Şimdi Ara

CEM UZAN HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Biz iktidara gelmeleri olayından bahsediyoruz.Onu sabit fikirli insanlara soracaksın...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden yurtdışına kaçmak zorunda kalmıştı ? neden şirketlerine el konulmuştu ? 2

  • cem uzan gibileri siyasetten uzak durmalı, devlet yönetimi anonim şirket yönetimi gibi değildir, cem uzan gibileri her şeyi kazan kazan diye görür, onlar için hayat kar ve zarardır.


    azıcık batı avrupaya bakın, o ülkeleri kimler yönetiyor, batı avrupadaki bürokrasiye bir bakın, insanlar, şirketler devletten korkuyor, suç işlemekten korkuyor, sermaye ülke yönetimini ele geçirmemeli, ele geçirirse ülke kaynaklarını sermaye kullanır, emeğe kırıntı kalırsa kalır.

  • Akp nin manitasi gibi sevdiği feto firarisi Savcısı Zekeriya Öz Uzan'ı tehdit etmiş. Hayat degerlidir diye şifreli bir şekilde söylemiş. Bunun üzerine Cem Uzan Türkiye'den kaçması gerektiğini anlamış. Kendi iddiasi bu. Akp tarafından bir yalanlama da gelmedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 5 Ekim 2022; 17:40:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer konuya yazdığımı direk kopyalayayım;


    Uzan ailesinden Allah binlerce kez razı olsun, ülkeye Özal döneminden sonra ikinci rönesansı yaşatan ailedir. Ülkeye kazandırdıkları enerji yatırımları zaten akla hayale gelmeyecek boyutta ancak özellikle Star ile ülkeye özel televizyonu getirmeleri zamanına göre büyük bir aydınlanma yaşattı. Uzan ailesi Trt tabusunu yıkmasa, daha uzun yıllar devlet kanalında propaganda ve 9. senfoni izletirlerdi millete.


    Uzan ailesinin yaptığı, arka yollardan dolanıp kazanç sağlamak tabii ki ancak Gülen ve akp ile ters düşene kadar sistemleri tıkır tıkır işliyordu. İmar Bankası olayında zaten Cem Uzan'ın bir mesuliyeti yok. 94 yılından beri banka ile tek bağı müşteri olarak vardı. Kaldı ki İmar Bankası tam olarak yasal işler yapmasa da, işin içine BDDK ve TMSF girene kadar değirmen dönüyordu. Dönmemiş olsa bile aynı dönemde sadece İmar Bankası batırılmış gibi bir hava yaratılıyor. Bir ton banka battı, sadece Uzan ailesi 'dolandırıcı' olarak adlandırıldı nedense.


    Motorola olayına gelirsek, alacaklarına karşılık Telsim'e çökmeye çalıştılar, Uzanlar da sermaye artırımı yaparak Motorola'nın çökmeye çalıştığı hisselerin ellerinde patlamasını sağladı.


    TRT'nin özel televizyon yasağını, Star'ı yurt dışında kurup Türkiye'de yayın yaparak delmeleri gibi, yaptıkları her şey tam olarak yasal olmasa da kitabına uydurulmuş şeyler. Uzan ailesi bu şekilde elini taşın altına koymasa TRT tekelinden ne zaman kurtulurduk kim bilir...


    İlk dönem cumhuriyet yıllarından sonra ülkeye Uzan ailesi kadar faydası olan kimse olmamış, millet hala meyve veren ağacı taşlamanın derdinde. Uzan gibi 2 aile daha cesaret edip muhalefet edebilmiş olsa, şimdi bu halde olmazdık. Koskoca Koç, Kıraç vs. ağızlarının tadı kaçmasın diye iktidarın değirmenine su taşıyor.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.