Şimdi Ara

Captiva Yakıt Tüketimi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
6
Favori
192.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Veyseldemir15 V kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 2011 dizel Captiva var, Istanbul trafiğinde pompa verisi ortalama 11-12 litre yakıyor. Şehirler arası da 7-10 litre arası değişiyor yol durumuna göre.
    Motor gücü bence yeterli, neticede araç 2 tona yakın ağırlığa sahip, anak yüklü kullanımlarda da sollamalarda sizi üzmez.
    Yakıt sizin için çok önemliyse dizel Jetta'ya göre oldukça fazla tüketecektir. Dizel otomatik Jetta'yı da şirkette eskiden kullanıyorduk.
    Malzeme kalitesi olarak Jetta'ya göre Captiva bazı bölgelerde bir tık düşük diyebilirim.
    Ses yalıtım seviyesi olarak, motor soğukken Captiva biraz daha gürültülü ancak motor ısındığında özellikle yüksek hızlarda yol sesi de motor sesi de rüzgar sesi de Jetta'dan iyi.
    Jetta da dar bir araç değil ancak iç hacmini Captiva'ya kıyaslamak çok mantıklı olmasa gerek. Koltukları konforlu, süspansiyonları orta kıvamda. Kısa darbelerde vurma yapıyor ama Jetta'dan iyi olduğunu söyleyebilirim.
    Yol tutuş olarak bir iddiası yok, ani engel aşmalar, slalom yapmalara uygun bir araç değil, karoseri yüksek, yerden yükseklik fazla, direksiyon fazlasıyla hissiz; otomobilden bu araca geçtiğinizde ilk etapta bu konuda biraz bocalayabilirsiniz.
    Araç genel olarak sorunsuz, parçası bulunuyor. Ufak tefek kronik hastalıkları var;
    -Kesilen ampüller
    -Direksiyon mafsalında tıkırtı
    -Kilometre arttıkça yaşanan trim sesleri
    Ampül kesilmesi sık yaşanıyor, ancak neyse ki ampül çok pahalı değil. Direksiyon mafsalındaki tıkırtıya servisler hemen mafsal değişimiyle çözme yoluyla gidiyor ancak sorunun tekrarlandığı söyleniyor. Ben özel serviste onarım yoluyla hallettim ve sorun çözüldü 4 aydır da tekrarlamadı.
    -Trim sesine çözüm malesef yok, yaşa bağlı tıkırtı ve çıtırtılar oluyor araçta.




  • Teşekkür ederim aydınlattınız beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamlar ben captiva almayı düşünüyorum ama yeni kasa ltz ile high arasında kaldım , yeni kasa ltz daha az yakıyor diyorlar doğru mu ? hangisini tercih etmeliyim teşekkürler
  • Merhaba, ben dün 2008 High model Captiva aldım ve gelirken şehir dışı için yakıt ölçtüm, 110 km sabit hızla, araçta 2 kişi yetişkin, klima açık ve hiç yük yok olarak yol bilgisayarı (yb) değeri 7.3 olarak gösterdi. Araca biraz alışma döneminden sonra daha farklı değerler çıkabilir diye düşünüyorum.
  • Slm,dün Bandırmadan 2010 model hatasız 76 bin km de captiva sport aldım..Bugün sabah İzmire geldim.95-100 km/hızla ve hız sabitleyici ile 300 km yi 200 TL mazot ile 7,9-8 lt ortalama ile geldim. Yanlız sorun şu ki; 3x8=24 lt yakması gereken araç,200/6,62tl=30 lt yapıyor.yani 30/300km= 10 lt ortalama görünüyor..Enteresan geldi bana :D Sonunda kadar giderim dediğim yolda neredeyse,kenarda mazotsuz kalacaktım.. normalde Opel Astra h 1,3 dizelle 2,5-3 saatte gittiğim yolu yaklaşık 4 saatte tamamladım. astra ile 27lt ile (git-gel) tamamladığım yolu,Captiva ile 30 lt de sadece gelebildim Ayrıca 2007 benzinli toyota corollam var.En fazla onun kadar yakar mantığıyla Captivaya bulaştım ancak ilerki zaman ne gösterir bilmiyorum.Yarın full bakıma giriyor.Triger,yağ ve filtreler ile tüm sıvılar değişecek.. Bakalım ne ödeyeceğiz..

    Captiva hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceğim bir form-club varmı? google amcada bulamadım..




  • Merhabalar,
    Aracım 2011 model 54 binde, İstanbul - İzmit/Gölcük arası otobanda hız sabitleme ile 100km/h 6.4 litre yaktı. İstanbul - İğneada arası 110km/h hız sabitleyici ile ortalama 7.4 litre yaktı. Şehir içi sakin kullanımla 9.5 litre civarında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darthmanager D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Bu araçlar genellikle 4x4 özelliğinden dolayı alınıyor. LTZ ler maalesef 4x2. Ancak bunu önemsemiyorsanız daha yeni bir motor ve şanzıman ve de makyajlı kasa ile LTZ tercih edin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aldığımdan beri 4600 km yol yaptım 3500 tl lik mazot yaktım km de 76 krş. bunun 3000 km sinde klima açık.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.