Şimdi Ara

CCleaner Professional 1 Sene Ücretsiz! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
20
Favori
22.607
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu gözler ne bilgisayarlar gördü, yıllar önce silinmiş ama çöp kutusundan silinmeyen gigabaytlarca dosyalar, önüne geleni kurup windows başlangıcında sıra sıra açılmaya çalışan garip programlar, şiştikçe şişen temp dosyaları, internet cache dosyaları vs. o kadar çok can çekişen bilgisayarı bu programla kurtardım ki. hatta kimin bilgisayarıysa ona "bak haftada 1 kez buna tıkla şuna bas bekle sonra şuna bas sonra çık" diye direktif verip bilgisayarı temiz tutmasını sağlıyordum. bi zamanlar öyle bir programdı çünkü bi zamanlar bilgisayarların böyle bir programa ihtiyacı vardı.

    şimdi windows 10'un pratikliği, hızlı işlemciler, yüksek ramler, ssd teknolojisi aramıza girdikçe çokta ihtiyaç olmamaya başladı. bir de rakiplerin artmasıyla ticari kaygılardan dolayı programın garip hallere bürünmesi de cabası oldu. daha setup aşamasında başlayan "abi şunu da kuralım mı ?" "bak bi gün lazım olur ?" tarzı başka programlar kurma çabası ve arka planda çalışmaya çalışan garip eklentiler ile amacı dışına çoktan çıktı bile.

    ama yine de boş anlarımda programı çalıştırıp temizlik yaptırmaktan da alıkoyamıyorum kendimi. alışkanlık işte.




  • UA57 U kullanıcısına yanıt
    10 yıllardır düzenli kullanıp önerdiğim bi programdı şimdi sadece 1 kez pes yaması silmek için revo portable sürüm kurdum o kadar bunun dışında win10 da bi şişme, yavaşlama, silinmeyen program kaldırma, defrag, vs bu tarz programlar kullanma ihtiyacı hiç duymadım. Game boster yada unintaller olduğunu iddia eden diğer programlarında çöp olduğunu düşünmeye başladım yada windows 10la yeni driverlar çok kompakt bilemiyorum ayrıca format atmak eskisi gibi uzun iş değil çok problem olursa çak formatı gitsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dribblingmaster -- 6 Şubat 2020; 17:16:53 >
  • @UA57


    Windows'un kendi içinde Geçici Dosyalar denen bir araç var.Onu kullanabilirsiniz.

    CCleaner Professional 1 Sene Ücretsiz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 6 Şubat 2020; 17:42:13 >
  • CClenaer'ın güzel bir avantajı var. Mesela Başlat'ta ne olduğu bilinmeyen programlar görünüyor ara sıra.Bunların dosya konumuna da ulaşamıyorsunuz.Ulaşılmadığı içinde ne olduğu bilinmiyor ve kaldırılamıyor.

    CClenaer ile bunları da kaldırabiliyorsunuz.O programa tıklayıp "Regedit ile Aç" dedikten sonra,açtığı regedit dosyasını silerseniz program da siliniyor.
  • kaldımı la bunları kullanan kajsdkla windows xp zamanıda kullanmıştım bi kere 50kb dosya bulmuş bi yerden siliyor bırak kalsın 50kb sıkıntı yok
  • ccleaner i avast aldı privacy kalktı artık kullanmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkan1zek

    Bu tip programlar sistem dosyalarını da silebiliyor. O yüzden uzun süreli kullanımda hep bir sorun çıkıyor. IObit, ccleaner, revo uninstaller hepsi aynı şey. Windowsun disk temizleme aracı ve program ekle kaldırını kullanın zaten yeterli. Register'daki kB lık dosyaları temizleyerek bilgisayarınızı hızlandıramazsınız. Harddisk kullanıyorsanız SSD ye geçin, en iyi hızlanma yolu bu.

    Alıntıları Göster
    Katılıyorumm. Bazı kişilerin başına gelmeyebiliyor ama benim bilgisayarımın acilmamasina sebep olmuştu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ssd siz sistemlerde belki işe yarayabilir ama ssd li bir bilgisayar için hiç gerek yok zaten yeterince hızlı.
    diğer türlü cclenaer iobit filan hızlandırma işleri hikaye birşeyler siliyor ama ne sildiği belli değil.performansa etkisi de çok az.
  • yıllardır kullanırım ve şu zamana kadar sistemi çökerttiği yada olumsuz bir şey çıkarttığını hiç görmedim
    hatta bana gelen her bilgisayara mutlaka yüklerim ,çünkü sistemi yavaşlatan bir sürü dosya vs. buluyor ,gözle görülür bir hızlanma oluyor

    diğer konu ise her program paylaşım konusuna gelip ,antivirüs kullanmıyorum diyen tuhaf üyeler ?
    tamam arkadaş siz dayısınız ,virüslere vurdun mu devirirsiniz ama biz korkağız
    adamlar antivirüslerin bile tespit edemediği bazı virüsleri dahi gözle görüp ona göre bilgisayar kullanıyor

    pes doğrusu

    gerçi şaşacak bir şey yok ,aids belasının dünyayı kasıp kavurduğu dönemlerde ,abi biz Türküz bize bir şey olmaz deyip ,prezervatif kullanmadan malum yerlerde korkmadan ,cinsel ilişkiye girdiğini söyleyenler doluydu

    en komik olanı ise ,bilgisayara virüs girdiğini ben anlarım ve silerim diyenler
    adamlar senin her şeyini ele geçirdikten sonra ,dayılığın faydası olmuyor :)




