Şimdi Ara

CAS değerini OC den sonra geri çekme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Belli bir oranda p4 işlemcimi OC yaptım. Sadece fsb kullandım ama ramler cl3 olduğu için oranını 5/4 çektim. Şimdi dula de 400 mhz ye denke geliyor fakat önceden 3-3-3-8 olan değer 2.5-4-4-8 oldu. Bu hoşuma gitmeyince biostan da bu değeri 2.5-3-3-7 ye geri çektim. Stabilite testlerini yaptım sorun çıkmadı. Hatta performansta bariz bir fark belli etti. Burada merakım şu;
    Bu değerler cl3 olan bir ram de risk oluşturur mu? Bu değerlere geri ekmek ram lerin bir parça voltaj yemesine mi sebep oluyor? Baştan söyleyim sadece fsb artırımı ile oc yapmıştım voltaj seçeneğini hiç kullanmadım.
    Tavsiyeleriniz nelerdir?



  • Yok mu bi tavsiyeniz?
  • 5:4 Ramlerini 333 Mhz ye çektiği için RAMler Auto seçeneğinde CL değerini otomatik olarak bu değerlere çekiyor. sen elle daha düşüğe ayarlamışsın... düzgün çalışıyorsa sorun olmaz. Ramlerin markası ne bilmiyorum ama genlde RAMlerin çoğu bu tür durumlarda voltaj severler. 2.65 2.7 gibi bir voltaj verebilirsin ancak şu anki halinde bir problem yoksa böyle devam edebilirsin.
  • 5/4 olan ram ayarı var ama fsb yi yükseltince yine 400mhz ye denk getirdim. Ram de ise auto yu manuel yaptum. Ankartta voltaj veren yer yok fakat cl3 ram kullanıyorum pek voltaj sevdiğine emin değilim. Buna rağmen SPD değerlerini bios ram kısmından 2.5-4-4-8 den 2.5-3-3-7 yaptım. Şu an performans cl3 ram olmasına rağmen gayet iyi. Bunun ayarı nasıl sağlandı? Yani ben bu değerleri değiştirdim ama ramler bu ayarda nasıl stabil duruyor? Yoksa anakrt bu ayarlarla ram e kendisi otomatikman belli oranlarda voltaj mı verdi? Şayet verdiyse bu oranı windows ortamında nerede görürüm? Aklıma takılan şimdilik bu...
  • Senin isteğin dışında otomatik olarak voltaj vermesi söz konusu olamaz. CL 3 olan ramlerin çoğu zaten CL 2.5 olarak çok rahat çalışırlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.