Şimdi Ara

Canon Powershot SX60 hs almalımıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar başlıktada belirttiğim üzere bu fotoğraf makinesini almalımıyım amatör giriş seviyesiyim
    genellikle doğa fotoğrafçılığı yapacağım bu makineyi önerirmisiniz yada başka alternatifler varmı.



  • Şöyle bir fiyatına bakıp daha iyi ne olabilir diye araştırıyim dedim de, 1.400 TL. fiyat gördüm ! Eğer 1.000 TL. üzeri ise kesinlikle bu tarz sensörü minicik olan bir makinaya paranızı gömmeyin derim önce ama eğer bilerek böyle yüksek zumu olan bir şeye ihtiyacım var ve ne vereceğinin farkındayım diyorsanız yine bunu değil de bir önceki model yada başka markaların benzer bir önceki modellerine bakmak faydalı olur. Hani eğer bulunabiliyor ise 1.400 liralara değil de 700-800 TL. vermeniz zararı daha aza indirir. Mesela Sony HX 400V'yi 1.150 TL'ye gördüm şimdi, eğer bu SX60 HS 1.400 lira ise Sony HX400 V daha iyi bence.
    Şuradan bu makina ile çekilmiş fotoğrafların detaylarına bakar mısınız ?
    http://www.cameralabs.com/reviews/Canon_PowerShot_SX60_HS/outdoor_resolution.shtml

    Fakat bu fiyat çevresinde d-slr yada aynasız alınabilir ki çok daha kaliteli fotoğraflar verirler bunlardan. Mesela,
    http://www.akakce.com/aynasiz-fotograf-makinesi/en-ucuz-samsung-nx300-18-55mm-lens-aynasiz-fotograf-makinasi-fiyati,1092696.html
    http://www.akakce.com/aynasiz-fotograf-makinesi/en-ucuz-samsung-nx300-45mm-lens-aynasiz-fotograf-makinasi-fiyati,3297915.html
    http://www.fotozeynep.com.tr/?do=shop&show=viewproduct&productid=7439

    Ben başlangıçta dahi şu sensörü büyük ve daha kaliteli foto verenlerden birisini öneririm. Çünki, bugünlere ve bugünlerde gideceğimiz yerlere tekrar zamanda yolculuk yapıp geri dönemiyoruz. "Keşke daha kaliteli fotoğraf makinasına verseydim de parayı şu fotoğraflar böyle olmasaydı" dememek için... Tabi bütün bunların ötesinde kişisel sebeplerden dolayı "Bana zum lazım, Ay falan fotoluycam ben" gibi gerekçeler var ise bunun gibi ufak sensörlü yüksek zumlu bir şey alırsınız. Bence bu yüksek zum büyük kandırmaca. Varsın olsun, neticede fotoğraf kalitesi düşük ise istediği kadar yakınlaşıp çekeyim ne fayda.




  • Amacım zoom değil fakat doğa fotoğraflarında uzaktan çekimin bazen gerekli olabileceğini düşündüğümden dolayı bu makineyi düşünüyorum,birde bu aynasız sistemler çıkmış bunların normal dslr makinelerden farkı nedir ne gibi avantajları vardır.
    Ayrıca cevabınız için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MythBlood

    Amacım zoom değil fakat doğa fotoğraflarında uzaktan çekimin bazen gerekli olabileceğini düşündüğümden dolayı bu makineyi düşünüyorum,birde bu aynasız sistemler çıkmış bunların normal dslr makinelerden farkı nedir ne gibi avantajları vardır.
    Ayrıca cevabınız için teşekkürler.

    Rica ederim...
    Aynasızın en önemli farkı daha hafiif ve ufak olması sebebi ile taşınabilirlik. Geriye kalan özellikler olarak giriş seviyesi 1.000 - 3.000 liralık d-slr'lar ne veriyor ise foto kalitesi olarak aynıdırlar. Bazı yönlerden daha bile iyidirler hatta. Tabi genel olarak dedim ama detayda mesela bir Canon EOS-M aynasız ile 700D arasında imaj kalitesi olarak fark yoktur. Fakat bir Sony a6000, Samsung NX300(NX3000) veya Olympus OM-D, Olympus PEN E-P5 olsun imaj kalitesi olarak biraz daha iyidirler 700D'den de EOS-M'lerden de. Fakat bu fark dediğim gibi "biraz". Bu durumda fiyat, lensler, boyut, video, vizör, diğer detay özellikler bakılarak size göre uygun olanı tercih edilebilir.

