Şimdi Ara

Castrol Türkiye İnternet Ralli Şapmiyonası 15 Nisanda Başlıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Castrol Türkiye Internet Ralli Şampiyonası 15 Nisan’da başlıyor

    İÇİNDEKİ RALLİCİYİ INTERNETTE ORTAYA ÇIKAR!

    Rallivideo.com tarafından bu yıl ikincisi organize edilen Castrol Türkiye Internet Ralli Şampiyonası (TIRC) 15 Nisan’da start almaya hazırlanıyor.

    Castrol Türkiye Internet Ralli Şampiyonası birincisini, geçen yıl olduğu gibi bu sezonda da dünyada eşi benzeri olmayan bir ödül bekliyor: Gerçek bir rallide, gerçek bir yarış otomobiliyle start almak.

    Ralli tutkunlarının heyecanla bekledikleri Internet Ralli Şampiyonası, toplam 12 yarış üzerinden düzenleniyor. Şampiyonaya katılan her yarışmacı, otomobilinin tekerlek açısı, süspansiyon, lastik havaları gibi ayarlarını ve dış görünüşünü kendi dizayn edebiliyor.

    Oyuna, standart hızda ve donanımdaki her bilgisayarla katılmak mümkün; yüksek hızda internet bağlantısı da gerekmiyor.

    Şampiyonaya katılmak isteyenler, bilgisayar oyunu satan her yerde bulunabilen Richard Burns Rally oyununu yaklaşık 10 TL’ye satın alabilecekler. Ardındanwww.rallivideo.com sitesindeki ücretsiz programları yükleyerek online oynama imkanına kavuşacaklar.

    GERÇEK YARIŞ KURALLARI GEÇERLİ
    Oyun yaklaşık 40 kişi tarafından oynanabiliyor. Oyundaki her yarış yaklaşık 2 saat kadar sürüyor. Oyuna katılamayanlar ise, yarışın ralli merkezinden zamanları ve puan durumunu takip edebiliyor.

    Yarışın puan sistemi ve kuralları, tamamen TOSFED’in ralli şampiyonaları için belirlediği çerçevede uygulanıyor. 2009 ralli yarış takviminde koşulacak gerçek yarışların etap karakterinden, hava koşullarına kadar her şey, o hafta koşulan Internet Ralli Şampiyonası’na uyarlanıyor.

    ÜNLÜ PİLOTLAR DA BU OYUNDA
    Pistlerden tanıdığımız ünlü pilotlar da internet ralli şampiyonasını yakından takip ediyorlar ve oyuna katılıyorlar. Dünya Şampiyonu Peter Solberg, Türkiye’de ise WRC ayaklarıyla beraber koşulan Fiesta Sporting Trophy International’da geçen yıl dünya şampiyonluğunu elde eden Emre Yurdakul, tanınmış ralliciler Yağız Avcı, Ersan Alkır, Ali Dinç internet ralli şampiyonasının meraklıları arasında.

    HAYALLERİ GERÇEK OLDU
    2008’de düzenlenen şampiyonada birincilik kupasını kucaklayan isim İbrahim Mercan olmuştu. Şampiyonada birinciliği elde eden İbrahim Mercan, özel nedenlerle katılamadığı için, yarışın ikincisi Necmi Hasbudak 25 Ocak’taki Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nın son ayağında, gerçek bir ralli otomobili ile yarışa katılarak, parkuru tamamlamıştı.

    www.rallivideo.com


    TIRC 2009 / Yarış Takvimi
    15 Nisan - Renç Koçibey Rallisi
    22 Nisan - Akdeniz Rallisi
    6 Mayıs - İstanbul Rallisi (ERC)
    27 Mayıs - Ege Rallisi
    10 Haziran - Castrol Rallivideo.com Rallisi
    8 Temmuz - İSOK İstanbul Rallisi
    19 Ağustos - Bursa Rallisi
    2 Eylül - Ömer Kutluay Rallisi
    16 Eylül - Hitit Rallisi
    7 Ekim - Kıbrıs Rallisi
    21 Ekim - Baha Turan Rallisi
    18 Kasım - Kocaeli Rallisi

