Şimdi Ara

Çektiğim Sahaf Belgeseli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, 2013 yılında hazırlamış olduğum "Sahaf Belgeseli" videosunu youtube kanalıma yükledim. İzlemek isteyenler aşağıdaki linkten videoyu açıp düşüncelerini belirtebilirler.

    Kitap kültürünün yaşamın hızlı akışı içinde yok olmaya başladığı zamanlara giriyoruz. Daha az kitap okunuyor, satın alınıyor, paylaşılıyor. İşte tüm bu yok oluşun içinde her şeye şahit olan sahaflar o büyük kitap mağazalarına, yayın evlerine, kapitalist yazarlara rağmen ayakta durmaya çalışıyor. Biz de elimizden geldiği kadar onların sıkıntılarına ve yaşamlarına değinmeye çalıştık. İzleyeceğiniz yirmi dakika içinde kitabın ve kitap aşkının nasıl bir şey olduğunu ve bu mesleği daha yakından tanıyacak, hissedeceksiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=h0KfG3GLr2Q







  • Verdim like'ını .



    Oturduğum yer metropol ve ilginçtir ki oturduğum yerin dibinde de 2 tane sahaf var . Şanslıyım bu konuda .



    Konumu sahaflara göre de seçmemiştim oysa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler
  • Guzel calisma..

    Emegi gecenlere tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkekisi E kullanıcısına yanıt
    Abone de oldum . Böyle kanallar az ve üstüne tanınmıyor da ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ara izleyeceğim, eline sağlık. Yalnız daha az kitap satın alındığını, okunduğunu kim söylüyor yahu ? Türkiye'nin kitap pazarı her geçen yıl daha da artıyor. Telif sayısı zaman zaman düşmesine rağmen pazar büyüyor.

    Ayrıca sahafları normalde severim, olması gereken kişiler. Fakat, böyle gitmeye devam ederlerse teker teker kapanmaya ve batmaya mahkumlar. Bir kısmına üzülsem de genel olarak hiç üzülmüyorum. Kitap üzerine, kültür üzerine sohbet edecek adam azalıyor diye daha çok üzülüyorum. Artık internetten hemen her kitaba çok rahat şekilde ulaşabildiğimiz bir çağda yaşıyoruz. Fiyatları da gayet uygun. Zaten olmak da zorunda. Yoksa satılmaz. O yüzden batıyorlar işte. Kusura bakmasınlar da daha bugün en fazla 30 lira civarında satılan kitabı dolaştığım ve etraftan sordurduğum bütün sahaflar 80-90 lira fiyat çekti. Almadım haliyle. Buna fırsatçılık denir. Fırsatçılık yapan da eninde sonunda batmaya mahkumdur.

    Kusura bakmasınlar, içlerinde çok iyi tanıdığım ve sevdiğim insanlar da var ama taksici gibiler. Aralarında gayet iyi insanlar olmasına rağmen, geneli nereden çaksam derdinde. Sırf baskısı tükendi diye ellerindeki kitaba tam üç katı fiyat istemek nedir yahu ? Öyle klasik, değerli bir kitap falan da değil benim aradığım. Akademik çalışma. Meraklısı, akademisyeni, öğrencisi dışında okuyanı falan da olmaz yani. El insaf denir böylesine. Bunun gibi tonla örnek var. Ben bu adam battı diye niye üzüleyim ki ?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.