    Bugün aynasız sistemlerde en çok kullanıcısı, 2.el piyasası, lens çeşitliliği olan sistem Olympus m43 sistem aynasızlardır.
    Samsung'un pazardan çekildiği artık inkar edilemez bir gerçek ama bu nedenle fiyatları ucuzladığından Nx300, Nx3000 gayet alınabilesi fiyatlardadır. Eski de modeller olmadıklarından 2-3 yıl rahatlıkla sizi götürür. Hatta şu an için en iyi fiyata en yüksek performans Samsung'un bu modelleri olarak görüyorum fiyatlara bakınca.

    Bu nedenlerle ileriye dönük bir sistem düşünülür ise Olympus(ve Panasonic diyeceğim de Panasonic'ler TR'de anlamsız pahalı) en mantıklı sistem olarak görüyorum. Sony a6000 serisi de iyi ama lens çeşidi az ve de olanlar da genellikle iyi fiyatlı. Tabi siz yine de benim dediğim ile yetinmeyip fiyatlarına bir bakın.

    Doğa çekimlerinde genellikle zum gerekmez, yüksek zum gerekmez. Ancak doğada kuş, geyik, tavşan vb. görürüm onları ürkütüp kaçırmadan fotoğraflamak isterim gibi bir imkanınız var ise gerekir tabi. Yoksa dağ, kır, köy vb. maznara fotoğrafçılığında zum değil tam aksine o geniş güzelliğin ne kadar çoğunu kadraja alabilir isek o kadarını almak daha makbuldür. Hatta bunun için panorama (3-5 fotoğrafın birleşimi) fotoğraf bile çekilir. Yine turistik gezilerde tarihi bina vs. çekilirken de geniş açı gerekir yani zum değil. Aslında bana göre yüksek zum çok zz gereken bir şey. Mesela ben yüksek zum için lens aldım, o kadar az ihtiyaç oluyor ki. Çünki işte ne biliyim çok çeşitli kuşlar, doğal yaşam alanında kuş, geyik, tavşan, vb. göremediğimden yaşam alanım nedeni ile :) zumu ancak hep aynı hayvanlar üzerinde kullanabildim (Ne bunlar ? Martı, karga, güvercin, kedi, köpek, serçe). E aynı hayvanların da 100 kere fotoğrafını çekme ihtiyacınız olmuyor. Kaldı ki yüksek zumlu ama kötü imaj kalitesi olan bir makina ile çekeceğime nerede ise evcilleşmiş bu hayvanların fotoğraflarını 3x - 5x zumlu d-slr yada aynasızlarla da gayet iyi çekebilirsiniz.

    Bir de şuna dikkat edin. Bakın forumda hiç bu makinaları kullananların başlıkları aktif mi, fotoğraf paylaşanlar var mı ? Mesela Canon SX60, daha önceki modeli Sx50, Sony HX400 V, HX300, Panasonic FZ1000(ki bu halen en iyilerden birisidir) vb. yüksek zumlu modelleri alan kayıplara karışıyor. Nedenini ben de bilmiyorum. O ise bakın Olympus, Samsung NX, Sony başlıklarına bir de... Zaten Canon ve Nikon D-slr'ları söylememe gerek yok. Demek istediğim "Çoğunluk tercihi" meselesi değil. Demek ki bunları kullananlar çektikleri fotoğrafları paylaşıma değer buluyor ve demek ki görenler de beğeniyor ki bu başlıklar yıllardır yükselen bir tempoda aktifler. Buna karşın yüksek zumlu küçük sensörlü modeller kayan bir yıldız gibi ilk çıktıklarında bir görünüp sönmüşler.




  • Hocam çok teşekkür ederim büyük fikir edinmeme sebep oldunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MythBlood

    Hocam çok teşekkür ederim büyük fikir edinmeme sebep oldunuz.

    Rica ederim, bilgi çok da işte zaman pek yok. Birden böyle hepsini veremiyoruz ayrıca almak da hemen olamıyor. Bu foto makinası seçimi işi de biraz kıyafet seçimine benziyor bana göre. Kişi kendisine özel doğrusunu bulana kadar 1-2 tecrübe yaşayabiliyor. Ben hiç d-slr'a bulaşmadan 3'üncü makinamda aynasıza geçtim ve öyle devam ediyorum. Bir eksiğini hissetmedim kendi çekim zevkim açısından. İlk aynasızımı 2010'da aldığımda bu kadar gelişmemişlerdi. O zaman sorsanız önermezdim :) Fakat 3 senede baya hızlı geliştiler. 2014 itibarı ile de her seviye d-slr denginde aynasız var artık, olay sadece bütçenize bakar.

