Şimdi Ara

Captiva çözülmeyen duman atma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba aracım 2007 model chevrolet captiva 237.000 km’de. Beni yoran uğraştıran bir sorunum var şöyle ki; Aracı alalı 2 sene oldu yaklaşık 3 aydır araç ışıklarda beklerken veya sıkışık trafikte bekleme yaparken, durduktan bir süre sonra egzozdan duman atıyor mavi beyaz siyah değil gri renk gibi ama çok aşırı. Duman yoğunluğu yok lakin aşırı bir egzoztan atma yapıyor etraftakiler kornaya basıyor uyarıyor çiğ mazot kokusu yapıyor ama giderken kesinlikle bunu yapmıyor yalnızca araç rölantide iken yaşanıyor bu sorun ve çok can sıkıcı bir durum. Aracın bakımlarını düzenli yaptıran bakan biriyim ayrıca geçen sene yüksek hararetten üst motor yapıldı. Conta yanıktı. Yağ yakma olabilir mi emin değilim ama bu sorun yağ yakma ile ilgili değil gibi farklı ilginç bir durum. Su eksiltme yok. Performansı iyi. Rölanti dalgalanması kesinlikle yok. İçerde Mazot kokusu ve yağ yanma kokusu mevcut. Enjektörcüye gittim yüzeysel baktı sorun görünmüyor dedi. Turbocuya gittim o da sorun görünmüyor dedi. En son egzozcu bunun dizel partikül filtresi boşaltılmış dedi. Ben de dedim ki ben yaptırmadım hiç bilgim yok. Nihayetinde yazılımcıda dpf ve egr iptali yaptırdım bunlar da fayda etmedi. Samsun’dayım. Sanayi esnafı zor işlerle uğraşmıyor. Wurth enjektör temizleyici ve duman kesici kullandım yine fayda etmedi duman atmaya devam ediyor. Artı elektronikçi egzoz gazı sensörünü de devre dışı bıraktı fayda etmedi. Bu sorun beni yordu. Ne yapmam gerekiyor görüşlerinizi bekliyorum değerli arkadaşlar. İlaveten; Bu durum sabahları ilk çalıştırmada fazla olmuyor. İlk çalıştırmadan 15-20 dk sonra motor ve tüm mekanik aksam tam ısınınca gerçekleşiyor. Umarım yardımcı olacak birileri çıkar yoksa sanayide deneme yanılma yöntemiyle bi dünya para gider üstelik olumlu netice alınacağı da belli değil. Teşekkür ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeyhattı -- 31 Temmuz 2023; 9:39:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba;

    Sorununuz yakıt pompasından kaynaklanıyor olabilir. Isındıktan sonra pompa içerisindeki yayın tansiyonu düştüğü için kaçırma yapıp duman atmaya sebep oluyor yüksek ihtimalle.

    Edit: Yağ seviyesini kontrol edebilir misiniz bazı Captivalar motor yağına mazot basabiliyordu seviyede herhangi bir yükselme veya motor yağında mazot kokusu var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 1 Ağustos 2023; 2:10:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Captivalar’da duman atma sorunu baya var galiba çoğunun bagaj kısmı yazılımlı corsa gibi duman izi, yakıt sistemi ile alakalı bir durum vardır muhtamelen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canbey96 -- 1 Ağustos 2023; 8:11:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

    Merhaba, öncelikle teşekkür ederim size bir şey söyleyeyim mi bu kadar araştırmam bu kadar farklı cevaplar arasından-ki buna internet ve sanayi dahil araç bugün sanayide- en yaklaşık en doğru tespit sizinki oldu sanırım çünkü aracın yağ seviyesi max. çizgiyi geçiyor sonra düşüyor tekrar yükseliyor ben de şaşırıyordum neden böyle oluyor diye. artı koku da çok fazla. ben hemen usyaya bilgi vereyim. çünkü enjektörler diyen turbo diyen subap segmanlar vs. diyen çoktu. inşallah çözerim bu sorunu. tekrar teşekkür ederim.


