Şimdi Ara

CD Record ing işlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • <font face=Tahoma>Selamlar, bir konuda düşüncelerinizi sormak istiyorum. Bir arkadaşımın CD-R'ını alarak elimdeki dosyaları yedeklemek istedim. Belki aldığım cd'lerin kalitesizliğindendir bilemiyorum ama yazma işleminin bir yerinde bilgisayar takılmaya başladı. Ama ne takılma, windows doğrudan çakıyordu. Epey bir cd yaktım sanırım bu sayede. Arada bir kaç şey kaydedebildim. Kimileri ram'ler düşük dedi (64), kimileri de çok yüksek hızda yazmaya çalışıyorsun ondan yakıyorsun cd'leri dedi(Yamaha 16X kullandım). Daha düşük hızlarda yazmak bir çözüm olabilirmi diye sizlere sormak istiyorum.
    Saygılarımla,
    Osman Gençoğlu
    </font id=Tahoma>



  • Kesinlikle doğru düşünmüşsün. Bende de 16x yamaha var ve 16 x yazarken problem yaşıyorum. ama 8x dene hiçbir sorunun kalmayacaktır. ayrıca 16 x yazılan cd leri birçok cdrom okuyamıyor.. kolay gelsin

    bceven
  • kardeş bizde ilk çıkan şu backpack 4x var ve 64 ram la çalıştırıyoz 650 lilik bir cd yi kapatmayla birlikte 19 dakikada yapıyo yani ram dan olacağını bende zannetmiyom cd yakmaya gelince benaz tdk yakmadım oluyo arasıra hızı düşür biraz sabret canavar gibi çeker... bence

    gölge
  • yine mesaj gitmedi dedi ulen ne iş yaa

    gölge
  • Arkadasim, cd nin yanmasinin sebebi veri akisinin kesilmesidir. Cd yazma islemi surekli ve duzgun bir veri akimi gerektirir. Bu kesilirse cd yanar. 16X gibi bir rakamda ise sisteminin cd yaziciya 2400 kbs gibi bir veri akisi saglayabilmesi gereklidir ki, sistemin diger gereksinimleri ile birlikte bu buyuk bir rakamdir. Sistemin buna yetmiyor olabilir. Hizi dusurmen bu is icin buyuk ihtimalle care olur.
    Ama ben sana NERO kullanmani oneririm. Bunun seceneklerinde read speeed measurement i acik tut. Bu eger sistemin yeterli veri akisi saglayamayacaksa, cd yazma hizini sorunsuz hiza kendiliginden dusuruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.