Şimdi Ara

ceedlerde panik frende abs devreye girince dikkatli olun (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
2
Favori
21.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Killer Loop K kullanıcısına yanıt
    Eski sahibinin onu belirtmeyi bırakın, cam tavanı açacak kadar bilgisi yoktu zaten , ama çok iyi karakterli, yaşlı bir insandı.

    Belki dediğiniz gibi olmuştur. Gerçi illa fabrika çıkışı tüm modellerde olması şart değil, belki de hiç yoktu. Ama kavşağa çok yakın bastım, kavşağa fırlamadan durdum bu güzel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 21 Temmuz 2013; 14:35:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

    Eski sahibinin onu belirtmeyi bırakın, cam tavanı açacak kadar bilgisi yoktu zaten , ama çok iyi karakterli, yaşlı bir insandı.

    Belki dediğiniz gibi olmuştur. Gerçi illa fabrika çıkışı tüm modellerde olması şart değil, belki de hiç yoktu. Ama kavşağa çok yakın bastım, kavşağa fırlamadan durdum bu güzel.

    yani bilemiyorum ki her araçta var mı yok mu? zira yazılımla düzeliosa o sene çıkan araçların hepsinde olmalı?
    ama sonuçta çözümü var, mesele yok..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

    quote:

    Orijinalden alıntı: metesserdar

    quote:

    Orijinalden alıntı: orhan_eroglu

    quote:

    Orijinalden alıntı: metesserdar

    benim arabamda fren sorunu var sav'ı ile tüm ceedlerde fren sorunu var sav'ı aynı anlama gelmiyor değil mi???, sizin aracınızda bu problem olabilir, ben bu problem münferit araçlarda yok demedim, tüm ceedlerde bu problem var demeniz için bunun gereği gibi ispatı gerekir dedim...siz yalan söylemiyorsunuz da, araçta fren problemi yok diyenler mi yalan söylüyor o zaman...biz de kia nın avukatlığını yapmıyoruz burda, bizim araçlarımızda dediğiniz fren problemi yok...kaldı ki bu başlığa, frenlerimde problem var diye yazan kişi 5 i geçmiyor...

    Kimse tüm ceedlerde bu problem var demez. Problem olması için, satılan tüm ürünlerde olmasına da gerek olmaz.

    Örneğin otomotiv firmaları, bir modelde herhangi bir konuda, çok sayıda arıza tespit ederse, o üretim yılına ait o modelde satılan tüm araçları çağırır, bu bir önlemdir, yoksa çağrılan tüm araçlarda sorun olduğu anlamına da gelmez. Peki otomotiv firmasının bu sorunu tespiti hangi yolarla olur? Kendi test yapar belki ama en sağlıklısı satın alan müşterilerden gelen şikayetlerin yoğunluğu olur. O yüzden, burda birçok arkadaş benim aracımda sorun var diyorsa bu önemli bir istatistiktir, kimse tüm ceed'ler i30'lar ABS sorunludur demiyor, amabu üretim yılındaki araçlarda bu yoğunlukta aynı sorundan gözleniyorsa bu sorundur.

    Sizin aracınızda olmayabilir, normaldir, Killer Loop gibi arkadaşların aracında olabilir, o da normaldir. Anormal olan, aynı sorundan çok fazla tespit olmasıdır. Burada, sorunu yaşayan insanların, bu durumu anlatması ve bu modelde ABS sorunu olabilir demesinin mahkemelik bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Hatta yaşadıkları sorunu burada paylaşarak farkındalık oluşturmalarına teşekkür edilmelidir.

    Benim i30'da daha deneyemedim, haftasonu denemek istiyorum ben de. Ama ondan önce, kavrama sorunumu sormuştum, otomatik vitesli Ceed'i olan Killer Loop dışında cevap alamadım

