Şimdi Ara

CANON UN YENİ A SERİSİ BAŞARISIZMI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam,bu konu benim çok kafama takıldı sizinle paylaşmak istedim,2-3 yıldır canon a510 kullanıyorum,makinamın artık geri kaldığını ve değiştirmek gerektiğini hissettim (hissetmez olaydım) ve biraz araştırmadan sonra en güncel olan 2 makinayı takibe aldım a710 ve a640 bu iki makina üzerinde yoğunlaştı araştırmalarım ve a640 ta karar kıldım makinayı aldım fakat çekimler beni şaşırttı çünkü a510 dan daha başarısızdı, neden: makina öncelikle koyu renk çekim yapıyor sanki önünde siyah ince bi perde var-fotoların kenar bölümleri daha karanlık çıkıyor ve a510 a göre daha flu.makroda ve zoom lu çekimlerde 510 dan daha başarılı ama otomatik modda normal bi çekimde a510 daha canlı çekim yapıyor ki en çok kullanılan moddur kendisi.önce benim makinada bi sorun var sandım daha sonradan steve"s digicams sitesinden örnek fotoları alıp bi dosyaya kopyaladım (uzak çekimli ev fotoları) ikisinide arka arkaya açtığımda aynı sorunu orada da gördüm ve kime sorduysam 510 un çekiminin daha güzel olduğunu söylediler.fotolara dikkat edersek özellikle güneşin vurduğu yerler 510 da çok canlı diğerlerinde ise sanki gölge gibi çıkmış bu sorun 710 da daha fazla diyebilirim.şahsen bu makinaların çektiği fotoları yaklaşık 10 kişiye gösterdim ve hepside 510 un daha başarılı olduğunu söylediler.ha bu arada bu konuyu uzman bi arkadaşla konuştum bana hak verdi ve sorunun bu yeni makinaların ccd lerinin özelliklerine göre küçük oluşu ve ıso 400 den 800 e çıkışın muhtemelen yazılımla yapıldığından kaynaklanabileceğini söyledi.şimdi bu konuda sizinde yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler.







  • Aslında bu konu bir cok modelin bir cok markasında goruluyor. Yeni modellerde daha ticari amaclı pastadan daha fazla pay almak icin maliyet dusurme cabaları bu sonucları cıkarıyor.

    Bir kac ornek vereyim sony SLR like sınıfı f717 basarısı cok iyi idi ama sonraki modeli f828 aynı performansı gosteremedi, yada canon s2 deki basarı s3 devam edemedi, Fuji s7000 deki basarı sonraki model olan s9500 de bozuldu. Bunun gibi ornekler cogaltılabilir. Yeni model eskisinden daha iyi olmayabiliyor alırken iyi arastırmak gerekiyor. Yeni modellerde bir seyler eklenirken baska seylerden odun veriliyor.

    Mesela DSL-R giris seviyesi makinaların buyuk sensorleri bulunur. Bu sensorlerin boyutları bir kac nesil dir aynı. İlk nesil makinada 6 mp di sonra 8, 10 mp diye pixeller artmaya basladı ama sensor boyutu aynı kaldı.
    İnc basına daha fazla pixel dusmeye basladı bunun da ne demek oldugunu artık cok iyi biliyoruz. Yeni modelleri buyuk lcd, daha fazla noktadan odaklama gibi seylerle suslerken altyapıda buyuk adımlar atılmıyor hatta geri gidiliyor. Fiyat dengesini korumak adına bu is boyle yuruyor.




  • aslında bu konu fotografın seni tatmin etmesine bağlı dediğin makineler kompakt ve sensörleri küçük ve düşük isolarda bile kumlanma gözükebilir.Bu yüzden keskin fotograflar çekmek istiyosan artık elindeki makinelerin sana yetmediğini düşünüyosan dslr alma zamanın gelmiş demektir.Elindeki makineler kötü demiyorum gündüz çekimlerinde ve doğru ışık altında çok başarılı sonuçlar alabilirsin. Ama unutma doğru ışık altında eğer her türlü şartta başarılı olmak istiyosan dslrye geçiş yapmak şart
  • hocam slr makina tabiki daha iyi çekim yapar.ama şu bi gerçekki burada ticari bir oyun var makinelere birkaç süslü özellik eklenerek çok yüksek fiyatlara satılıyor,ama bunu yaparken de makinanın uyumunu bozuyorlar kanaatindeyim.tüketicilier coğunlukla mp in önemli olduğunu sanıyor ve firmalarda bunu iyi değerlendiriyor hepsi makinelerini satabilmek için mp yarışına girdiler.ben 510 dan ve s2 den memlun olmayanı görmedim ama forumlara bakarsak elindeki 710 dan ve s3 ten hiç memlun olmayıp zararına satmaya çalışan birçok insan görünüyor.ben test ederken 510 u ve 640 ı aynı ışık altında,aynı obje üzerinde test ettim ve diğer insanlarında fikrine danıştım.aradaki fark bariz belli.hayatında ilk defa makina alıp çekim yapan için 640 mükemmel çekebilir.ayrıca arkadaşında dediği gibi bu konu sadece canonla(710,s3.640 vb...!!!..???)sınırlı değil tabiki diğer markalarda da aynı ticari oyun var.




