Şimdi Ara

carrefourSA elektronik bölümünden alışveriş yapılmalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • konuyu açmadan önce konu listesine gözgezdirdim.firmalar bölümünde carrefoursa ile ilgili bir konu görmeyince açmak istedim.hem arkadaşlarında bu konu hakkında bilgilerinin olmasını ve ona göre davranmasını ısterım.

    15.07.2008 tarihinde uzun zamandır araştırdığım ve uygun fiyatından dolayı carrefourSA'dan almayı planladığım plazma tv'yi satın almaya gittim.benimle gayet güzel ilgilendiler.paramızı ödedik ve tv'nin 17.07.2008 tarihinde elimize uylaşacağını söylediler.söyledikleri tarihte tv elime ulaştı.kutusunun altında büyük bir yırtık vardı.teşhir ürünü olduğunu düşündüm.aldığım yeri aradım.açılmamış kutu olduğunu söylediler.ertesi gün servis geldi ve kutunun yırtık kısmının bulunduğu bölgede vuruk ve çizik vardı.buna hiç dikkat edilmemiş.parayı aldıktan sonra kimseyi umursamıyorlar demekki.bununla bitmedi bu tv'yi geri almaları için çağırdım.geldikleri tarih 24.07.2008 yani bozuk olduğunu söylediğimden tambir hafta sonra.şimdi yenisini beklemekteyim.bunun için ayın 28'ine gün verdiler.yani paramı verdikten tam 2 hafta sonra.oda henüz kesin değil.ne zaman telefon açsam her seferinde aynı şeyleri tekrarlıyorlar.peki beyefenedi,haklısınız,biz size döneceğiz.ben böyle bir iş anlayışı görmedim.böyle büyük firmalar nasıl bu insanları bünyesinde barındırıyor.bir tv teslim etmek 15 günmü sürüyor.müşteriyle ilgilenme sıfır.satış sonunda muhattap bulamıyorsunuz.benim tavsiyem siz siz olun 3 kuruşun hesabını yapmayın.carrefourdan aldığım son ürün olacak bu.çok pişmanım gerçekten.güvenim kalmadı.açık kutuyu sıfır ürün diye önüme getiren insanların bana teşhir ürünü kakalamaya çalışmadığını nereden bilebilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caddelly -- 26 Temmuz 2008; 15:05:44 >







  • arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyorum ama bu türkiyede ve heryerde carrefour un sadece gıda sektoruyle alakalı olan bir firma olduğunu hepimiz biliyoruz ve bu tarz yerler ekstra olarak elektronik reyonlarını da koydular fakat senelerdir destek bakımından problemleri var bunu sizde benim gibi yaşamışsınız biz kendi kendimize böle yerlerden elektronik sektörü bakımından ürün alarak paramızla rezil oluyoruz daha öncede regal marka tv lerde çok düşük fiyatları vardı ve eve gelip açar açmaz 1 saat sonra cihaz kapandı ve açılmadı aynı problemi bende yaşadım ve ağzım yandı artık bir ürün özellikle elektronik sektöründen ürün alırken internetten fiyat araştırması yapmanız gerekir ve emin olun oradan çok çok daha ucuza satış yapan firmalar var ve almak istediğiniz ürünü google dan aratırsanız çok iyi fiyatlı firmaları görebilirsiniz




  • caddelly,

    sizin yaşadığınız olayın biraz daha farklısını 2006 da yaşadım. yaklaşık 2300YTL lik bir ürün aldım bir carrefour'un bir kampanyasından , daha ödemeyi yaptığım andan itibaren çıkacak tersliklerin işaretini almıştım ancak işlemi iptal ettirmemekle büyük hata ettim. öncelikle aldığım ürünün sevkini sıraların dolu olduğunu belirterek 6 gün sonraya attılar. sonra sevk günü verdikleri saatte gelmeyince kendilerini aradım. bir dolu görüşmeden sonra 2km mesafedeki carrefour dan 3 saat sonra geldiler ve ürünü bana teslim ettiler. ama nasıl? montaj ekibi olmadan. kapının önüne bırakıp gittiler. sonra montaj ekibini beklemem gerektiği söylendi. ancak montaj ekibinin satıştan haberi yoktu. onlarda bana 2-3 sonraya randevu verdiler. tabii ben de delirdim. açtım ürünü kendim montaj etmek için. çünkü kapının önünde dev gibi kutuların durması olanaksızdı. ancak kutuları tek başıma zor da olsa açınca ürünün ne garanti belgesinin ne de montaj broşürünün olmadığını gördüm. daha da delirdim tabii.

    sonra carrefour 'a bir mail attım. bir mail de üretici firmaya attım. üretici firma 2-3 gün içinde cevap verdi artık işime yaramasa da montaj broşürünü, garanti belgesini vs gönderdi. carrefour dan 15 gün sonra sadece kendilerini savunan benim sorunumun çözümüne hiç katkısı olmayan bir mesaj attılar. ve 2. bir mesaj yazarak böyle bir konuda 15 gün sonra cevap vermelerinin bile bana çok şey anlattığını bildirdim.