    Size şöyle birkaç link de paylaşarak kendi gözleriniz ile görerek anlayacağınız birşeyler göstereyim.
    Mesela Olympus m43 sistem bir aynasız alırsanız genellikle 14-42 R II kit lensli alırsınız. En ekonomik böyle oluyor. Bu lensle neler çekmiş kullananlar birkaç örnek.
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=46&t=83

    Tabi bu fotoğrafları da şöyle görmek lazım "Her çektiğiniz böyle olmayacaktır, burada seçmece fotoğraflar, işte en beğendiğimiz fotoğraflar var." Yani, işi bildiğinizde ekipmanın size verebileceğini görmek açısından paylaşıyorum.
    Bir de bu forumda genelde d-slr'ların kit lensi olan 18-55 kit lensle çekişmiş fotoğraflar başlığı var. Şuradan buyrun,http://forum.donanimhaber.com/m_58072200/tm.htm
    Buradakiler tabi genel olarak seçmece değil de işte bu lensi olup da ne çekti ise onu paylaşanlarınki gibi biraz. Bu başlıkta da şu detaya dikkat etmek lazım yanıltıcı olmaması açısından... Genellikle ilk kez d-slr yada aynasız alan ve bu seviyeye geçiş yapanlar kit lensle alırlar. O nedenle de çoğunun kit lens ile paylaştığı fotoğrafları "en acemi zamanlarının fotoğrafları" diyebiliriz. Sonrasında da özellikle bu forumda verirler gazı "Arkaplanı nasıl öldüreceğiz" sorusuna "Git 50mm. F1.8 al" gibi :) İşte çektiklerindeki kusurun lenste olduğunu düşünenlerin buralarda görüp "kit lensim kötü ne alayım" tarzı sorularından dolayı şu yada bu lensi önerirler. Sonra bir bakar ki mesela birçoğuna göre "arkaplan öldü mü, hah ne güzel fotoğraf oldu şimdi yaa" gibi bir ezber var. Yani F1.8 diyaframlı lens alıp da arkaplanı öldürmüş bir fotoğrafçı artık fotoğraflarına "Bilmem ne Photography" damgasını basmaya hak kazanmış bir amatördür artık :) Acemilikten amatörlüğe geçmiştir. Belki bazıları uzman veya tecrübeli fotoğrafçı bile olduğunu görüyordur kendi aynasında. Velhasıl bu forumdaki 18-55 kit lens başlığındaki birçok fotoğrafın daha çok acemilik döneminde kullanıcılar tarafından çekildiğini söyleyebiliriz ve o nedenle diğer verdiğim linktekine oranla belki daha vasat fotoğraflara rastlarsanız sebebin lensten olduğunu düşünmeyin.

    Kendimden bir örnek vereyim bir de... Şöyle,http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=895

    Umarım yanlış anlaşılmam. Amacım bir markayı, sistemi (d-slr yada aynasız vb.), modeli falan daha iyi diye göstermek değil. Tam aksine bugün ve hatta geriye dönük 1-2 sene evvel çıkmış iyi bir makinayı da alsanız iyi fotoğraf elde etmenin büyük payı sizinle ilgili, aldığınız ürün ile ilgisi çok daha az. Fakat ufak sensörlü (kompakt makinada ne sensör varsa aynısı var mesela Canon HS60'da) bir makina da gerçekten sınırlayıcı oluyor. Böyle bir makinayı bu işe ilgi duyan birisi 3-5 ayda bitirebilir. Bitirmeten maksadım kendisi de görür-yaşar yetersizliklerini ve size bugün burada dediğim konuma gelebilir. Yani eğer Canon SX60 HS alırsanız belki de 3-5 ay sonra bir başlık açıp "Hangi d-slr yada aynasızı alayım" sorusunu soruyor olabilirsiniz. Gördüğüm kadarı ile 1.400 TL'nizi ve 3-5 ayınızı buna harcamanız bana göre karlı değil hatta baya zarar edilecek bir durum.

    Şimdilik bu kadar yeter sanırım. Gerekir ise yine bildiklerimizi paylaşırız. İyi günler dilerim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Temmuz 2016; 0:53:22 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.