  • aaoguz

    Ticari oyunlar oldugu bir gercek. Yukarda yazdıklarıma ek ornek D-SLR de nikon D40 daha kucuk ve digerlerinden daha ucuz piyasaya cıktı. Ama neden ucuz biraz bakınca govdede AF motoru olmadıgı anlasıldı.
    O ucuzlugun sebebinide lens alırken anlamıs oldular. Lense daha fazla para vermek zorunda bıraktılar.
    Her ureticinin bazı modelleri cok basarılı olur ve un yapar. Yani hepsinden iyi sonuc alınamaz.
    A seriside illaki bazı modellerde lenste olsun sensorde yada islemcide olsun bir yerde uyumsuzluk yada kalite dusuklugu oluyordur. Ben zamanında A60 kullanmıstım. Sensor ve objektif uyumundan olsa gerek super neticeler veriyordu kendi kategorisinde. A60 ve A70 inde ayrı bir yeri vardır. Gercekten bu iki urun cok basarılıydı.

    Simdi insanlar yuksek asa daki performansa bakar oldular. Firmalarda ben dusuk noise li makina yaptım diyor alıp bakıyorsun yine kucuk sensor. Fotografa bakıyorsun noise az ama bir gariplik var keskinlik gereginden daha dusuk. Uckagıt yapmıslar algoritmayla oynayarak noise yi bastırmıslar ve sonuc olarak keskinlikten detaydan eser kalmamıs. Bu islemide bilgisayar ortamında cok rahat yapasın.

    Kompakt, D-SLR Like, D-SLR hangi sınıfta olursa olsun tuketim grubuna hitap eden urunlerde ticari oyun hep yapılıyor. Sadece dikkatli arastırıp ne aldıgımızın farkında olmamız lazım. Bende su anki makinamla bu tuzaklardan birine dustum zaten. En son cıkan model en iyisi anlamına kesinlikle gelmiyor. Ayrıca test sitelerindeki puanlamalar, tanıtımlar da cok gercekci olmuyor. Cok iyi super dedikleri modeller yakın zamanda elestri bombardımanına tutuluyor. Yani hem ceplerimizi bosaltıyorlar hemde bizi ordan oraya savurup duruyorlar.

    Tespitlerinde haklısın aaoguz, ben sonuna kadar orneklerimlede seni destekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 30 Mart 2007; 14:39:03 >




  • 13.Mart' ta yaklaşık bir 10 günlük araştırmam sonucunda, Canon A-610-620-630-640 serisinden, A-620 de karar vererek eşime aldım. Şu ana kadar 698 adet çeşitli ortamlarda fotograf çektim ve 16 adedini de bu modele ait topikte sergiledim.
    Neden üst modellere gitmedim?
    Sensör 1/1.8" olması nedeniyle Canon'un bu serisine karar kıldım, diğer markaların neredeyse tamamında sensör 1/2.5" idi ve pixeller adeta havada uçuyordu...
    A-620' de neden karar kıldım?
    İlki, Tripot fotoda A-610 yoktu ve olsaydı tercihimi kesinlikle A-610 da kullanacaktım...Kaldıki aynı sensörde 5.1 mpx idi ve bana göre de mantıklıydı. A- 630 = 8.mpx ve 640 inanılmaz bir şekilde 10 mpx idi ve İşin sulandırıldığı açıkça belliydi. Sensör aynı ama 5 mpx-10 mpx arasıydı, ve ISO ilk iki modelde 400 iken son 2 modelde 800 idi, ama yine sensör aynı ! ! ! !
    Nitekim, aldığım yerdeki arkadaşa da bu düşüncelerimi aktarınca yaptığım seçimimin isabetli olduğunu da söyleyince de hiç tereddüt etmedim, A-620'yi aldım.
    SONUÇ:
    İyi Yönleri:

