Şimdi Ara

cat5 - kablo ile gelen interneti kablosuz dağıtırken sınırlı bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Airties modemden çektiğim 35 metre cat5 kabloyu tplink AP'ye bağladım. Ayarlarını yaptığım halde kablosuz olarak yaydığım internet sınırlı bağlantı hatası veriyor. D-Link AP ile de denedim sonuç yine değişmedi. TP-Link AP'yi de D-Link AP'yi de işyerimde 15 metrelik kablo ile denediğimde sorunsuz şekilde kablolu interneti kablosuz olarak yayabiliyorum ancak kablo 35 metre olan yerde iki cihazda sınırlı bağlantı hatası veriyor. Cat 5 kabloyu corss bağladım ama yine sonuç değişmedi. TP link müşteri hizmetleri Cat6 kablo deneyin dedi ancak onunla da kesin sonuç alınıp alınmayacağı belli değil, yardımlarınızı bekliyorum, sınırlı bağlantı sorununu aşmak için ne yapabilirim, şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keen41 -- 30 Ekim 2014; 10:27:01 >



  • Cihazlar calisiyorsa eger ya jackları cakarken sorun oldu yada kabloyu yaraladın cekim esnasında. kahverengi beyaz mavi beyaz olarak tersten cakmayı dene iki ucuda birde
  • kablonun iki ucunu da ikişer kez değiştirdim, bir kere de cross bağlantı denedim ancak sonuç yine sınırlı bağlantı, kablonun ucun AP'ye değil de laptopa bağlayınca herhangi bir sorun olmuyor yani internet bağlantısı ve ağ bağlantısı gayet normal şekilde çalışıyor, ancak AP'ye bağlayınca kablosuz olarak yaymıyor.
  • Keen41 K kullanıcısına yanıt
    acces point zayıflayan sinyali alamıyor gibi gözüküyor. cat6 veya hattın ortasında bir yerde switch ile sinyali tazelemeyi denemek lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.