    başlığı bir daha okursanız "ceedlerde panik frende abs devreye girince dikkatli olun" şeklinde, bu geneli kapsar bir ifade!!! 20 kişilik bir grup içerisinde, 2 kişinin hırsız olduğunu iddia etmek ile, 20 kişinin hepsinin hırsız olduğunu iddia etmek, aynı sonucu doğurmaz, dolayısıyla, genel hakkında isptalanmış bir durum yok iken, geneli zan altında bırakırsanız, bunun hukuki bir sorumluluğu olur elbette.
    bu başlığa, bu arızanın tespitinden sonra, örneğin serviste tespit edilip gerekli düzeltmeler yapıldıktan sonra, yada yapılmadan yazılmış olsa, evet dediğiniz gibi 1-2 kişinin problemi dile getirmesi önemli, ayrıca sübjektif yorumlarla da hiç ilgilenmiyorum, isteyen " benim arabamın frenleri tutmuyor, direksiyonu dönmüyor" diyebilir, bu beni bağlamayacağı gibi üzerime vazife alıp cevapta yetiştirmem, lakin konu tüm ceedler olunca, bizim de tespitlerimiz var elbet onlara dayanarak yazıyorum burda, ben freni sıkıntılı arabaya binmem, kia markası da benim için hiç önemli değil, arabayı değiştirmek zor iş değil, mesle burda söylenenler ile bizim buradaki yaklaşık 6 araçtaki tespitimiz uyuşmuyor, servisdeki denemelerimiz ile uyuşmuyor, bu başlığı açan Yusuf arkadaşı tenzih ederek söylüyorum ki, forumda markaları kötülemek için atıp tutan bir sürü gereksiz adam var, bu yorumları ciddiye alıp karar veren de ciddi bir kitle var... neyse konu çok uzadı benim açımdan, arızası olan arkadaşlar umarım diledikleri çözüme bir an önce kavuşurlar.

    Ben de sizle aynı şekilde, tartışmayı uzatma derdinde olmadığımdan son olarak yazayım:

    "ceedlerde panik frende abs devreye girince dikkatli olun" uyarısının sakıncası yok. 20 kişilik grupta iki tane hırsız varmış dikkatli olun deseler, siz o uyarıyı mı suçlarsınız, yoksa o 20 kişi ile işiniz varsa temkinli mi olursunuz? Yani aracında sorun gözleyenlein sayısı çok olduğundan temkinli olun uyarısı yapılıyor. Şöyle düşünüyorum, bir karpuzcu var, ve ondan aldığınız karpuzların 10'da 3'ü bozuk çıkıyor. O karpuzcudan karpuzz alırken dikkat et demenin neresi sorun olabilir, hele hele mahkemelik bir suç olmaz herhalde. Aynı başlığı taban tabana zıt yorumluyoruz.

    Ancak otomotiv meselesi, karpuz olmadığından, 10'da 3 değil, 1000'de 3 oranında ABS sorunu gözlenmiş ise bu ciddi bir istatistiktir. Konuya, frenimde sorun var diyenlerin sayısı 5'i geçmez diyorsunuz, bu konuya 250 kişi bakmış olsa, 5 kişi sorun olduğunu yazsa, bence çok önemli bir istatistik.

    Son olarak, benim de i30'um var, markaı kötülemek bir yana, aldığımdan beri bu grubu çok sevmeye başladım. Ama araba konusunda frenlerin tutmamasını önemsiyorum ve bu konuda dikkatli olunası gerektiğinin söylenmesini masum buluyorum. Bahsettiğiniz türden marka kötüleme amaçlı insanlar malesef vardır, ama azınlıktadır.

    Sizin dileklerinize katılıyorum, umarım ciden sorun yoktur, varsa da düzeltilir.

    İyi günler.

    gerçekten cevap yazmayacaktım ama, sanki burada olmayan şeylerden bahsetmiş gibi beyanlarınız olduğundan açıklama gereği duydum;

