Şimdi Ara

Canon PowerShot SX530 HS açılma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.
    Ocak 2016 te görevim nedeniyle Amerika'dayken Best Buy mağazasından Canon powershot SX530HS bir makine aldım. Bir müddet kullandıktan sonra pili dolu olmasına rağmen güç düğmesine bastığım halde açılmadı. Bu tür işlerden anlayan birkaç arkadaşıma sorunu anlattım ve bulunduğum ilde satış yapan bir fotoğrafçıya da konuyu aktardım pilin ölmüş olabileceği konusunda cevap aldım. İçinden çıkan pilin içersinde 2015 ekim tarihi yazılı. Şarj aleti de orijinal ve bataryayı dolu gösteriyor. Ama cihaz açılmıyor. Yeni batarya aldım. Aynı özelliklerde Yeni batarya aldım bu cihazların satışının yapıldığı yukarıda bahsettiğim fotoğrafçıdan, onu da şarj edip yeşil ışık yanıp tam şarj olduktan sonra cihaza takıp denediğimde sorun hala devam etmekte.
    Şimdi sorunun be olduğu ve yapacağım konusunda yardımcı olabilecek biri var mı ?
    Fiş fatura vardı ama şu an kayıp bulamıyorum. Garantisi hala devam ediyor sanırım. Garantiden değişim veya tamirat mümkün mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Benim de 2005 yılı sonu aldığım kompakt makinamın pili halen makinayı çalıştırmaktadır !.. Bu durum beni de oldukça şaşırtmaktadır ama gerçektir. Yine bir diğer makinamız 2008'de alınmış olup gün itibarı ile 9 yıllık pili aktif şekilde enerji gereksinimini karşılamaktadır. Belki son 4-5 yılda üreticiler 1-2 senede bir yeni modeller çıkarttıklarından tüketicinin aynı makinayı 4 yıldan fazla kullanmayacağını öngörerek pillerin ömürlerini bu sürede geberecek şekilde bir kaliteye düşürmüş olabilirler.

    USA'dan aldığınız ürünün Canon Türkiye'de faturası 11 Ekim 2017 tarihli olsa bile geçmez. O nedenle onu hiç dert etmeyin. Ayrıca o makina da zaten teknolojisi vs. olarak da masraf yapılacak makina değil bence. Bildiğin dandik kompakta pimaş borusu + mercek takılmış bir model.

    Sensor size 1/2.3" - bunun artık bir ufağı cep tel sensörü.
    Maximum shutter speed 1/2000 saniye - 1/4000 bile günümüzde giriş seviyesi gövdelerin maksimum perde hızıdır.




  • Teşekkürler cevabınız için. Yeni pil aldım denedim. Yine olmadı. Mevcut pilleri başka uyumlu cihazlarda denedik onları çalıştırdı. Sorun makinada İstanbul’da Erkayalar varmış oraya göndericem. Bakalım onlar sorunu bulup çözerler diye umut ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.