    Gerekli Eklentilerhttp://www.rbr-online.it/
    Adresinde Download>To Play>RBR-OnLine kısmında en güncel utility yi indirin Kurun Sonra Kayıt ettiğiniz yerden Updater i Çalıştırın ve Eklentiler otomatik yüklensin

    Richard Burns Rally 1.01 Ve 1.02 versiyonu yüklü olmalıdır.Orjinal Oyun Gerekmemektedir Anca Orjinal Oyun Tavsiye Edilir


    Daha Fazla Ayrıntıyı http://rallivideo.com/ da Bulabilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan53 -- 16 Nisan 2009; 21:40:03 >







  • Geçen sezon olduğu gibi bu sezonda da şampiyonayı kovalayacağım. Gerçekten kaçırılmaması gereken büyük ve heyecanlı bir organizasyon. Sonundaki büyük ödülse inanılmaz gerçek bir ralli arabası gerçek yarışçılar gerçekten yarışma şansı hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen herkesi bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardtouch -- 6 Nisan 2009; 22:19:44 >
  • rbr oynayanlara hakikaten helal olsun diyorum çok ciddi ve zor bir simülasyon

    ralli bana pek uymuyor kafa kafaya yapılan pist yarışları daha çok hoşuma gidiyor.

    rbr oynamayı henüz iyi beceremediğimi söylemek için bundan daha iyi bir mazeret bulamazdım herhalde
  • Alışınca oynanıyor ama limitlerde gitmek hakikaten zor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: solaytekin

    rbr oynayanlara hakikaten helal olsun diyorum çok ciddi ve zor bir simülasyon



    Boşa demiyoruz gerçekten sonraki en gerçek ralli rbr diye rbr
  • baska sıtelerdede okudum ve ben bu kadar gercekcı olarak yapılmıs bı oyun daha gormedım hayatımda.. tam bı rally tutkum vardır aslında.. takıp etmeye calısmısımdır.. hatta ılerde onlardan bırı olucam derdım hep kuccukken.. ve su anda onlıne olarak bu fırsat ayagımıza kadar gelmıs..
    cok guzel bı paylasım gercekten tebrık ederım..
    aracın hasar modellemelerı cok hosuma gıttı..
    egzoz ezılmesı motor fıltlerısının tıkanıklıgı radyatorun patlaması fılan araca tamamen etkı edıcek seyler bunlar cok basarılı bır sekılde gerceklestırılmıs..
    oyunu hayatımda hıc oynamadım.. ancak CMR vs. gıbı rally oyunlarını oynamıstım.. bu oyun gercekcılık acınsından cok zevklı gorunuyor..
    katılmak ısterdım ancak rallyvideo sitesine baktım ve gercekten cok profesyonel olarak calısmalar yapılmıs.. ben katılsamda ıyı bır derece cıkartıcagımı sanmıyorum.. anca bu oyunu alıp oynarım.. kendımı gelıstırırım.. ondan sonra katılabılırım..

    tam olarak nasıl katılım gerceklestırılıcegı hakkında bı bılgı sahıbı degılım.. ancak sıte ıcerısınde yarısanların bıyografi tarzında yazdıgı anılarını okudum ve cok hosuma gıttı..

    hepınıze helal olsun..

    saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitoqondri -- 7 Nisan 2009; 19:09:55 >




  • Hocam hemen oynamanı tavsiye ederim,piyasada orjinal olarak bulabilirsin ve çok ucuz fiyatı.2009 modu da mevcut.Yapılmış en gerçekçi rally simülasyonudur.RBR varken colin molin oynanmaz gerçi herkesde RBR oynayamaz Bende uzun süredir oynamıyorum,sürekli gtr2 ve rfactor oynuyorum ama tekrar kuracağım.
  • katılım ücretsiz olduğu için iyi gidemesiniz de katılmanızı tavsiye ediyorum ki katılan herkes iyi kullanıyor diye birşey yok yeni başlayan birçok kişi olacak bu sezon.Etap geçtikçe tecrübeniz artacak ve daha iyi zamanlar gelmeye başlayacaktır. Katılım çok kolay sitede bulunan kayıt dormunu doldurup mail atmanız yeterli olacaktır. Oyunu bulamayanlara interneti kotalı olup modları indiremeyen herkese de sitedeki arkadaşlar elinden geldiğince yardımcı oluyorlar(kargoyla gönderme vs.)

