Şimdi Ara

CANON POWERSHOT G9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben yeni bir fotoğraf makinesi almak istiyorum, fotoğrafçılığıa çok yeniyim işin teknik yanıyla alakam yok ama öğrenmek istiyorum. Babam 1000-1500 tl arası bir dslr alabiliriz dedi ama ben istemedim çünkü daha hiçbir şey bilmezken karmaşık bir makineye balıklama dalmak istemiyorum ve dslr alsam da elimin altında her yere taşıyabileceğim küçük ama kaliteli bir kompakt makine olmalı. like makineleri düşünüyordum ancak onlar da taşınabilirlik açısından pek avantajlı sayılmazlar.

    işte neticede en çok düşündüğüm model bu. genel yorumlar dslr ve dslr-like makinelere göre daha taşınabilir ve hafif, kompakt makinelere göreyse daha ağır ve gelişkin olduğu yönünde. her daim çanta taşırım ve fotoğraf makinemi eksik etmem bu yüzden ağırlığı çok sorun olmaz gibi geliyor manuel modu varmış ve öğrenmek isteyen biri için de önemli bir nokta bu. bir de çok konserlere vs. çok giderim ve oralara dslr sokmadıkları için mecbur bu tür bir makine sokacağım bu yüzden gece çekiminin ve video modunun da iyi bir seviyede olması önemli...

    makineyi almadan önce işin ustalarından biraz görüş almak isterim :)

    (kalan kısım canon.com.tr'den alıntıdır)

     CANON POWERSHOT G9


    Üst düzey performans elde edin. PowerShot G9 1/1,7" sensörüyle 12,1 Megapiksel çözünürlükte çekim yapar. Esnek kontrol, RAW resim kaydetme ve geniş aksesuar seçenekleriyle, kompakt fotoğrafçılığa yeni standartlar getirmiştir.

    Özellikler

    12,1 Megapiksel, 1/1,7" sensör
    Optik Görüntü Sabitleyicili 6x optik zoom
    RAW resim kaydı
    DIGIC III ve iSAPS
    Yüz Tespiti AF/AE/FE
    9 noktalı AiAF ve FlexiZone AF/AE
    3,0" PureColor LCD II ekran
    ISO 1600 ve Otomatik ISO Geçişi
    25 çekim modu
    Geniş aksesuar seçenekleri
    Mükemmel görüntüler


    12,1 Megapiksel
    12,1 Megapiksel çözünürlüğündeki büyük 1/1.7" CCD sensörü, yaratıcı kırpma işlemlerine ve poster boyutunda üstün kalitede baskıya olanak verecek denli ayrıntılı çekimler yapar.

    Optik Görüntü Sabitleyicili 6x optik zoom
    Optik Görüntü Sabitleyici teknolojisi, kameranın sarsılmasını dengeleyerek, düşük ışık koşullarında düşük enstantane hızlarının kullanılmasına olanak verir. 6x optik zoom, bıçak keskinliğinde berraklıkta kadrajlama esnekliği sağlar ve Canon'un SR kaplaması sayesinde ışık lekelerini önler.

    RAW resim kaydı
    RAW modunda, resimler herhangi bir işleme ve sıkıştırmaya uğramadan, tam olarak sensör tarafından yakalandıkları biçimde kaydedilir. RAW Image Task yazılımı çekim sonrası düzenleme için size resim ayarları ve parametreleri üzerinde mutlak kontrol olanağı verir. Maksimum rahatlık ve esneklik için eşzamanlı RAW ve JPEG kaydını da kullanabilirsiniz.

    Gelişmiş Kumlanma Giderme özelliğine sahip DIGIC III
    DIGIC III işlemcisi yüksek hızda performans, üstün renkler ve yüksek ISO hızlarında daha temiz resimler sunar. iSAPS teknolojisi, her çekimden önce sahne verilerinden yararlanarak kamera ayarlarını optimize eder.

    Yüz Tespiti AF/AE/FE
    Yüz Tespiti Teknolojisi, optimum odak, pozlama ve flaş ayarlarını otomatik yapıp insan çekimlerinde harika sonuçlar verir. Yüz Seçme ve Atlama, tanınan 35'e kadar yüz arasından asıl hedefinizi seçmenize olanak verir. Gösterim sırasında Kırmızı Göz Düzeltme, gözlerin normal görünmesini sağlar.

    9 noktalı AiAF ve FlexiZone AF/AE
    Çeşitli odaklama seçenekleri sayesinde, çok yönlülüğün tadını çıkarın. Manuel odak, hızlı 9 noktalı AiAF veya FlexiZone AF/AE arasında geçiş yaparak manuel olarak belirli bir otomatik odak noktasını seçebilirsiniz.

    3,0" devasa LCD ekran
    3,0" büyüklüğündeki, yüksek çözünürlükteki PureColor LCD II ekran, çizilmeye karşı dayanıklı, düşük yansımalı kaplamasıyla, güneşli havalarda yardımcı olur ve renk röprodüksiyonunu iyileştirir. Geniş görüş açısı ve yüksek kontrast ekranı her açıdan rahat görmenizi sağlar.

