Şimdi Ara

CCS C de uyarılar hakkında yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar
    pic ile sıcaklık okuyup lcd ye değerini yazıyorum oldukça basit bir program olmasına rağmen %24ram %33ram kullanıyor sebebinin lcd olduğunu farketim ama lcd kütüphanesinin de kesmeyle ilgili bir uyarı verdiğini gördüm
    bilen , daha önce karşılaşanlar yardım ederse sevinirimCCS C de uyarılar hakkında yardım !!!



  • Merhaba , programlamada kullandığın kodlara göre programın rom bellekte kapladığı alan aratar .Yani demek istediğim Örneğin CCS için int1 ile değişken tanımladığında 1 bit alan kaplar ancak int 32 ile değişken tanımlarsan 32 bit ( 4 byt) yer kaplayacaktır . İnt 1 i kullanabileceğin bir alanda int 32 yi kullanırsan programın çalışmasında bir problem olmaz ancak rom bellekte fazladan yer kaplayacaktır.Böyle bir sorun olduğunu iddia etmiyorum sadece bilgi verdim . Programı atarsan belki daha detaylı inceleyebiliriz.
  • RAM ve ROM kullanımı, kullandığınız kütüphaneler ile doğrudan bağlantılıdır.

    #include <lcd.c>
    ....
    lcd_putc("merhaba");
    ...

    gibi bir kullanımda, siz sadece bir satır kod yazdığınızı düşünebilirsiniz. Fakat LCD_putc komutunu daha doğrusu alt programını takip ettiğinizde buz dağının görünmeyen kısmını göreceksiniz.

    Diğer husus ise ccs nin ürettiği warning (uyarılar): İlk uyarı karşılaştırma veya işlem sonucun sürekli True durumu uyarısı.

    while(1)
    {
    ...
    }

    Gibi bir kullanımda bu warningi üretir. Program içerisinde sonsuz döngü var dikkatli ol diye. Siz programınızı buna göre tasarladıysanız bu uyarıyı göz ardı edebilirsiniz.

    Diğer bir örnekde:
    if((a>b) || (1==1))
    {
    ...
    }
    Bu şekilde kullanımda if bloğunundaki kodlar sürekli çalışacaktır. a ve b nin değerlerinin ne olduğu önemli değildir, çünkü 1==1 ifadesi OR karşılaştırma sonucunu her zaman için True olarak dönderecektir. Bu şekilde bir kullanımda da warning uyarısı alırsınız. Derleyici bu satırda mantıksal bir hata yapmış olabilirsin dikkatli ol demektedir.

    Diğer uyarılar ise kesmeleri etkileyen durumlar var. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla programınızda kesme kullanmadınız. Dolayısıyla bu uyarılarıda göz ardı edebilirsiniz. Kullanıdığınız LCD kütüphanesi bazı işlemleri yerine getirirken işlemcinin kesmeleri yakalamayı kaçırabileceğini hususunda sizi uyarıyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.