    1- Dava açma konusu: bilmiyorum uygulamadan yeterli bilginiz mevcut mu ?, lakin ben uygulamadan gelen biriyim, bir malın (araç vs) gerçeğe aykırı ( bu yalan demek değil, örneğin ispatlanmamış- tez aşamasında kalmış, hipotez aşamasını geçememiş- otoritelerin üstünde ittifak kurmadığı- bu tanımlamalar Yargıtay'ın kabul ettiği tanımlamalardır) beyanlar ile değerinin düşürülmesi, sahibinin ( tüketicinin) ondan sağlayacağı maddi ve manevi menfaati azaltıcı ( aracın ikinci el değeri, araca güvensizlik vs) azaltıcı beyanlarda bulunanlar TTK hükümlerine göre maddi tazminata mahkum edilirler, bu davayı bizzat çelik motor açacağı gibi, bu forumdaki herhangi biri de açabilir, bu dava önce tespit davası olur, bu tespit davasında gerçekten böyle bir problemin yaygın olup olmadığı konusunda mahkeme bilirkişi marifeti ile tespit yaptırır, sonucunda bu iddia doğru çıkmazsa tazminat yoluna gidilir, üstelik bu yol oldukça çok kullanılan bir yol, örnek bir içtihatı aşağıya kopyalıyorum; Dava, davalı tarafından internet ortamında yazıların haksız rekabet oluşturduğunun tespiti, davalının yazılı beyanlarının düzeltilmesi ve maddi manevi tazminat istemine ilişkindir.
    Başkalarını ya da onların mal, hizmet ve faaliyetlerini yanıltıcı ve yanlış beyanlarla gereksiz yere kötülemek TTK'nun 57/1 maddesi gereğince haksız rekabet hallerindendir. Somut olayda, davalı gerekmediği halde: davacının ürününü ve kendisini kötüleyici beyanlar içeren ifadeleri, konu ile ilgili olan kişilerin ulaşabileceği ortamda kullandığına ve davacı firmaya isnat ettiği iddiayı göre, davalının eyleminin değinilen madde anlamında haksız rekabet teşkil ettiğinin kabulü ile davaya devam olunarak karar verilmesi gerekirken yazılı gerekçeyle red hükmü kurulması doğru görülmemiş kararın bu nedenle bozulması gerekmiştir.
    T.C. YARGITAY, 11.Hukuk Dairesi, Esas: 2009/11362, Karar: 2011/3864, Karar Tarihi: 04.04.2011
    bu başlık altındaki beyanlara dikkatli bakarsanız, başlık sahibinin ceed klup yöneticisi olduğunu, bu iddiaya tek bir aracı deneyerek varmadıklarını, bir çok araç denediklerini vb gibi genelleştirilmiş ifadelerin olduğunu görürsünüz, bu durum sizin belirttiğiniz gibi, uyarı mahiyetini aşan görüş olmanın sınırlarını oldukça aşmaktadır, aracın güvenirliliğini, dolaysıyla bu aracın ikinci el değerini, yada çelik motorun sattığı araçların güvenirliliğini etkileyecek düzeyde.
    2- Yeni ceed araçların, kullanım kılavuzundaki ABS ile ilgili sayfalar dikkatli okunursa, bu sayfalarda ABS nin bazı koşullarda mevcut fren mesafesini uzatacağı, ABS nin bazı yol koşullarında erken devreye girebileceği, ABS nin kısa fren mesafesinden çok güvenli duruşu sağlayan bir sistem olduğunu, bu sebeple takip mesafesine dikkat edilmesi gerekeceği konularında bilgi verildiğini, bu başlık sahibi kişinin yöneticisi olduğu ceed klup forumlarında da bu ABS meselesinin tartışıldığını ve kahir ekseriyetinin böyle bir problemin olmadığını beyan ettiğini de göreceksiniz. dolayısıyla, " Ben Arabadan İyi Anlarım" , " Yıllardan Beri Ehliyetim Var", " Bu Benim 49.arabam" gibi boş sözler ile böyle ciddi bir iddianın kanıtlanmayacağını kabul edersiniz sanırım.
    arabamızda ailemizi taşıyoruz, ne demek freni tutmayan araba!!! böyle bir şey düşünülebilir mi ???? araçlarının freni ile ilgili sıkıntısı olan arkadaşların, tüketici mahkemesine başvurmasını tavsiye ediyorum, madem ayıplı mal satın almışlar, 6 ayda bitecek bir dava ile araçlarına ödedikleri bedeli geri alabilirler, madem servisler bu konuda duyarsız, kendilerinin ve başkalarının can güvenliğini tehlikeye atmamak için bu yolu denesinler o zaman.




  • metesserdar kullanıcısına yanıt
    Selam Metesserdar,
    Yanlış anlama lütfen, kimseyi savunduğum yada koruduğum yok. Bende dayanamadım biki cümle ilave etmek istedim..
    Uygulamadan gelen biri olarak bilmen gerektiğini düşünüyorum, tüketici mahkemesinde açılan dava 6 ay sürer diyemeyiz.. Ben açtım, 2 sene sürdü.
    6 ay sürende var ama her daim değil.
    Ayrıca bu aracın frenlerinde şu an için abs nin çabuk ve uzun süreli devreye girmesinden ötürü sorun olduğu çok açık..
    daha sabah başıma geldi, mesafe olduğu için sıyırdım önümdeki aracı sağa doğru kaydım..
    Bu sıkıntıyı tek kişi de dile getirmiş değil.. çok kişi aynı şeyi söylüyor. Bence çelik motor ben dahil bizlere dava açabilir.. Çalik motor yetkilisi olduğuna emin olduğum kişiye kişisel bilgilerimi veririm, gider açar davayı.. ben eminim bilirkişi beni haklı bulacak ve onlar değil ben alacağım tazminatı .