    yıl 2008 ve ben o tarihten sonra birkez acil bir kırtasiye ihtiyacım haricinde carrefour dan hiçbir alışveriş (bir ekmek bile) yapmadım arkadaşlar.

    herkes işini iyi yapmalı. eğer bir işi iyi yapamıyorsanız, herşeyden önce markanıza zarar vermemek o iş kolundan çıkmalı, işinizi iyi yaptığınız alanlara yoğunlaşmalısınız. dolayısıyla hızlı tüketim ürünleri bu firmaların iyi olduğu alanlar. ancak dayanıklı tüketim ürünlerinden anlamıyorlar, ayrıca bir dolu ,son derece kalitesiz ürünü piyasaya doldurup, halkın kalite anlayışını alt-üst ediyorlar.




  • A FİRMA AYDA 10 MAL SATIYOR ŞİKAYET YOK B FİRMA UYGUN FİYATA AYDA 1000 MAL SATIYOR 10 ADET ŞİKAYET VAR SİZCE NEREDEN ALIŞ VERİŞ YAPMAM LAZIM
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WILDBOYS

    A FİRMA AYDA 10 MAL SATIYOR ŞİKAYET YOK B FİRMA UYGUN FİYATA AYDA 1000 MAL SATIYOR 10 ADET ŞİKAYET VAR SİZCE NEREDEN ALIŞ VERİŞ YAPMAM LAZIM


    ucuz etin yahnisi yavan olmasin dostum dikakt et.
  • öncelikle alışverişin nereden yapılacağının herkesin kendi bileceği bir iş olduğunu hatırlatarak söze başlamak lazım.

    bazılarımız burada kendi tecrübelerimizi dile getiriyor, insanlara karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında kişisel deneyimlerimizi sunarak paylaşımda bulunuyoruz. bunu benim gibi dürüstçe ve salt tüketiciyi düşünerek yapanlar olduğu gibi maksatlı yapanlar da olabilir, bunu kolay kolay bilemeyiz.

    eleştirdiğimiz firmalar açısından ise, uygulamalarına mazaret bulup savunma yapmak , yada bazılarının yaptığı gibi işi daha da ileri götürerek kendilerini eleştirenler hakkında hukuksal işlem yaparım diye tehdit etmek yerine, eleştirilere kulak verip içsel sistemlerini düzeltme yoluna gitmeleri onlar için en iyi yoldur.

    sizin kısa cevabınıza yada sorunuza gelirsek, (kendimden verdiğim yukarıdaki örnekden yola çıkacağım.)

    aldığım ürünü piyasa koşullarına göre 100-150YTL ucuza aldığımı biliyorum. ama ondan sonra yaşadığım gerilim, kendi kendime yaptığım montajdan dolayı yaşadığım zaman kaybı ve yorgunluk . ayrıca bir dolu insana telefonda sorunumu baştan ve tekrar tekrar anlatmak zorunda kalmama rağmen , çözüm için kılını bile kıpırdatmayan anlayış karşısında yaşadığınız sinir bozukluğunu eklediğiniz zaman. ürünü ucuza değil, çok pahalıya aldığınızı düşünüyorsunuz. ödediğiniz onca paraya rağmen mutlu olamadığınızı hissediyorsunuz.

    dünyada bu kadar perakendeci varken, tüketiciler ürünsüz ve kampanyasız kalmazlar kimsenin kuşkusu olmasın. dolayısıyla sadece fiyat da değil, sunumda , hizmet de vs bir alışverişin her aşamasında olumlu yönde farklılıar uygulayabilmek için çalışmak lazım.

    ancak ben ucuza satıyorum 10 kişi de şikayet ederse etsin derseniz ne olur? işte 10 kişinin içinden ödeme gücü yüksek bir kişi den yıllık belki 5-7.000 YTL cirodan olursunuz. tabii böyle bir kişiden, kaç kişi var bunu bilmiyoruz. zaten hiçbir firma bu mantalite ile ilerleme kaydedemez , mutlaka rekabette kayıplar yaşar.

    ayrıca benim gözlemime göre gıda marketleri teknoloji , dayanıklı tüketim ürünlerinde , teknoloji marketlere göre tercih sıralamasında 5 yıl önceye göre bence ciddi anlamda geride kaldı. bence bu satışlara da yansımıştır. Hatta forumumuzda bile teknosa, bimeks, vatan, gold, marka mağaza yada internetten alışveriş yapanların , gıda marketlerden çok daha fazla göründüğünü düşünüyorum.

    quote:

    Orjinalden alıntı: WILDBOYS

    A FİRMA AYDA 10 MAL SATIYOR ŞİKAYET YOK B FİRMA UYGUN FİYATA AYDA 1000 MAL SATIYOR 10 ADET ŞİKAYET VAR SİZCE NEREDEN ALIŞ VERİŞ YAPMAM LAZIM




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.