    Yarışabilmek için tek yapmanız gereken oyunu kurduktan sonra rbr-online.it adresindeki modları kurmak ve bilgisayarın başına geçip bu zevkin tadına varmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardtouch -- 7 Nisan 2009; 23:00:11 >
  • hocam rbr ye setup yapmak başlı başına bir dert.bir ara çok uğraştım ama menü falan çok karışık geldi.hazır setup bulup kullanmaya çalıştım ondada başarılı olamadım.elimde düzgün bir setup olsa belki oyundan zevk alıp hızlıda olacağız ama gtr2 ve rfactor oynadığımızdan biliyoruz setup iyi olmayınca olmuyor.hele bu ralli ise dağda bayırda yarıştığın için hepten zor oluyor.

    elinde hazır setuplar varsa hangi araçlara ait olduğunuda belirterek paylaşırsan iyi olur
  • arkadaslar oncelıkle yardımlarınıza tessekkur ederım..
    acıklamalarınız guzel..
    sımdı
    1. si oyunu orjınal alıp kurmak gerekıyor sanırsam..
    2. si oyun sonradan gelıstırılmıs ve sanırsam patch'leri var
    yanı sonradan eklentılerını ındırıp kurucaz.. modları oluyo yanı.. bu modlar nelerdır..
    bu eklentılerın ıcınde arablar fılan var heralde..
    3. cü bu oyunu kurduktan sonra oyuna gırınce menude onlıne olarak oynayabılmemız ıcın bır menu gırısımı var..
    nasıl onlıne olarak yarıs musabakalarına katılabılırız..
    4. cü sü gırdıgımız onlıne yarıslarda dıger yarısmacılarla nasıl konusabılıyoruz yanı forumdanmı konusucaz yoksa oyun ıcındede bu ozellık mevcutmu..
    5. si bu yarıslara 40 kısı katılabılıyormus sanırsam.. nasıl secme yapılıcak..

    yanı bıraz daha acıklayıcı anlatablırmısınız.. cunku sıtenın ıcınde pek bı acıklama bulamadım.. yada eger acıklama yapılan sıtler varsa paylasırmısınız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitoqondri -- 7 Nisan 2009; 21:55:31 >
  • @Solaytekin elimde birçok araca ait setup var zaten oyuna başladıktan sonra setup yardımı yapacak çok kişi olacaktır merak etme

    @Mitoqondri sorularına cevaplar sırasıyla

    1.Oyunun orjinal olmasına gerek yok netten falan indirebilirsin ama orjinal her zaman avantaj sorunsuzluk açısından ki oyunun orjinali her yerde 10 tl
    2.Sonradan kurulan modlar değişik etapları 50ye yakın farklı aracı kapsıyor ve etap zeminlerinin karakteristik özelliklerini değiştiriyor
    3.Oyunu ve yamaları kurduktan sonra aslında oyuna hiçbir zaman normal giriş yapmayacaksın. 3. sorudaki söylediklerimi kullanman için rbr-online yazılımını kullanarak oyunu oynayacaksın. Online müsabakalar da yine bu rbr-online programını kullanarak oluyor. Belirlenen saatte yarış şifreni yazıp online yarışlara girebiliyorsun. Her yarıştan 15 dk önce şifre forumda veya rbr-online.it adresinde yayınlanıyor.
    4.Girdiğin online yarışlarda oyun içinde konuşma durumu yok ki zaten gerek de yok gerçek rallideki gibi işliyor herşey 1 etap geçiyorsun sonraki etap için birkaç dakika bekliyorsun programda masaüstünde.Yani bir başlayıp sonuna kadar sürekli gitmiyorsun her etaptan sonra diğer etaba başlamayı bekliyorsun
    5.Yarışlarda kişi sınırlaması yok 40 kişi bizim bu sene beklediğimiz katılım sayısı 100-120 kişiye kadar hiçbir şekilde sorun olmuyor seçme seçilme derdi yok kayıt yaptıran herkes yarışabiliyor.