    Neyse, bu işin bence şu an için manasız yanı.. zira bu durumun çözüleceğini düşünüyorum.. yasal süreç zahmetlidir ve en son baş vurulması gereken bir durumdur diye düşünmekteyim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Killer Loop

    Selam Metesserdar,
    Yanlış anlama lütfen, kimseyi savunduğum yada koruduğum yok. Bende dayanamadım biki cümle ilave etmek istedim..
    Uygulamadan gelen biri olarak bilmen gerektiğini düşünüyorum, tüketici mahkemesinde açılan dava 6 ay sürer diyemeyiz.. Ben açtım, 2 sene sürdü.
    6 ay sürende var ama her daim değil.
    Ayrıca bu aracın frenlerinde şu an için abs nin çabuk ve uzun süreli devreye girmesinden ötürü sorun olduğu çok açık..
    daha sabah başıma geldi, mesafe olduğu için sıyırdım önümdeki aracı sağa doğru kaydım..
    Bu sıkıntıyı tek kişi de dile getirmiş değil.. çok kişi aynı şeyi söylüyor. Bence çelik motor ben dahil bizlere dava açabilir.. Çalik motor yetkilisi olduğuna emin olduğum kişiye kişisel bilgilerimi veririm, gider açar davayı.. ben eminim bilirkişi beni haklı bulacak ve onlar değil ben alacağım tazminatı .

    Neyse, bu işin bence şu an için manasız yanı.. zira bu durumun çözüleceğini düşünüyorum.. yasal süreç zahmetlidir ve en son baş vurulması gereken bir durumdur diye düşünmekteyim

    Merhaba hocam,
    Bence bu aracın frenlerde demeniz doğru değil. Benim aracın demelisiniz diye düşünüyorum, bir kaç sorun ile genelleme yapılmamalıdır.
    Referans nokta önerileriniz olmuş, doğrudur, ben referans noktaya göre yavaşlamayı dikkate alıyorum. Bu sorun benim aracımda yok. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Abs devreye girdiğinde mesafe bile ölçebilirim. Gayet başarılı.
    Umarım sorununuz çözülür.

    İyi forumlar,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ancestor

    quote:

    Orijinalden alıntı: Killer Loop

    Selam Metesserdar,
    Yanlış anlama lütfen, kimseyi savunduğum yada koruduğum yok. Bende dayanamadım biki cümle ilave etmek istedim..
    Uygulamadan gelen biri olarak bilmen gerektiğini düşünüyorum, tüketici mahkemesinde açılan dava 6 ay sürer diyemeyiz.. Ben açtım, 2 sene sürdü.
    6 ay sürende var ama her daim değil.
    Ayrıca bu aracın frenlerinde şu an için abs nin çabuk ve uzun süreli devreye girmesinden ötürü sorun olduğu çok açık..
    daha sabah başıma geldi, mesafe olduğu için sıyırdım önümdeki aracı sağa doğru kaydım..
    Bu sıkıntıyı tek kişi de dile getirmiş değil.. çok kişi aynı şeyi söylüyor. Bence çelik motor ben dahil bizlere dava açabilir.. Çalik motor yetkilisi olduğuna emin olduğum kişiye kişisel bilgilerimi veririm, gider açar davayı.. ben eminim bilirkişi beni haklı bulacak ve onlar değil ben alacağım tazminatı .

    Neyse, bu işin bence şu an için manasız yanı.. zira bu durumun çözüleceğini düşünüyorum.. yasal süreç zahmetlidir ve en son baş vurulması gereken bir durumdur diye düşünmekteyim

    Merhaba hocam,
    Bence bu aracın frenlerde demeniz doğru değil. Benim aracın demelisiniz diye düşünüyorum, bir kaç sorun ile genelleme yapılmamalıdır.
    Referans nokta önerileriniz olmuş, doğrudur, ben referans noktaya göre yavaşlamayı dikkate alıyorum. Bu sorun benim aracımda yok. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Abs devreye girdiğinde mesafe bile ölçebilirim. Gayet başarılı.
    Umarım sorununuz çözülür.

    İyi forumlar,

    sadece benim aracımda da yok.
    pek çok kişi bunu fark etmiş durumda.. benimkinde de yoktu bana göre ilk zamanlar.. ama sonra baktım ki kazın ayağı öle değil..
    panilk fren tanımınıda iyi yapmak lazım.. ben bu durumun yazılımdan kaynaklı olduğunu düşündüğüm ve her aracın yazılımı aynı olduğu için hepsinde olma olasılığını ifade ediyorum.




