Şimdi Ara

CC 1.4 TSI BMT Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meraba arkadaşlar wolksvagen CC 1.4 tsi almayı düşünüyorum daha önce jetta 1.4 tsi 140 hp (2007) vardı.Aracın yakıt tüketimi nasıl konfor yol tutuş?Özellikle yakıt şehir içi kaç litre?bütçe 75-80 yılda 10bin yapıyorum en fazla.Özellikle kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum



  • bende bmt 1.4 olan modeli var.araç 5000km de genel ortalamam 8.3lt.İstanbul'da oturuyorum.Şehirler arası 6.5 - 7 lt civarı yakıyor.sürekli sokak aralarında gezerseniz 11-12 lt civarı yakar.
  • jotkar J kullanıcısına yanıt
    Ben de 4 aydır, sıfır km almış olduğum aracımı yalnızca Ankara içinde kullandım ve ortalamam 8 lt civarı. Sıkıştırmadan olabildiğince sakin kullandığımda da 6 lt ye düşüyor (evden işe ya da tam tersi, yaklaşık 25 km lik mesafede). Arasıra İstanbul yolunda dip gaz v.s yaparsam ve dur kalk miktarı artarsa 9 civarı görüyorum yine aynı rotada.

    Şehirdışına çıkamak henüz nasip olmadı.

    Ancak 75-80 liralık bütçe ile şu anki kasayı almak mümkün görünmüyor bana kalırsa.

    Konfor ve yol tutuş konusunda dil uzatanın bakış açısından şüphe duyarım zaten. Oldukça güven verici bir araç benim açımdan.
  • jotkar J kullanıcısına yanıt
    Süspansiyon doğal olarak sert, uzun yolda hafif rüzgar sesi var, gaza ani olarak yüklendiğinde yaklaşık 2 Sn sonra hızlanmaya Başlıyor, turbo Boşluğu değil gibi şanzımanla programıyla ilgili gibi geliyor, çünkü gaza yükleyince önce devir yükseliyor sonra araba fırlıyor, ön göğüsten gıcırtılar gelebiliyor, parke yollarda DSG şanzımandan şıngırtılar geliyor. Bunlar eleştirdiğim yanları, Hoşuma giden yanlar koltuklar çok rahat,dizaynı çok hoşuma gidiyor, yol tutuşu gayet iyi. Yakıtı uzun yolda hiç kasmazsan serbest Sürüş modu sayesinde 7 lt ye düşebilir, ancak s e alıp gazlarsan 14 lt yide görürsün, şehiriçi 10 lt altı zor.(Yoğun trafik için, çevre yolunda sakin sakin gitmek bence şehiriçi değil.) zaten bu arabayı alınca yakıtını düşünmemelisin. Yeni çıkan 150 bg liklerde sadece turbo var, turbo+ kompresör yok, bu yüzden az yakabilir ancak çekiçte düşük devirlerde yetersiz kalır diye düşünüyorum. Bunu 150 ve 160 bg liğin 0-100 verilerinden anlayabilirsiniz. Bendeki 2014 model daha yeni 14 ay oldu ancak kapılardaki kromaj şeritlerde korozyon lekeleri oluştu vw konuya çok ilgisiz kışın tuzdan vs olmuştur diyor, halbuki kışın hep kapalı garajda yattı. Anlayacağın vw garantide fos gibi, kışın kullandığım diğer aracımda bu tür sorunlarla karşılaşmadım, garanti konusundaysa hiç sıkıntı çıkarmadılar. Birde vw çok sattığı için servislerde yoğunluk çok, adamların burnu bir karış havada alırken bunlarda göz önünde bulundur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.