  • çok makbule geçti hocam sağolasın :) teşekkürler
  • valla bu programı heralde 10 sendir falan bilirim işe yarıyordu sade bir program Ccleaner
    android versiyonu bile emsalleri kadar reklam gereksiz mb içermiyor
    Ccleaner iyidir de bazı sistemlerde eğer nelerin temizlendiğine dikkat etmezseniz silinmemesi gereken birşeyler uçabiliyor bazen bazense rastgele oluyor şuan win 7 sistemimde Advance System Care var Firefox profilimi silip duruyor son 1 haftadır anlayamadım ama bu programların kullanılması elzemdir iyiki varlar tek tek ne uğraşçaksın yoksa
    tek tıklamayla sağlam temizlikler yapıyor bu tarz programlar babadır yani

    Yorumlarda SSD takın denmiş de SSD yavaşlamaz diye birşey yok bu program olmalı her sistemde
    temizlik iyidir aga

    SSD'in varsa kullanmana gerek yok demek şey gibi sıfır daire aldım duvarlar parkeler yesyeni içinde toz pislik kalsın nasıl olsa parkeler yesyeni olduğundan evi kirli göstermiyor demek gibi birşey
  • Yıllardır hep bedava versiyonunu kullandım birde ücretli versiyonunu deneyeyim. Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 7 Şubat 2020; 2:13:18 >
  • Çok teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1shot1kill

    valla bu programı heralde 10 sendir falan bilirim işe yarıyordu sade bir program Ccleaner
    android versiyonu bile emsalleri kadar reklam gereksiz mb içermiyor
    Ccleaner iyidir de bazı sistemlerde eğer nelerin temizlendiğine dikkat etmezseniz silinmemesi gereken birşeyler uçabiliyor bazen bazense rastgele oluyor şuan win 7 sistemimde Advance System Care var Firefox profilimi silip duruyor son 1 haftadır anlayamadım ama bu programların kullanılması elzemdir iyiki varlar tek tek ne uğraşçaksın yoksa
    tek tıklamayla sağlam temizlikler yapıyor bu tarz programlar babadır yani

    Yorumlarda SSD takın denmiş de SSD yavaşlamaz diye birşey yok bu program olmalı her sistemde
    temizlik iyidir aga

    SSD'in varsa kullanmana gerek yok demek şey gibi sıfır daire aldım duvarlar parkeler yesyeni içinde toz pislik kalsın nasıl olsa parkeler yesyeni olduğundan evi kirli göstermiyor demek gibi birşey
    Windows disk temizleme yeterince iş görüyor. Bu tarz programları en son xp yüklüyken kullanmışımdır. Kendi takıntılarınızı elzem ilan etmeye gerek yok.




  • hackerlar backdoor ekleyip virüs bulaştırmıştı ccleaner ile milletin pcsine o günden sonra birdaha pc ye kurmadım
  • Teşekkürler yararlı konu
  • güncel bir windows 10 kullanıyorsanız hele hele ssd varsa böyle programlara hiç gerek yok. Bilgisayarın şiştiğine hiç şahit olmadım windows 10'da. Lenovo z5070 kullanıyorum, tek sıkıntı benim ram yetmiyor artık güncel programlara 8 'den 16 ya çıkartmam lazım :)

    Arkadaşlar zaten açıklamış, bu tip uygulamalar benzer isimlerdeki sistem dosyalarını da arada kaynatıp silebiliyor ayrıntılı registry araması yaparken.

    Ayrıca normal sabit harddisk kullanıyorsanız sürekli oradan buradan dosya sile sile harddiskin yazılı sistemi bozulur, parçalar dağınık kalır ve yeni kurulan programlar da bu dağınık parçaların arasındaki boş yerlere yazılır. Sıralı erişim yerine random erişim yapılır, bu yüzden de performans düşer zamanla. Bir şeyler silip yer açmak sadece plesebo etkisi olarak size hızlanmış hissi verir.

    Şahsen ben tavsiye etmiyorum. Uygulama kaldırma içinde bu zamana kadar kullandığım en güzel uygulama, "your uninstaller" regedit aramasını düşük orta ya da yüksek olarak seçebiliyorsunuz. Bu zamana kadar uygulama sildikten sonra parçacık silerken hatalı dosya silmesine rastlamadım.

    Zaten pek ıvır zıvır kurmadğım için bilgisayara, çok sık da kullanmam.




  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Dostum, neyi sildiğini bilirsen ve bilinçli kullanırsan çok yararlı bir program. Saydığın diğerleri gibi de değil arayüzü sade,ve gerekli izinlerini kaldırınca gayet rahat kullanılabilir.
    Veri topluyor olabilir,bu kadar yararlı bir program ücretsiz ise programın karşılığı genelde kullanıcı verileri oluyor. Tabi olmayadabilir bilemeyiz.
    Orta düzey bir PC kullanıcısı değilse bu tarz programları boşvermek gerek, ama düzenli kullanımda bilgisayarı çekip çevirir. Ben 10 seneye yakındır kullanırım,bir sıkıntısını görmedim. Çokta yararı oldu. Mucize beklemezsen çok iyi program. Ama ölü bilgisayarı da yer açıp diriltmez.
  • Ssd kullananana niye gereksiz yeri geliyor Bi tarıyorsun 3-5 gb boş yer açıyo PC’de bunun için kullanıyorum ben arada hız için kullanmıyorum + babamda notebook var 16 gb hafızası var 2 hafta kullan pc pert oluyo cclenalerla Bi temizliyorum 2 hafta daha idare ediyo, hız içinde işe yarıyo. Biri Bi şey yazmış ilk mesajlara 50 tane aynı mesajı farklı farklı yazmış sonra millet yorumlara.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Onu bunu bilmemde Wise Disk Cleaner gayet güzel program.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.