  • Sayın Killer Lop, diğer arkadaşların yazdığı ve özellikle sizin yazdığınız mesajlardan hareketle Ceed alma konusundan vazgeçtim. Mesajlarınızdan anlaşılıyor ki konuya hakimsiniz. Ama anlayamadığım konu şu: KİA gibi, kalitesi ve güvenliği uluslararası derecelendirme kurumları tarafından tam not alan bir marka, fren gibi hayati bir unsurda böyle ciddi bir problemi nasıl yaşar? Euro NCAP güvenlik konusunda CEED'e 5 yıldız vermiş, bu nasıl oluyor anlamadım doğrusu. Çünkü 5 yıldız almak her markanın harcı değil.
    Sonuç olarak bir fikir verdiğiniz ve yönlendirdiğiniz için teşekkür ederim.
  • Dün gece iftardan sonra arabasını (2012 KİA Ceed) almayı düşündüğüm arkaşla buluştuk. Kendisine bu sitede yapılan fren yorumlarından bahsettim, böyle bir sıkıntının olup olmadığını sordum.Ceedlerin frenleri aniden basınca tutmuyormuş deyince, böyle bir şeyin sorunu hiç yaşamdığını söyledi. Deneme sürüşü yaptık. arabayı bir sıkıntı olmasın diye ben kullanmadım. Arkadaş çeşitli hızlarda aracın frenini kökledi ben herhangi bir anormallik görmedim hatta arabada kendimi oldukça güvende hissettim.
    Ceed, fiyat ve konfor+ donanım düşünülünce benim birnci tercihimdi. Arabayı almak istiyorum fakat içimde de bir kuşku oluştu.
  • ceed klübümüzde mevcut 3 bin üyemizle yaptığımız tartışmada ve birebir gerçekleştirdiğimiz toplantılardaki testlerimizde mevcut abs sorununun tüm ceed lerde olduğunu gördük sorun müstakil değil


    "Çorcona",
    kardeşim yukarıda sormuşsun 50 bin tl civarı alınacak dizel tavsiyeleriniz diye
    ben kesinlikle ceed tavsiye ederim bu fiyatlara

    arabayı bir gece alıp ta frenleri test etmekle bu sorunu göremezsiniz
    bu sorun özellikle devirli kullanımda ve önünüze aniden bir araç çıktığında fark ediiliyor sakin kullanımda bu sorunu çok ender yaşarsınız başına bu tür bir olay gelmeyende bu sorun yok der elbette belkide bu sorunu yaşamış olup büyük kazalar da geçirmiş üyelerimiz mevcut onuda bilemeyiz
    araç yüksek hızlarda ve modifiye edilmiş araçlarda daha bariz belli olur
    bazıları 50 km altı diyor fakat buda gerçek değil
    ben yüksek hızlarda çoğu ceed de bunu yaşadım gördüm gördük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banabunno -- 23 Temmuz 2013; 13:59:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: banabunno

    ceed klübümüzde mevcut 3 bin üyemizle yaptığımız tartışmada ve birebir gerçekleştirdiğimiz toplantılardaki testlerimizde mevcut abs sorununun tüm ceed lerde olduğunu gördük sorun müstakil değil


    "Çorcona",
    kardeşim yukarıda sormuşsun 50 bin tl civarı alınacak dizel tavsiyeleriniz diye
    ben kesinlikle ceed tavsiye ederim bu fiyatlara

    arabayı bir gece alıp ta frenleri test etmekle bu sorunu göremezsiniz
    bu sorun özellikle devirli kullanımda ve önünüze aniden bir araç çıktığında fark ediiliyor sakin kullanımda bu sorunu çok ender yaşarsınız başına bu tür bir olay gelmeyende bu sorun yok der elbette belkide bu sorunu yaşamış olup büyük kazalar da geçirmiş üyelerimiz mevcut onuda bilemeyiz
    araç yüksek hızlarda ve modifiye edilmiş araçlarda daha bariz belli olur
    bazıları 50 km altı diyor fakat buda gerçek değil
    ben yüksek hızlarda çoğu ceed de bunu yaşadım gördüm gördük



    Merhaba hocam,
    3000 üye ile bu tartışmayı yapmanız mümkün değil ki ben de o üyeler arasındayım ve bu tartışmaya katılmadım. Yanlış anlamayınız.
    Bilimsel olarak bir hata gözlemlediğinizde hatayı 3000 üründe de gözlemleseniz, hatanın olması konusunda kesinlik seviyesi ve güvenilirlik değerleri istatiksel olarak hiç bir zaman %100 olmaz. Bu nedenle TÜM ceed ler ifadesi kesinlikle kullanamayız. Çoğunluk diyebilirsiniz ki bu da görecelidir. Okuduğunuz ya da tartıştığınız kullanıcılar ile sınırlıdır.
    Bu konuda kendim de uygun testler yaptım hatta 26000 km de oldukça fazla istemsiz panik frenler yaşadım ve bu sorunla henüz karşılaşmadım. Ancak karşılaşmayacağım anlamına da gelmez. Karşılaşsam da tüm ceed'ler ifadesinin kullanılmasını uygun bulamam.
    Sadece bu durumun farkında olmalıyız diye düşünüyorum.