    Aklınıza takılan başka şeyler de olursa buradan veya rallivideonun forumundaki richard burns ralli kismından aklınıza gelen takıldığınız yapamadığınız herşeyi rahatça sorabilirsiniz.




  • @hardtouch

    acıklayıcı cevapların ıcın tesekkur ederım.. bılgılendırme konusunda bu kadar ıctenlıkle cevap vermen sevındırdı benı.. basarılarınızın devamını dılerım..
    su anda bu oyuna ayıracak pek vaktım olmadıgından oyunu oynayamıyacagım.. ancak oyuna baslamak ıstedıgımde gereklı zamanı buldugumda basınızı agrıtabılırım sorularımla.. gene aynı ılgı ve alakayla cevaplanacagınıda bılıyorum..

    gercekten bırkez daha tesekkur ederım.. basarılarınızın devamını dılerım..
  • Gtr2 ve Rfactor yüzünden benimde zamanım olmuyor RBR oynamaya,pist yarışları daha çekici geliyor

    Online yarışta diğer yarışçıları yarışırken seyredebiliyor muyuz??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: galganus12

    Gtr2 ve Rfactor yüzünden benimde zamanım olmuyor RBR oynamaya,pist yarışları daha çekici geliyor

    Online yarışta diğer yarışçıları yarışırken seyredebiliyor muyuz??


    Hayır diğer yarışçıları seyredemiyoruz herkes aynı anda etaba giriyor ve yaklaşık aynı anda etaptan çıkıyor. Diğer etaba girerken de aynı şekilde oluyor


    Aslında tam olarak durum şöyle özetlenebilir online yarışta belirili etaplarda servere bağlı olarak yarışıyorsun ve etap zamanını servera upload ediyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardtouch -- 8 Nisan 2009; 2:39:04 >
  • Herkes aynı anda mı yarışmaya başlıyor yani??Sırayla değil.
  • Evet aynı anda başlıyor yarışa
  • "RBR'de herşey gerçekçilik ile ilgilidir!Genel olarak bahsetmek gerekirse:

    - Her lastik deydiği yüzeye göre yol tutuş sergiler ve 2cm kareliklik bir farklılık bile aynen araca etki eder!Ayrıca her lastik bağımsız aşınma değerlerine sahiptir

    - RBR başka hiçbir oyunda (LFS'de dahil) olmayan türden gelişmiş araç ayrlarına sahiptir.86 adet!Her ayar araca etki eder ve ayarların birbirleriyle uyumlu olması ve kullanılacağı etaba göre yapılması gerekir!

    - Motor gücü rakıma göre değişkenlik gösterir!Ayrıca hava ve yol koşullarına göre gücü ve torku azalabilir.

    - Motora giren hava miktarı,egzosun ezilip ezilmediği,gazın nasıl kullanıldığı hatta toprak ve kar etaplarda radyatöre dolan pislik motoru etkiler!

    - RBR hiçbir şekilde otomatik vitesle oynanmaya uygun değildir!Otomatik vitese geçildiğinde oyun aracın dengesi faktörünü uygulamıyarak sadece hızlı gitmeye ayarlar!

    - Sol ayak freni bir zorunluluktur!

    - RBR'nin en önemli özelliklerinden biri; oyunda yarış dışı kalmak!Eğer aracınıza aşarı hasar verirseniz etabı/yarışı bitiremiyorsunuz!

    - Ufak tümsek gibi yerlerden keserek dönmek sizin için son demektir!Çünkü RBR'de böyle bir durum olduğunda araç çoğu zaman takla atar!


    RBR'de 4 değişik hasar modu vardır: Off,Safe,Reduced,Realistic.Öncelikle bunlardan bahsetmek istiyorum:

    - Off - Bu moddayken aracınıza hasar verirseniz aracına bir etki yapmıyor.Ama grafik olarak yapıyor! Wink

    - Safe - BU mod biraz CMR serisinin seviyesine benziyor.Hasarlar aracınıza etki ediyor ama çok fazla değil.Örn: takla attıktan sonra devam edebiliyorsunuz.