    Edit: Bugün servisteydi araç kapsamlı bakılıyor. Turbo hortumlarında yağ temizliği yapılıp deneme yapılacağını söyledi usta eğer burdan da çözülmezse enjektör veya motora kadar inecek araştırma. Zor bir sorun yani. Yakıt pompasından bahsettim ustaya şu anda ihtimaller içinde olmadığını söyledi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeyhattı -- 2 Ağustos 2023; 0:21:15 >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum kuvvetle muhtemel yakıt sistemi olabilir umarım bir çözüm bulunur. Sağlıklı günler dilerim

    Edit: Bugün servisteydi araç kapsamlı bakılıyor. Turbo hortumlarında yağ temizliği yapılıp deneme yapılacağını söyledi usta eğer burdan da çözülmezse enjektör veya motora kadar inecek araştırma. Zor bir sorun yani. Yakıt pompasının ihtimaller içinde olmadığını söyledi usta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeyhattı -- 2 Ağustos 2023; 0:23:18 >
  • kuzeyhattı K kullanıcısına yanıt
    Benzer araçta bu sorunu yaşayan çoktur onlara yada bu işin ehli daha önce bu araçlar ile ilgilenmiş bilgili bir ustaya denk gelirseniz muhtamelen nokta atışı tespit ile en düşük maliyet ile işin içinden çıkabilirsiniz bende yakıt pompası ile ilgili olduğunu düşünmüyorum böyle durumda ilk olarak enjektör testi vs yaptırırdım sonucu buradan paylaşmak sonrasında benzer durumu yaşayanlar için iyi olucaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Captiva club a üye olun. Hangi şehirde yaşıyorsanız en yakın sponsora izmir serdar opel, ankara hm otomotiv, izmit çeviker otomotive götürün. Bu servisler captiva doktorları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azaz06 -- 2 Ağustos 2023; 20:30:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt

    Hocam bugün serviste 2. Gün geçti. Usta ile görüştüğümde dün akşam araç ile teste çıktığını -öncesinde turbo hortumlarındaki yağ temizlediğini- sabah bakıldığında ise turbo hortumlarına yağ dolduğunu ve turbo hortumu boruları vs. çıkardığında ise duman atma yapmadığını söyledi. Asla kesin konuşmuyor kuvvetle muhtemel turbo olduğunu söyledi. Son durumda turbo revizyona gidecek. Turbo zor bir yerde olduğundan 2-3 gün daha sürecek dedi umarım dilerim sonuç olumlu olur. Paylaşacağım. Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azaz06 kullanıcısına yanıt

    Hocam değerli bilgi için teşekkür ederim son durumda turbo revizyona gidecek. Turbo zor bir yerde olduğundan 2-3 gün daha sürecek dedi usta umarım çözüm bulunur. Paylaşacağım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enjektörler işiyor olabilir. Yüzeysel bakarak nasıl anladı sorun olmadığını onu anlamadım.

    Enjektörlerin püskürtme testine sokulması lazım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alkgs A kullanıcısına yanıt

    Evet hocam zaten enjektörcü de tam net sonuç için test gerekir demişti ama götürdüğüm servis işlemlere turbodan başladı. Halen bekleme aşamasındayım.

  • İlaveten motor yağına mazot karışması ihtimalini sordum. Yağda bir mazot kokusu alamadığını söyledi usta.

  • Arkadaşlar merhaba, son durumda araç 1 haftadır servisteydi yedek turbo ile deneme yapılmış maalesef yine duman atmış. şimdi başka servise yönlendirmişler.

  • kuzeyhattı K kullanıcısına yanıt
    Merhaba, YouTube da oto tamircim kanalı var. Onlar da Samsun'da. Bir görüşün isterseniz.

    En azından hatayı bulana kadar uğraşan boşa masraf yapmayan insanlar olduğu görünüyor.


    https://www.youtube.com/@OTOTAMIRCIM

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Prokizya kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim ilginize.

  • Turbo ihtimal dışı common rail yağ kaçırıyormuş. Ona bakılıyor şimdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorun çalıştığım firmanın captiva aracında da vardı

    yapılan işlemler

    Sanjıman yağ soğutucusu bu aracın radyötörden mi ne bir parça ile bağlıymış yağ motor suyuna yağ karışıyor dediler değişti

    ardımdan gene yaptı enjektörler değişti

    sonra gene yaptı aracı sattılar


    araç ilk marşta felaket duman atıyordu sonra geçiyordu daha çok rolantide yapıyordu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cem_b C kullanıcısına yanıt

    hocam valla aynısı gibi. sanırım ben de o aşamaya geldim yani satmak elden çıkarmak. uğraşılacak gibi değil.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.