    İyi forumlar,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: banabunno

    ceed klübümüzde mevcut 3 bin üyemizle yaptığımız tartışmada ve birebir gerçekleştirdiğimiz toplantılardaki testlerimizde mevcut abs sorununun tüm ceed lerde olduğunu gördük sorun müstakil değil


    "Çorcona",
    kardeşim yukarıda sormuşsun 50 bin tl civarı alınacak dizel tavsiyeleriniz diye
    ben kesinlikle ceed tavsiye ederim bu fiyatlara

    arabayı bir gece alıp ta frenleri test etmekle bu sorunu göremezsiniz
    bu sorun özellikle devirli kullanımda ve önünüze aniden bir araç çıktığında fark ediiliyor sakin kullanımda bu sorunu çok ender yaşarsınız başına bu tür bir olay gelmeyende bu sorun yok der elbette belkide bu sorunu yaşamış olup büyük kazalar da geçirmiş üyelerimiz mevcut onuda bilemeyiz
    araç yüksek hızlarda ve modifiye edilmiş araçlarda daha bariz belli olur
    bazıları 50 km altı diyor fakat buda gerçek değil
    ben yüksek hızlarda çoğu ceed de bunu yaşadım gördüm gördük


    +1

    bu yoruma katılıyorum kesinlikle.. bazen bende de sorunsuz duruyor, bazen durmuyor.. ister 50 altı, ister 100 olsun.. fark etmiyor.. anlamadım bende nedir sorun..
    ama hala yazılımsal diyorum..
    kaldıki bu korkunç bir sorun deil.. yakın takip yapmican, sinirlerine hakim olcan ani frene basmican.. yavaşca basarak sert duruş yapaiblyorsun.. birden yüklenince abs devreye giriyor ve gerçekten hep önünde aniden araç bitince oluyor.. test ediyorsun bişi yok gibi görünüyor, ama iş canlı hale gelince oha bu muymuş sorun diyorsun..

    ama ben hala bu soruun düzeleceği umudunda sain ve uzak takip yaparak güvenli kullanmaya çalışıyorum.. belkide daha iyi ediyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ancestor

    quote:

    Orijinalden alıntı: banabunno

    ceed klübümüzde mevcut 3 bin üyemizle yaptığımız tartışmada ve birebir gerçekleştirdiğimiz toplantılardaki testlerimizde mevcut abs sorununun tüm ceed lerde olduğunu gördük sorun müstakil değil


    "Çorcona",
    kardeşim yukarıda sormuşsun 50 bin tl civarı alınacak dizel tavsiyeleriniz diye
    ben kesinlikle ceed tavsiye ederim bu fiyatlara

    arabayı bir gece alıp ta frenleri test etmekle bu sorunu göremezsiniz
    bu sorun özellikle devirli kullanımda ve önünüze aniden bir araç çıktığında fark ediiliyor sakin kullanımda bu sorunu çok ender yaşarsınız başına bu tür bir olay gelmeyende bu sorun yok der elbette belkide bu sorunu yaşamış olup büyük kazalar da geçirmiş üyelerimiz mevcut onuda bilemeyiz
    araç yüksek hızlarda ve modifiye edilmiş araçlarda daha bariz belli olur
    bazıları 50 km altı diyor fakat buda gerçek değil
    ben yüksek hızlarda çoğu ceed de bunu yaşadım gördüm gördük



    Merhaba hocam,
    3000 üye ile bu tartışmayı yapmanız mümkün değil ki ben de o üyeler arasındayım ve bu tartışmaya katılmadım. Yanlış anlamayınız.
    Bilimsel olarak bir hata gözlemlediğinizde hatayı 3000 üründe de gözlemleseniz, hatanın olması konusunda kesinlik seviyesi ve güvenilirlik değerleri istatiksel olarak hiç bir zaman %100 olmaz. Bu nedenle TÜM ceed ler ifadesi kesinlikle kullanamayız. Çoğunluk diyebilirsiniz ki bu da görecelidir. Okuduğunuz ya da tartıştığınız kullanıcılar ile sınırlıdır.
    Bu konuda kendim de uygun testler yaptım hatta 26000 km de oldukça fazla istemsiz panik frenler yaşadım ve bu sorunla henüz karşılaşmadım. Ancak karşılaşmayacağım anlamına da gelmez. Karşılaşsam da tüm ceed'ler ifadesinin kullanılmasını uygun bulamam.
    Sadece bu durumun farkında olmalıyız diye düşünüyorum.

