Şimdi Ara

carizma 1.8 mi 1.6 mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar.9000 veya 12000 tl arası bir arabaya ihtiyacım var.carizma düşünüyorum.biraz inceledim.fakat kararsız kaldım.1.6 mı 1.8 mi?diye.
    bana bu konuda yardımcı olurmusunuz?hangisi daha sorunsuz ,ekonomikdir?parça sorun varmıdır?
    şimdiden teşekkür ederim.



  • sevgili serhat1299,

    evvela hoşgeldiniz...

    sorunuza cevap veremeyeceğim bilakis soru soracağım : 1.8 ile 1.6 arasındaki yıllık vergi farkı nedir?
  • net cevap vermek için MTV hesaplamaya baktım ancak sayfa kullanımda değildi. 1.6 15xx şeklinde olduğundan dolayı vergi açısından cazip. 2002 model için yıllık 270 civarı birşeydi sanırım. Fakat söz konusu 1.8 olunca ve silindir hacmi olarak 18xx küsur olduğu için üst dilimden nasibini alıyor ve 3 katına yakın bi tutar oluyordu hafızam beni yanıltmıyorsa 700 Tl gibi bir rakam kalmış aklımda. Ama emin değilim.

    ilk soruyu soran arkadaş için şunu söyleyebilirim : vergi önemli değil güçlü olsun 1.6 dan yine de az yaksın diyorsan al. o dediğin fiyata da bulursan hiç kaçırma. Keşke denk glseydi de ben de 1.8 sahibi olsaydım.
  • model yılı ve motor hacmi olarak ücretlendirme farkı oabilmektedir.
    Aşağıda ki linkten de istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

    http://www.yildizlargroup.com/link.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caramurat -- 2 Ekim 2009; 19:55:50 >
  • arkadaşlar ilginize teşekkür edrim.sanırım belli bir yaşı geçtimi vergi dairesine bir dilekçe ile 1.8 veya 2000 motorlar 1.6 vergisine iniyor.ozamanda büyük motor ağır basıyor.gdi motorları çok övüyorlar.özelliklede yakıt açısından.buna bağlı olarakda 1.6 ya gerek kalmıyor.ama hangi motor sorun çıkarmaz?parça bakımından hangisi daha zengindir.?tabiki bakımları da önemli vb.gibi sorularıma cevap verebilirseniz sevinirim.
    hayırlı akşamlar....
  • yıllık vergi aracın kasko değerinin yüzde 5 ini geçtiği durumlarda dilekçe ile bir alt dilimden vergilendiriliyor diye biliyorum.

    parça konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum. tüm modellerin orijinali ve muadili bulunuyor. ben parçayı temin edip özel servise gidiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.