    - Reduced - Orta derecede, ilk biryere çarpışınızda yarış dışı kalmıyorsunuz ama ikincisinde ve ya üçüncüsünde gidiyorsunuz Smiley

    - Realistic - Gerçek zorluk!Ya da gerçek olan diyelim smile.gif Bu modda hata yapamazsınız!En ufak hasar bile büyük zararlar verir aracınıza.Gerçeğe en yakınıdır.Örn: radyatör batlatmak sonun demektir Smiley

    Artı Bilgiler:

    - Motor hararete göre patlayabilir!

    - Eğer frenlere çok yüklenirseniz etabın sonlarına doğru frenleriniz boşalabilir!

    - Bir hasar aldığınızda co-pilotunuz "ahh!","orrh" gibi tepkiler gösterir.

    - Şampiyona modunda kaza yapan bir AI pilot eğer aldığı hasar büyükse rahatsızlanıp yarştan çekilebilir!Ve ya rahatsızlığı onu etapta yavaşlatabilir.

    Bunun dışında muhtemel hasarlar:

    - Süspansyon
    - Motor yanması,patlaması
    - Yağ,yakıt akması(depo,yağ karteri delinmesi)
    - Fren disklerinin çatlaması
    - Radyatör delinmesi
    - Kasa hasarları
    - Lastikler
    - Camlar
    - Yol kenarındak çitlerin kırılması

    RBR'de standart olarak 8 araç vardır:

    - Mitsubishi Evo VII
    - Subaru Impreza 2003
    - Toyota Corolla
    - Citroen Xsara T4 (Tüm bir sezon kazanıldığında açılıyor)
    - Hyundai Accent (Finlandiya Rallisi'ni birinci bitirince açılıyor)
    - MG ZR Super 1600 (S1600.Bu araç RB Challenge modunda Rally School etabını kazanınca açılıyor)
    - Peugeot 206 (Ingiltere Rallisi'ni birinci bitirince açılıyor)
    - Subaru Impreza 2000 (Ralli Okulu'ndaki tüm ileri düzey derslerden altın yıldız alınca açılıyor)

    Bu araçlardan MG1600 ve Impreza 2000 dışındakilerin neredeyse gerçek WRC araçlarıyla aynı fiziklere sahip olduğu söylemeliyim. Hızlanma,güç,tol tutuş kesinlikle gerçeğine çok yakın!

    Bunun dışında değinilmesi gereken bir başka nokta ise add-onlar yani eklemeler.RBR'de araçların kaplamaları,3d modelleri,özellikleri elle değiştirilebiliyor

    - Dinamik Yüzey - Etaba ilk çıkarsanız etabı temizleme işi sizin olur.Pilotlar geçtikçe etabın yüzeyi düzleşir.

    - Dinamik Hava Koşulları - Hava asla kesin değildir!Etap sırasında değişebilir.

    - Gerçek saat!

    - Kuşlar -Ön cama bir kuş çarparsa ön çam çatlayabilir ve ya kırılabilir.

    - Ön cama hasar olduğunda bu incar kamerasından da görülür.

    - Seyirciler - Eğer aracınız sizin kurtaramıyacağınız bir duruma gelirse seyirciler sizi etaba geri sokar.

    - 1000lerce delik,çukur,taş vs. vardır!

    - Çok ciddi kazalara helikopter gelir.

    - Replay dosyaları saklanabilir ve paylaşılabilir.

    - Etapdaki objeler hareket edebilir.

    - Işıklar sönmeden çıkmak mümkündür(10sn ceza ile)

    alıntıdır

     Castrol Türkiye İnternet Ralli Şapmiyonası 15 Nisanda Başlıyor

    Czech Republic - Pribram Peugeot 106




  • harika birşey olucak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hardtouch

    Evet aynı anda başlıyor yarışa

    yarış saati evde olamazsak n`olcak

     Castrol Türkiye İnternet Ralli Şapmiyonası 15 Nisanda Başlıyor

    portugal-estadio algarue zastava YUGO
  • Yarış saatinde evde olmazsanız yarış kaçmış olacak tekrardan yarışma şansı yok resmi yarışlarda. Haftada 2 3 kere düzenlenen antreman yarışlarına sonradan girme şansı varç
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.