    İyi forumlar,

    +1 de bu yoruma

    zaten 3000 ceed satılmamıştır eminm ki

    ama şunu sölemeliyim ki, çok ilgiçtir, banabunno nun anlattıkları benim araca uyuyor.. ciddi ciddi bu durumun aynısı..
    ma hala umutluyum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Killer Loop

    quote:

    Orijinalden alıntı: banabunno

    ceed klübümüzde mevcut 3 bin üyemizle yaptığımız tartışmada ve birebir gerçekleştirdiğimiz toplantılardaki testlerimizde mevcut abs sorununun tüm ceed lerde olduğunu gördük sorun müstakil değil


    "Çorcona",
    kardeşim yukarıda sormuşsun 50 bin tl civarı alınacak dizel tavsiyeleriniz diye
    ben kesinlikle ceed tavsiye ederim bu fiyatlara

    arabayı bir gece alıp ta frenleri test etmekle bu sorunu göremezsiniz
    bu sorun özellikle devirli kullanımda ve önünüze aniden bir araç çıktığında fark ediiliyor sakin kullanımda bu sorunu çok ender yaşarsınız başına bu tür bir olay gelmeyende bu sorun yok der elbette belkide bu sorunu yaşamış olup büyük kazalar da geçirmiş üyelerimiz mevcut onuda bilemeyiz
    araç yüksek hızlarda ve modifiye edilmiş araçlarda daha bariz belli olur
    bazıları 50 km altı diyor fakat buda gerçek değil
    ben yüksek hızlarda çoğu ceed de bunu yaşadım gördüm gördük


    +1

    bu yoruma katılıyorum kesinlikle.. bazen bende de sorunsuz duruyor, bazen durmuyor.. ister 50 altı, ister 100 olsun.. fark etmiyor.. anlamadım bende nedir sorun..
    ama hala yazılımsal diyorum..
    kaldıki bu korkunç bir sorun deil.. yakın takip yapmican, sinirlerine hakim olcan ani frene basmican.. yavaşca basarak sert duruş yapaiblyorsun.. birden yüklenince abs devreye giriyor ve gerçekten hep önünde aniden araç bitince oluyor.. test ediyorsun bişi yok gibi görünüyor, ama iş canlı hale gelince oha bu muymuş sorun diyorsun..

    ama ben hala bu soruun düzeleceği umudunda sain ve uzak takip yaparak güvenli kullanmaya çalışıyorum.. belkide daha iyi ediyorum

    Kia servisine başvurdunuz mu? Servise başvurup da bir çözüme kavuşamadıysanız müşteri hizmetlerini aradınız mı? Servis bu konuya duyarsız kalmaz gibime geliyor.
    Birkaç yıl önce şahid olduğum bir olayı anlatayım: Bir arkadaş Kia Sorento'sunun koltuğu gıcırdıyor diye servise başvurdu. Servis çok net gıcrtı tespit edemedi fakat arkadaşın ısrarı üzerine Kore'den koltuk getirtip koltuğu değiştirdiler.




  • çorçona Ç kullanıcısına yanıt
    başvurmaz olurmuyum dostum.. çelik motora bildirdiler. onlarda kore ye yazmış.. yanıt bekliyoruz demişlerdi.
    arayan olması 2-3 hafta geçti.. zamanım olmadı gidecem servise noldu dicem
  • norBende 2012 concept otomatik dizel aracmla onume aniden araba çıkması, ondeki aracin sikisik trafikte ani fren yapmasi gbi tehlikeli durumlar yasadim tabi bunlarda hizim 50 uzerindeydi araca guvendigim icin pek takip mesafesine dikkatetmiyorum bu yasadigim tehlike durumlarinda abs aniden devreye girdi ve arac durdu yalniz garibime gitti cok erken girmesi heralde dedim panik firen ozelliginden cunku aniden basinca tekerler abs ve bu ozellik olmasa kitlenebilir ve arac saga sola cekebilir diye dusundum.
    Okudugum firen muhhabetini meraktan denemeye ciktim kirmizi isiga yaklasirken hizimi 30 km ye kadar dusurdum sora gazi kokledim 50 ye varmadan pat firene asildim var gucumle baktim abs calisirken arac gidiyor hiz cok az kesiliyor isiga kadar durmucak daha sert yuklendim bende ve firen pedali oldugu seviyeden daha asaya dogru gitti yumusayarak iste o anda araba cakildi oldugu yere.
    Demekki otomatik dizel arac oldugu icin ilk anda ayagimizi gazdan cektigimz gec algilaniyor ve firenin baskisina karsi bir kuvvet uygulaniyor fakat benim yaptigim gibi firene asilinca normalden cok daha kuvvetli ozaman abs tekerleri durduruyor.
    Ayrica teker havalari ve yol normal olacak diger koşullarda kisa mesafeyi beklemenin bir
    manasi yok diye dusunuyorum sert lastikli bi aractan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Dostum bu testin bir noktada bana ilginç geldi. Zira zaten abs devredeyken frene daha fazla bastığında frrenler şişiyor.. geriye doğru tepiyor..
    sende nasıl daha da fazla kuvvet uygulayıp dibe gitti inan anlamış değilim?

