Şimdi Ara

Çaresiz Kalan teknik Servis'e yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. Öncelikle ben bilgisayar frimasında teknik servis elemanıyım. her türlü araç gereç malzeme ekipman mevcut. Elimde lenovog500 marka bir laptop var. Çalışmıyor. Laptobun durumu çok iyi kasa vs olarak.
    konuya gelirsek. Laptop hiç güç almıyor. Adaptoru kontrol ettim ölçtüm güç var hemde tam.. fakat bilgisayara hiç güç gitmiyor. soketi ölçecegim birazdan. orasıda tamamsa anakart ile ilgili problem var demektir "fakat" anakartın bu tamiri yapılabilirmi? ben burda kalıyorum işte... chipset tamiri yapılır biliyorum fakat böyle bir durumda tamir olma şansı mümkünmü? ve sizce deneyebilecegim farklı yöntemlerde varmı aklınızda?

    Fikri olan benimle paylaşırsa çok sevinirim







  • Cipset yapılır ama uzun ve sağlıklı olmaz en iyisi yeni anakart almak yada yeni laptop alman gerekir
  • Anakart tamiri mumkundur ancak herkes yapamaz elektronik bilgi gerektiriyor. Anakartlarin diagramlari var onlardan yolu takip ederek teker teker elemanlar uzerindeki voltaj olcumu yapilir eger sorun tek bir elemanin yanmasindan kaynaklandiysa maharetli bir lehimci tamir edebilir.

    Oncelikle dc jack giris cikis voltajlarini kontrol edin sonra bataryaya guc ulasiyormu ona bakin. Sigortalara iletkenlik testi yapin. Zor ama belki birseyler cikarirsiniz kolay gelsin.
  • KadiRR11 kullanıcısına yanıt
    Besleme ünitesi onarım yapılır sıkıntı çıkarmaz ama usta eli çok önemli chipset dediğim gibi olumsuz ama kondansator veya sarj entegre gibi çipleri sorun olmaz kanısındayım 2 kez yaptırmıştım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.