Şimdi Ara

Celeron 1.7 ses sorunu lütfen yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, sistemim fx5500 (256mb) 1GB DDR RAM (400mhz) ve 1.7 Celeron (17x100). Görüldüğü gibi işlemcim sistemin geri kalanına uygun değil ve doğal olarak almam gereken performansı alamıyorum. CPU'yu ufaktan bi kaktırayım dedim, frequency'sini normal değer olan 100'den, aşamalı olarak 120'ye kadar çıkarabiliyorum, bu da yaklaşık 2000mhz'a falan geliyor. Ama bu FSB'yı oynattıktan sonra windows seslerle ilgili hatalar vermeye başlıyor, bilgisayar ses vermiyor vs. Anladığım kadarıyla bu AGP frequency olayını ayarlamadığım için fln oluyor. Bilgisayar'ın ses kartını görmemesi ile ilgili diye düşündüm. (ses kartı onboard) Ama çözümü nedir nasıldır bilmiyorum. Benim anakart'ın bios menüsü de bi garip, AGP ayarını aradım taradım bulamadım, yok. Advanced Chipset'de O/C ile ilgili hiçbirşey yok ama ana menüdeki Frequency Settings diye bir menünün altında 3 seçenek var: CPU çarpanı, voltaj ayarı ve CPU frekansı, böyle garip bi BIOS var karşımda :S anakartım "biostar p4tdp"

    Buyrun bunlar da BIOS'umun resimleri

     Celeron 1.7 ses sorunu lütfen yardım...


     Celeron 1.7 ses sorunu lütfen yardım...


     Celeron 1.7 ses sorunu lütfen yardım...


     Celeron 1.7 ses sorunu lütfen yardım...


    Yardım ederseniz çok memnun olurum
    Teşekkürler

    Edit: Düzeltme & Resim ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frylock -- 27 Ocak 2009; 23:41:13 >







  • quote:

    Orjinalden alıntı: frylock

    Merhaba, sistemim fx5500 1GB DDR RAM ve 1.7 Celeron (17x100). Görüldüğü gibi işlemcim sistemin geri kalanına uygun değil ve doğal olarak almam gereken performansı alamıyorum. CPU'yu ufaktan bi kaktırayım dedim, frequency'sini normal değer olan 100'den, aşamalı olarak 120'ye kadar çıkarabiliyorum, bu da yaklaşık 2000mhz'a falan geliyor. Ama bu FSB'yı oynattıktan sonra windows seslerle ilgili hatalar vermeye başlıyor, bilgisayar ses vermiyor vs. Anladığım kadarıyla bu AGP frequency olayını ayarlamadığım için fln oluyor. Bilgisayar'ın ses kartını görmemesi ile ilgili diye düşündüm. (ses kartı onboard) Ama çözümü nedir nasıldır bilmiyorum. Benim anakart'ın bios menüsü de bi garip, AGP ayarını aradım taradım bulamadım, yok. Advanced Chipset'de sadece 3 seçenek var: CPU çarpanı, voltaj ayarı ve CPU frekansı, böyle garip bi BIOS var karşımda :S anakartım "biostar p4tdp"

    Yardım ederseniz çok memnun olurum
    Teşekkürler

    pcl frequencyden dolayı sorun yaratıyor sanırsam o ayar yoksa normali 100 mhzdir bunun sen 120 yapınca ramler gibi yükseliyor tabi değiştirmeyincede sapıtıyor sistem bulamazan eğer fazla kurcalama stabil olmaz sistem




  • Bu ayarı biosdan bulamıyorum peki PCI/AGP ayarlarını windows'dan yapabileceğim bi yazılım var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: frylock

    Bu ayarı biosdan bulamıyorum peki PCI/AGP ayarlarını windows'dan yapabileceğim bi yazılım var mı?

    o kadarını bilmiyorum bilen birileri yardım etsin
  • yok mu bilen birisi!??
  • pci-ex frekansı 100mhz dir o anakartta pci-ex slotu yok.bu anakartta agp ve pci hızları 66/33 mhz hızlarında çalışır.sen fsb artırdığında yani 100mhz i 120mhz yaptığında agp hızı 79,2mhz e pci hızında 39,6 mhz e çıktığından ve ses kartıda pci üzerinde çalıştığından sorun çıkartıyor.şu gösterdiğin bios resimlerinde pci ve agp hızını sabitlemekle ilgili bir sekme yok.diğer kısımlarda olabilir.agp/pci frequency yazar genelde.buna göre ara.eğer varsa onu bölen şeklinde yada direk frekans olarak sabitle.yoksada bios update etmeyi dene yeni biosunda belki vardır.kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _prozac_ -- 29 Ocak 2009; 20:25:34 >
  • teşekkürler
  • BIOS update denycm teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: frylock

    BIOS update denycm teşekkürler


    kesintisiz güç kaynağınız yoksa hiç uğraşmayın güncellme anında elektrikte oluşabilcek daşgaşanma kesinti anakartın geri dönüşü zor alan bir arızaya sebep olur pc açılmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.