Şimdi Ara

CARİSMA MOTOR ARIZA IŞIĞI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 2001 Mitsubishi Carisma 1.6 Avance HB sahibiyim. Aracım 132000 km.de aracımla ilgili bir problemim yok ancak sürekli motor arıza ışığı yanıyor.Daha önce ön sol farı sökmek için aküyü kablolarını söküp yerinden çıkarıp taktıktan sonra bir daha yanmamıştı. Bir süre sonra tekrar yandı ve şu an hala yanıyor.Işığın yanmasının nedeni ne olabilir.Bulunduğum yerde servis olmadığı için baktıramadım.Başka bir tamirciyede gitmedim.Yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.



  • 1. Farı sökmek için aküyü niye söktün? Çarpılmamak için tedbir mi, yoksa akü farın tam arkasında diye mi?
    2. Araban pc'ye bağlanabiliyorsa, bizim burdan yorum ve tahmin olayına girmemiz bence komik olur. Mutlaka pc'ye bağlattırıp arızayı buldur, arıza yok ama öylesine yanıyorsa da söndürürler ve geçer...
  • yetkili servise gerek yok hata kodu için. sanayide birçok tamircide arıza kodu okuyan cihazlar var. ben öyle yapmıştım sanayide vw tamirine bakan bir dükkana yanaşıp sordum mitsubishi hata koduna bakabilirmiyiz diye ellerinde bosch marka cihaz var oto marka modeli secerek tüm bilgileri görüntülebiliyorlar.

    servise mahkum değilsiniz. bağlattığınızda elektrik kesintisi mi başka bir sorun mu öğrenebilirsiniz. ben hatayı sildirmiştim en son oksijen sensörü hatası vardı. eğer tekrar yanarsa oksijen sensörü olduğunu söylenmişti ve ikinci çalıştırmamda tekrar yandı o şekilde ışık yanar halde kullanıyorum şu an.

    siz gidin sanayine mutlaka hata kodu okuyan bulursunuz. alman otolara bakanlar bile okuyabiliyor. illa mitsu olacak diye bi kaide yok. burdaki yetkili serviste hata kodu okuyacak cihaz bile yok nasıl yetkili servisse
  • Aküyü sökmemin nedeni far arkasındaki civatayı sökebilmekti.Aracı pc ye bağlanabiliyor.Ben ilk önce forumda bilgisi olan arkadaşlar var mı diye yardım istemiştim.Yoksa sanayiye giderek pc ile arıza tespiti yapan bir tamirciye gidebilirdim.Yine de ilgilenip yardım ettiğiniz teşekkürler.
  • Sayın nightmare115, sizede teşekkür ederim.
  • Sevgili Volvom, senin tamamen iyi niyetli bir mesaj yazdığına ve bana kızmayacağına inanarak diyorum ki;

    Elektronik beyinli araçlarda, en baba ustaya telefonla bile "arıza lambası niye yanıyor, kutup başını söküp takmıştım, acaba ondan mı?" diye sorsan, sana asla şıp diye "şu sebepten yanıyor" diye cevap veremez. "getir bakalım" der. Yani, arıza lambasının yanıyor olmasının bir sürü sebebi olabilir.
    Velev ki, senin ilk mesajına diyelim 10 üye 10 farklı sebep yazmış olsaydı, her biri de deseydi ki "bende de ............... sebepten yanıyordu"; ne yapacaktın? Tornavida anahtar pense alıp girişmeyecektin herhalde arabaya. Çünkü seninkinde de büyük ihtimal 1 sebepten yanıyordur o lamba.
    Böyle bir konuda buraya mesaj yazıp acaba neden yanıyor diye sormanın cevabı bulmaya bence en ufak bir katkısı olmaz.

    Mekanik, kaporta, boya, döşeme vb konularda sorulabilir ama beyinle ilgi "neden arıza lambası yanıyor" demek, bence hiç sorulmaması gereken bir sorudur.




  • [:(




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.