    ISO 1600 ve Otomatik ISO Geçişi
    ISO 1600, optik Görüntü Sabitleyici ile birlikte resimde bulanıklığı engeller. Özel bir ISO kadranı, ISO ayarlarını kolayca seçmenizi sağlar; Otomatik ISO Geçişi, ISO değerini artırarak resimde bulanıklık riskinin daha da azaltılmasını sağlar.

    Çekim Modları
    25 çekim modu, otomatik ile manuel kontrol arasında değişir ve iki özel ayarı da içerir. Renklerim ile çekim sırasında veya sonrasında resimlere kamera içinde renk efektleri uygulayabilirsiniz.

    Aksesuarlar
    Çok sayıda isteğe bağlı seçenek arasında, geniş açı ve tele dönüştürücü lensler, su geçirmez kasa (40m derinlik) ve kablosuz kontrollü Canon EX Speedlite flaş aksesuarları vardır.*







  • evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum
  • Bu modelin üstüne 3 model daha cikti. Su an G12 güncel model ve Istanbul'da Hayyam pasajinda sanirim 700-800 lira civarina bulunabiliyor.

    Forum'da bu sinif üst seviye modelleri karsilastiran en az 3-4 konu mevcut. O konularda oldukca detayli yorumlari da bulabilirsiniz.
  • İlla dslr istemiyorsan G12 al. Ama dslrler çok karmaşık değil 1 haftada çözersin, bütçe varken dslr al derim, Canon 1100d ye bakabilirsin.
  • teşekkürler. bugün teknosaya baktım g9 üretimden kalkmış sanırım, şu dakikada g12 almak daha uygun gibi. illa dslr olmasın demiyorum aksine çok isterim, orda canon 1000d ile bir deneme turu attım adeta dibim düştü ki en ucuz dslr oydu orada. ama şu anda kullandığım kompakt makine sanyo e760 ve günlük kullanımda bile zaman zaman yetersiz kalan bir makine (hepten aşağılamiyim makineyi 150 tl'ye almıştım ama 300 liralık makineler kadar performansı var her şeye rağmen). en basitinden örnek veriyim ben bir öğrenciyim ve bazen ödev için çok kalın kitaplar taşımam gerekiyor, sırtımı biraz olsun rahatlatmak için ödev olan sayfaların fotoğrafını çekiyorum ancak sanyo makinem bunu yapamıyor. yani dslr makinemin yanısıra ortalama üstü bir kompakt makineye de ihtiyacım var. ama ikisini aynı anda alırsam da çok fazla olur yani. bilemiyorum ancak g12'nin fiyatı dediğiniz gibi 700tl'yi aşmayacak şekilde bulabilirsem alırım herhalde. biraz daha araştırmak lazım. tekrar teşekkür ediyorum.

    bu arada dslr veya kompakt makinede başka önerisi olan varsa da iyi olur, kafamda daha iyi bir fikir oluşması için...

    not: ha bir de, konserlere dslr sokabiliyor muyum? biliyorum kağıt üstünde hepsi yasak (cep telefonu bile yasak bazı konserlerde ) ancak çoğu yerde en azından kompakt makineye izin veriliyor diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedicanimibenim -- 30 Mayıs 2011; 20:36:27 >




  • bir de dslr ile ilgili bir sorum var. dslr makineler üzerlerinde 18-55 kit lens ile geliyorlar diye biliyorum. g12'nin ise 28-140 lensi var. 18-55 ile neler yapabilirim, neler yapamam? lenslerin fiyatları ne kadardır? 28-140 ile neler yapabilirim peki? hatta genel sorayım bu yan yana yazılan iki sayı tam olarak neyi ifade ediyor ?
  • 18-55 ile fazla zoom yapamazsın çünkü 18x1.6(çarpan) zaten geniş açıda 28mm'ye denk gelecektir ve sadece 55/18=3X zoom sunacaktır. Ama bana sorarsan DSLR bu olayın profesyonel kısmı olduğundan fotoğrafı sana tamamen öğreteceğinden tercih sebebidir. Kötü yanı ise takoz boyutlardır

    Küçük olan sayı ne kadar küçükse makinen o kadar geniş bir alanın fotoğrafını çeker. Büyük olan sayıyı küçüğe bölünce de optik zoom (kalite kaybı olmayan) yapma yeteneği çıkar. Geniş açının kötü yanı ise açı genişledikçe fotoğrafın kenarlarda orantılarının bozulması ve zoom yeteneğinin azalmasıdır. Sana geniş açıyı gösterecek bir örnek:

     CANON POWERSHOT G9


    Kompakt tercihi bazında: video önemliyse G12 al mutlaka, video önemsizse aynı kalitede fotoğraf çeken G11 düşünülebilir ama günceli almak her zaman iyidir.

    DSLR tercihinde ise DSLR kullanan arkadaşlar yardımcı olacaktır.




  • sony nex 3, nex 5 olympus e-p2, panasonic gf2 dusunebilirsin. kompakt boyut buyuk sensor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.