    698 fotografta makinayı oynatmadan doğan problemlerin dışında, ne manuel çekimlerde ne de diğer, aperature - shutter öncelikli, çekimler de, ne de diğer senaryolu çekimlerde kesinlikle defolu çekimlerim yok. LCD ekranda yaptığınız ayar değişikliklerinin tamamını gerçek zamanda izliyorsunuz ve adeta bu makina ile ne yapacağınızı biliyorsanız, hata neredeyse imkansız. Canlı ve gerçekçi renkler (Fuji s6000fd kadar iyi değil) Fotograflara müdahale etmenizi veya sharpen uygulamaya gerek duyulmayacak kadar net ve keskin fotograflar, 200 ISO dahil noise yok.
    Nefis bir odaklama kabiliyeti adeta hatasız....
    Kötü Yönleri:
    400 ISO da inanılmaz boyutta NOISE, adeta gren makinası 3 resim çektim ve artık bu makinada 400 ISO' yok gözüyle bakıyorum. İnanmazsınız, benim Fuji s6000fd' de, 1600 ISO' da bu noise' un 1/4 bile yok. Kırmızı göz hatası, eğer kişi objektife bakıyorsa flaşlı çekimde bu hata yok ama biraz açıılı bakıyorsa yandı keten helva, gözlükten bile yansıyarak gözbebeğinin 3-4 mm. uzağında gözlük merceği üzerinde kırmızı hareyi yakalıyor.....
    4X zoom'da ve aydınlık olmayan ortamda shutter hızı 4-10 saniyenin altına düştüğünde IS eksikliği hissediliyor. (Özellikle belirteyim, ellerimin belirli şekilde titrediğini bu işe kafa yormaya başlayıp uygulamaya geçince farkettim)
    Bunların dışında kesinlikle verilen parayı hak ediyor
    Ancak gece çekimlerinde ve hareket halinde performans nasıl deneyemedim. Motorlu zoom ve bağlı mekanik aksam kalitesi nasıldır? bir şey diyemem. 4 pille çalışıyor ve 2500mA Varta NiMH pillerle 563 çekim yaptım. Şu anda hediye aldığım UNIROSS 2500 mA pillerle çekim yapıyorum. 100 çekimi geçtim. Bakalım ne kadar dayanacak?
    A serisini seçmemin bir diğer nedeni de, A-500 serilerinin başarılı çekim yaptığını da duymuş olmamı da ekleyebilirsiniz.
    A-630 ve A-640, sırf aynı sensörde yüksek pixel sayısı nedeniyle tercih etmedim ki görüyorum, tahminim doğruymuş. Halbuki ISO, pixel ve LCD büyüklüğü gibi nedenlerle tercih edilmeli gibi görünüyorsa da kibar değimiyle Ticari amaçlı olduğu anlaşılıyor.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 30 Mart 2007; 21:44:18 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: aaoguz

    arkadaşlar selam,bu konu benim çok kafama takıldı sizinle paylaşmak istedim,2-3 yıldır canon a510 kullanıyorum,makinamın artık geri kaldığını ve değiştirmek gerektiğini hissettim (hissetmez olaydım) ve biraz araştırmadan sonra en güncel olan 2 makinayı takibe aldım a710 ve a640 bu iki makina üzerinde yoğunlaştı araştırmalarım ve a640 ta karar kıldım makinayı aldım fakat çekimler beni şaşırttı çünkü a510 dan daha başarısızdı, neden: makina öncelikle koyu renk çekim yapıyor sanki önünde siyah ince bi perde var-fotoların kenar bölümleri daha karanlık çıkıyor ve a510 a göre daha flu.makroda ve zoom lu çekimlerde 510 dan daha başarılı ama otomatik modda normal bi çekimde a510 daha canlı çekim yapıyor ki en çok kullanılan moddur kendisi.önce benim makinada bi sorun var sandım daha sonradan steve"s digicams sitesinden örnek fotoları alıp bi dosyaya kopyaladım (uzak çekimli ev fotoları) ikisinide arka arkaya açtığımda aynı sorunu orada da gördüm ve kime sorduysam 510 un çekiminin daha güzel olduğunu söylediler.fotolara dikkat edersek özellikle güneşin vurduğu yerler 510 da çok canlı diğerlerinde ise sanki gölge gibi çıkmış bu sorun 710 da daha fazla diyebilirim.şahsen bu makinaların çektiği fotoları yaklaşık 10 kişiye gösterdim ve hepside 510 un daha başarılı olduğunu söylediler.ha bu arada bu konuyu uzman bi arkadaşla konuştum bana hak verdi ve sorunun bu yeni makinaların ccd lerinin özelliklerine göre küçük oluşu ve ıso 400 den 800 e çıkışın muhtemelen yazılımla yapıldığından kaynaklanabileceğini söyledi.şimdi bu konuda sizinde yorumlarınızı bekliyorum.teşekkürler.


    selamlar
    eski makinanız duruyorsa, ikisiyle aynı ortamda bir kaç foto çekerek paylaşabilir misiniz? ben de 640 ın fotolarını beğenmiştim. özellikle gece çekimlerinde...
    kolay gelsin




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.