Şimdi Ara

Cep Telefonu Bataryası Bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkeze merhabalar

    Yaptıgım devre 9-12 volt arası çalışan bir devre.Bunu kutuya koyup taşınabilir yapacağım fakat daha iyi olması için cep telefon bataryalarını seri bağlayıp devreyi taşınabişlir bir hale getirmek isityorum.Bunun için evimde fazla olan cepğ telefon bataryası aklıma geldi.Bataryaların biri 3.7 volt 1800 mah diğer ikisi 3.7 volt 800 mah kapasiteye sahip.Öncelikle normalde ben bunları 5 volt 1 amperlik standart şarz aletine baglayarak şarz ediyorum ve şimdiye kadar bır sorun cıkmadı.Piller tam doluyken
    seri bağladıgımda (Piller bitikken 11.1 volt veriyor )12.22 volt veriyor ki buda benım ıcın yeterli.Fakat sorun ise bunları seri baglı iken nasıl şarz edeceğim.Bataryaların ustunde max 4.2 voltaj dıyor ben 5 voltla şarz ediyorum bir sorun cıkmıyor ama seri bağlayınca nasıl şarz edeceğim?



  • Selamlar hocam. Konuyu biraz daha açabilir misin ? Yani bataryayı şarj ederken nasıl bağlantı yapıyorsun? Şemasını basitçe çizsen daha iyi olur, daha iyi anlarız daha kolay yardımcı oluruz.
  • Tabikide Hocam teşekkurler ilgilendiğiniz için bu arada devre 700 mah çekiyor şöyle elimden geldiğince resmini çizdim :D
     Cep Telefonu Bataryası Bağlantısı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbar -- 21 Mayıs 2015; 14:44:35 >
  • xbar kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Öncelikle sorunları yazayım. Piller-bataryalar farklı akım kapasitesinde olduğu için seri bağlayarak şarj etmek sıkıntılı olur.

    Mesela iki tanesi 800 mAh , 1800 mAh olan pilden çabuk dolacaklar. Dolunca şarj kesilecek (çok küçük miktarda kaçak akım dışında ) . Dolayısıyla 1800 mAh olan pil tam akımda şarj olmayacak.

    Paralel şarjda sorun yok.

    Bu tip devrelerde öncelik güvenlik olmalı diye düşünüyorum. Şarj aleti mutlaka bu amaca uygun olmalı. Aşırı şarj, yüksek akım, sıcaklık koruması gibi güvenlik önlemlerini barındırmalı. Bu özelliklerin hepsi küçük entegrelerde bulunuyor. Uygun fiyata bu tür şarj aletleri alabilirsin.

    Bu şekilde pilleri bağlarsan devre 700 mAh çektiği için 1 saatten biraz fazla çalışacaktır.

    Bütçen yeterliyse tavsiyem linkteki pillerden 4 tane alıp seri bağlaman ve buna uygun bir şarj aleti kullanman. Buradaki pil 3200 mAh yazıyor ama gerçekten öyle mi biraz şüpheli, merdiven altı üretime benziyor. Farklı markalara da bakabilirsin.

    Site güvenli mi bilmiyorum rastgele arama yaptım.

    http://www.pilsitesi.com/UltraFire18650-3-7V-3200mAh-SARJLI-Li-Ion-Pil_3145.html#0




  • Ozaman her bataryanın + girişine birer diyod ,, - lerinide birleştirip teker teker standart şarz aleti ile şarz edeceğim.Yardımını esirgemediğin için teşekkürler.Ayrıca yukardaki pil onerınıde gordum o pillerden bizim burdada satılıyor iyidir belki ama onlar bataryaya gore daha kalın buda benım için pek uygun olmuyor.

  • xbar kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Eğer o bataryalar hantal oluyor diyorsan şu şekilde ince olanları da var.

    http://www.alibaba.com/product-detail/Taico-Super-Thin-Li-ion-11_60219562682.html

    http://www.alibaba.com/product-detail/103450-Super-thin-li-ion-battery_60237666025.html

    İyi forumlar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.