    bu arada her zaman dediğim gibi, benim araçta michelin p3 var ve hepsinde nitrojen basılı.. yani lastikler görevini tam manası şile yerine getiriyor.
    zira michelin in yeni çıkan p3 modelinin özelliği %5 daha az fren mesafesi.. en azından pazarlama taktiği böle..

    daha önce çok test ettim, ama bende yine test edicem..
  • Dostlar geçtiğimiz günlerde pekte istekli olmamakla beraber konuyu bildiğim için daha dikkatli olmama rağmen panik fren yapmak zorunda kaldım.Bahsettiğiniz gibi bir sorunla karşılaşmadım.Hatta araç resmen yola saplandı.Bilmiyorum belkide burdaki yorumlardan okuduğumdan sonra psikolojik olarak beklentimin üstünde olduğu için bana öyle gelmiş olabilir ama önceki araçlarım kadar rahat ve net bir şekilde durdu araç.
  • Merhaba bende otomatik ceed sahibiyim. Bu sabah işe gelirken e-5 te önümdeki trafik aniden durdu 50-60 km hız ile gidiyordum aniden freni köklemek durumunda kaldım anında abs devreye girdi ve bingo önümdeki araca tosladım. Normalde çok rahat durması gereken bir mesafe vardı.
    Daha önceden bende benim araçta böyle bir sorun yok diyordum ama insan böyle bir durumla karşılaşınca anlıyormuş demkki. Allahtan fazla sert vurmadım önümdeki araç i30 du bu arada
    Bu arada abs devreye girince fren sertleşip şişiyor ancak dahada yüklenince birden boşalıyor pedal nerdeyse dibe kadar gidiyor. Ancak bu durmama en ufak bir etki yapamadı bunda belirteyim
  • Sayın reign, E 5'te 60 km hızla freni köklediniz, ABS devreye girdi, frenler şişti, bu durum durmanıza bir etki etmedi (Bu durumda araç durmamış oluyor) ve öndeki araca hafifçe tosladınız , fazla bir şey olmadı. Doğru mu anladım acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reign_

    Merhaba bende otomatik ceed sahibiyim. Bu sabah işe gelirken e-5 te önümdeki trafik aniden durdu 50-60 km hız ile gidiyordum aniden freni köklemek durumunda kaldım anında abs devreye girdi ve bingo önümdeki araca tosladım. Normalde çok rahat durması gereken bir mesafe vardı.
    Daha önceden bende benim araçta böyle bir sorun yok diyordum ama insan böyle bir durumla karşılaşınca anlıyormuş demkki. Allahtan fazla sert vurmadım önümdeki araç i30 du bu arada
    Bu arada abs devreye girince fren sertleşip şişiyor ancak dahada yüklenince birden boşalıyor pedal nerdeyse dibe kadar gidiyor. Ancak bu durmama en ufak bir etki yapamadı bunda belirteyim

    Cok gecmis olsun servise gidip anlattinzmi ayni sekilde hasar boyutu servis gerektirmedimi yani cok dusuk hizdami carptiniz eğer öyleyse frenler tutmus ancak aranzdaki mesafede tamamen durdurmaya yetmemis ayni hadiseyi abs sinde sorun olmayan bi aracla yasasaydiniz dururmuydu?
    Biraz fazla sordum kusura bakmayin arabayi cok sevdim firen sorununu halletmemiz lazim hernekadar benim basima gelmesede yaşadığınız...
    Genel bir sorun olduğu belli servisleri yoralim ki bi acikliga kavusturabilelim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.