem gereken dosyaları ve kurulumu ayrıtılı izah eder misiniz lütfen..
    Cardtricks kullanmama gerek varmı direkt karta kopyalasam olmuyor mu?
  • Arkadaşlar aldığım canon a590 için doğru sürümü indirip kurdum ve chdk yı düzgün bir şeklide çalıştırdım. RAW formatında da çekim yapabiliyorum. Fakat çektiğim bu raw formatlarını photoshop ta açamıyorum. Bir de çekim yaparken makinanın enstantenesini bir türlü ayarlayamadım. Daha doğrusu chdk menüsünden ayarlıyorun gene uzun süre de çekim yapıyor. sanki shutter çok açık kalıyor gibi geldi bana. Bilgilendirebilirseniz sevinirim.
  • canon A510da video kaydetme sınırını kaldıramıyormuyuz?
  • a510'a oluyor mu ki? ben sitesinde göremedim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nuke29

    Arkadaşlar aldığım canon a590 için doğru sürümü indirip kurdum ve chdk yı düzgün bir şeklide çalıştırdım. RAW formatında da çekim yapabiliyorum. Fakat çektiğim bu raw formatlarını photoshop ta açamıyorum. Bir de çekim yaparken makinanın enstantenesini bir türlü ayarlayamadım. Daha doğrusu chdk menüsünden ayarlıyorun gene uzun süre de çekim yapıyor. sanki shutter çok açık kalıyor gibi geldi bana. Bilgilendirebilirseniz sevinirim.


    raw formtlarını zaten ps de açamazsınız. rawtherapee adlı küçük bir program işinizi görür.makinemden chdk yi sildiğimden dolayı diğer konuda yardımcı olamayacağım.
  • arkadaşlar bu Time Lapse script'i çekimini nasıl ayarlıyoruz yardımcı olabilirmisiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nuke29

    Arkadaşlar aldığım canon a590 için doğru sürümü indirip kurdum ve chdk yı düzgün bir şeklide çalıştırdım. RAW formatında da çekim yapabiliyorum. Fakat çektiğim bu raw formatlarını photoshop ta açamıyorum. Bir de çekim yaparken makinanın enstantenesini bir türlü ayarlayamadım. Daha doğrusu chdk menüsünden ayarlıyorun gene uzun süre de çekim yapıyor. sanki shutter çok açık kalıyor gibi geldi bana. Bilgilendirebilirseniz sevinirim.


    Aynı sorun bendede var deklanşöre bastıktan sonra bir türlü fotoyu çekmiyor uzun süre bekliyor bazen çekiyor bazende makina donuyor kendini kapatıyor
  • Canon Powershot Sx100 Is CHDK Destekliyormu? Kurulum, Bilgisayar Üzerindenmi? Kart Okuyucuylamı Gerçekleştiriliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: accent754

    canon 570 makinamda 512MB lık karta chdk yüklemesini yaptım.Fakat yeni aldığım 4GB lık A DATA marka SD HDC karta yükleme yapamıyorum.Zaten makineyi kart kilitli konumda açtığımda ekranda kart kilitli diye bir yazı çıkıyor.Ayrıca CardTricks programı kartı formatlamıyor dolayısıyla bootable da olmuyor.Sanırım program 2GB dan büyük kartları formatlamıyor.bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

    ben 4 gb lık ocz sdhc kartımı gayet rahat bir şekilde formatladım ve a470 de programı çalıştırabildim ama program çok karışık geldi bana
    bir dünya extra ayar çıkıyor ama hangisi ne işe yarıyor detaylı olarak bulamadım default script yazıyor ekranda menüden script secebiliyorum ama scriptlerde hata veriyor gibi geldi bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biber10 -- 23 Mayıs 2009; 18:51:26 >
  • sormak istediğim bir şey var

    chdk'yi yükledim fotoğraf makinesini açtım makinede kalan pilin durumunu yüzde olarak gösterme değeri geldi
    fotoğraf çekme-izleme modu düğmesinin altında düğme çalışmaya başladı ama hiçbir özellik yüklenmedi menü aynı eski haliyle duruyor.
    bunu nasıl düzeltebilirim?
  • A590IS ile CHDK'yı uzun süredir kullanan biri olarak Türkçe sürümü de güzel bir çalışma, emeği geçenleri tebrik ederim. Ben İngilizce kullanıyorum, böyle devam edeceğim, alıştım :) Cevabım da İngilizce CHDK üzerinden olacak maalesef.
    Enstantane ve ISO değerleriyle oynama yaptığınızda Allow Overrides seçeneğinin Disable olmadığına dikkat edin. (Bu durumda çekimde NO OVERRIDES diye yazar kırmızı olarak)
    Bir de makinanın üzerindeki mod seçme çevirgeci (?!) M[anual] konumunda olsun.

    CHDK sayesinde hakikaten "point and shoot makina mı çekti bunu?! olamaz" tepkileriyle karşılaşıyorsunuz, ya da ekranda histogram, zebra açık RAW çektiğimi gören arkadaşlar dillerini yutuyor. Hakikaten adamların dedikleri gibi: Unleash the POWER in your "PowerShot!" Kullanmayanlara tavsiyedir.
  • A570 is' CHDK... kurulum tamamda Font meselesini halledemedim. Benim Fontlar hiç türkçe karakteri desteklemiyor. osd>Win1254 yapsamda olmuyor. Yardım edene şimdiden teşekkürler
  • Makinam A550 "a550-100c-0.9.8-783-full" isimli zipli dosyayı indirdim içinden 6 dosya çıktı bunları makinaya nasıl kuracağım?

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.