Şimdi Ara

Çarpıcı itiraf: Fiyat, Avrupalı otomobil üreticilerinin Çinlileri yenemeyeceği tek alan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Otomotiv endüstrisi büyük bir dönüşüm geçiriyor. Volkswagen ve BMW gibi köklü üreticiler hala benzinli ve dizel otomobiller üretirken, elektrikli araçlar giderek yaygınlaşıyor ve popüler hale geliyor. Ayrıca Tesla ve birçok Çinli şirketin sadece elektrikli araç kategorisinde üretim yapması da bu dönüşümü hızlandırıyor. Bu durum özellikle eski ve yeni arasında soğuk bir savaşa yol açıyor. BMW CEO'su Oliver Zipse geçtiğimiz günlerde bu mücadelede kaybedenin kendileri olacağını açıkladı.



    Çinlilerin yükselişi



    Hiç şüphesiz Avrupa uzun zamandır otomotiv endüstrisinin kalbi ve gelişim alanı oldu. Yaşları 100'ün üzerinde olan pek çok üretici, mühendislikte üstün oldukları ve başarılı Ar-Ge departmanlarına sahip oldukları için kaçınılmaz bir şekilde pazarın lideri haline geldi. Ancak elektrikli araçların yükselişi bu temelleri en basit ifadeyle ‘sarsıyor’.



    Tesla ve diğer yeni oyuncular pazara girerek sektör için bir dönüşüm dönemini başlattı. Çinli üreticilerin rekabeti ve Avrupa'nın yaklaşan benzinli ve dizel motor yasağı bu durumu daha da karmaşık hale getiriyor.




    Son olarak BMW CEO'su Oliver Zipse bu konuda çarpıcı bir açıklama yaptı. Zipse, AB'nin yeni benzinli ve dizel otomobillere getirdiği yasağın Avrupalı otomobil üreticilerini Çinli rakipleriyle bir fiyat savaşına ittiğini ve bu savaşı kazanmanın "temelde imkansız" olduğunu söyledi. Zipse ayrıca temel otomobil segmentinin iki olası sonuçla karşı karşıya kalacağını söylüyor: Ya ortadan kalkacak ya da artık Avrupalı otomobil üreticilerinin hakimiyetinde olmayacak.



    Ayrıca Bkz.Mercedes ve BMW, Tesla'ya kafa tutmak istiyor: İşte yeni konsept otomobiller



    BYD gibi Çinli otomobil üreticilerinin agresif bir şekilde elektrikli otomobil pazarına girdiklerini ve giderek daha iddialı hale geldiklerini belirten Zipse, BMW'nin fiyat savaşından hala etkilenmediğini, ancak karların düşmesine yol açtığını söyledi. Zipse, BYD nedeniyle Çin'in en çok satan otomobil üreticisi unvanını kaybeden Volkswagen'i örnek gösterdi.



    Zipse, BMW'nin daha popüler olduğu premium segmentte Çinli otomobil üreticilerine göre bir dizi avantaja sahip olduğunu söyledi. Ancak Avrupalı otomobil üreticilerinin temel otomobil segmentinde rekabet edebilmek için yeni yollar bulmaları gerekeceğini de kabul etti. Görünüşe göre Avrupalı otomobil üreticilerinin Çin pazarında rekabet edebilmek için yeni yollar bulması gerekecek. Çünkü sremium segment tek başına Çinli üreticileri durdurmaya yetmeyecektir.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2023/09/05/bmw-ceo-warns-european-manufacturers-price-war-chinese-rivals/







  • kendi endüstrisini yok eden avrupa, kendi insanlığının içinden sjw woke saçmalığıyla içinden geçen amerika derken çin çoğu alanda ilerlemeye devam ederek yükselişe geçiyor.

    düz dursa bile çoğu yerde kazanacak ya neyse.

  • Come to Türkiye Oliver Zipse. Gümrük Birliği ülkesiyiz ve işçilik maliyeti Avrupa'dan daha ucuz.

  • Çok kolay dayayın vergiyi adınıda yerli üretimi korumak yapın tamam işde...

  • yc#1 kullanıcısına yanıt
    Çin'den de ucuz açıkçası.

  • Adil bir rekabet olmuyor ama buna rağmen Çinliler önmüzdeki yıllarda piyasayı domine edecek gibi görünüyor.
    Bizde de Cherry 3 modelle çok büyük başarı sağladı. Bunu gören diğer çinli markalarda ülkemize bol bol araba getirecektir.
    Togg'umuzu çinlilere karşı korumalı ve sahip çıkmalıyız. Ama bu konuda milletime inancım tam.

  • çinliler aynısını akıllı telefonlardada yaptı, fakat halen en çok satan telefon markası apple.

  • Avrupalıları ifade eden tipik bir açıklama olmuş, rakibi tebrik etmek yerine şimdiden bir bahane üretiyorlar.

    Kendilerini kaliteli mal üreticisi olarak tanımlayıp ucuza iş yapan üreticiye yenilmiş gibi göstermeye çalışıyorlar, sormak lazım bu kadar kısa sürede nasıl size yetiştiler yoksa aslında siz algılardaki kadar iyi değildiniz de rakip biraz zorlu olmaya başlayınca homurdanıyor gibisiniz?

    hayatı ve ticareti sadece kendileri biliyorlar, kâr marjları çok önemli, şimdi iki bahane kaynağı üzerine oturuyorlar yakında kaynaklar acıyınca kalkıp telaşla koşuşturacaklar.. siz hele biraz daha oturun bakalım...:)))

    Daha bunlar iyi günleriniz, almanız gereken dersi mümkün değil alamayacaksınız anlaşılan.

  • yahudi arkadaş; kaçırdığın en önemli nokta: Almanya'nın bitmesi. şimdiden almanlar bunu kabullenmişler. 30 bilemedin 40 yıl sonra almanlar ülkesinde azınlık olacaklar. Öyle %49 lara düşme falan değil. bildiğin %10lara düşecekler. 37 yaşındayım. Allah gösterirse 77 yaşında bunlara şahit olucam ve gülerek ayrılıcam. Ama tebrik ederim. 2. dünya savaşını çıkardınız, hitler gibi piyon bi manyakla yahudi diye musevileri öldürdünüz. hem yahudilikle alakası olmayanları cezalandırdınız kendilerini israiloğlu görmeyenleri, hem de bu israiloğlu olmayıp Musa'ya inana kitleye de yahudi kimliğini yedirdiniz. Yetmedi, avrupa'nın paralarına çöktünüz. onların paraları üzerinden faizler alarak, onlara kendi paraları ile köleleştirdiniz.


    vallahi, helal olsun. eşşek olana semeri vuracan gardaş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 6 Eylül 2023; 10:19:11 >
  • Eskiden arabaya 3-5 inç ekran koyup ikinci el araç parası kadar fark alıyordunuz. ABD'de standart olan otomatik vites cam koltuk hala burada opsiyondu. Çinliler gelince işler değişti tabi. Rüzgar eken fırtına biçer.

  • faniseyler kullanıcısına yanıt
    Çinliler geçmişte de TR pazarına girmeye çalıştı fakat kimse yüzlerine bakmadı. Bahsettiğin marka ülkeye ikinciye giriş yapıyor.

    Başarı falan demişsin de ortada bir başarı yok. Araba kıtlığı yaşanıyordu, Çinliler fırsatı kaçırmadı ülkeye araba yığdı. Araba arzı düzeldiğinde Çinlilerin yüzüne geçmişte olduğu gibi kimse yüzüne bakmaycaktır.

  • İnsanoğlunun gelişimi iyidir ama çok fazla gelişmeye başladığı zaman bozmaya başlıyor. Avrupa sanayi ve refah bakımından çok fazla gelişince kafaya takacak sıkıntı bulamadığı için sjw ve göçmenleri kafaya takmaya başladı. Bu da fazla gelişmenin zararı olmuş oldu. Geliştirecek birşey kalmayınca bozmaya başlıyor insan.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsmini Vermek İstemeyen Halil kullanıcısına yanıt

    Hükümet bile çinlilerin girdiği piyasayı domine ettiğini erken farkettiği için Çinden gelen araçlara ekstra vergi ekledi. Emin ol avrupalı markalarla aynı vergilerle giriş yapmış olsalardı şu an birçok Çinli araç firması Türkiye de satışta ilk 10 da yer alacaktı.


    Avrupalı araçlara göre çinli araçlar ekstra yüzde 50 vergi ile geliyor araçlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 8 Eylül 2023; 9:12:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çinliler son zaman da güzel araç yapıyorlar

  • Trump tekrar seçilirse Çin Endüstrisine gümrük vergileri ile boğmaya çalışacaktır tekrar ve Avrupayı da peşinden sürüklemeye çalışacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.