Şimdi Ara

Cep telefonu ile faks çekmek göndermek almak %100 çalıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonu ile faks çekmek

    internette arayıp bulamadım ama sonunda kendim başardığım için sizlerle bunu paylaşayım dedim. Başardığım şey şu.

    Turkcell hatlı cep telefonunu bilgisayara bluetooth ile bağlayarak bilgisayardaki belgemi yada resimi faks çekmek göndermek. Tatilde, yazlıkta oraya buraya iş başvurusunda cv fakslamak gerektiğinde çok işinize yarıyor. Üstelik sabit ücret mücret yok. 1 dk sı 0.23 tl imiş. 1dk ortalama 1 sayfa gönderebileceğimizi düşünürsek...

    Bunun için öncelikle cep telefonunuzun biraz eski olması gerekebilir. Çünkü kullanacağımız hizmet Turkcell datacell-fakscell hizmeti olduğundan cep telefonumuzun WAP destekleyen bir modem görevini görebilmesi gerekiyor (dikkat edin WAP diyorum....gprs, edge, 3g demiyorum..!!! ). Bendeki telefon ericsson t39m. R520 lerede oluyormuş. Ama marka kısıtı yok. Yeterki dikkat edin WAP diyorum....gprs, edge, 3g demiyorum..!!!

    Daha sonra Turkcelle telefon açıp müşteri temsilcisine bağlanmayı başararak ve 2. paragrafta yazan cümleyi anlamasını sağlayarak hattınızı datacell-fakscell hizmetine açtırıyorsunuz. Onlarda size faks ALMAK için 2 numara veriyorlar. Tabi benim için önemli olan faks GÖNDERMEK....neyse.

    Daha sonra telefonumda bluetoothu açıp bilgisayarda bluetooth simgesi üzerinden arama yaparak telefonumu bilgisayara tanıtıyorum (pair ediyorum)...Sonra sağ alttaki bluetooth simgesine sağ tıklayarak faks cihazı aratıyorum. Bende Ericsson t39m in bluetooth faks desteklediğini buradan öğrenmiştim.

    Bendeki faks çekme yazılımı Venta Fax. Bu programı kurup programda modemi bluetooth fax diye işaretledim. Program cep teli algıladı...

    Tanıtma faslı bitti..

    Göndermek istediğim dosyayı açıp yazdırma aygıtını venta fax diye işaretliyorum ve programın yönlendirmesiyle fax gönderilcek tel no vs. giriyorum ve faksı gönderiyorum..

    Eğer konu ilgi çekerse faks ALMA işleminide ileride anlatabilirim.







  • güzelmiş, teşekkürler bilgi için.
  • Emege saygı +rep
  • UniMesajCell kullaniyorum. Cep telefonuna bile ihtiyac kalmiyor.

    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/mesajlasin/unimesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trineux

    UniMesajCell kullaniyorum. Cep telefonuna bile ihtiyac kalmiyor.

    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/mesajlasin/unimesaj


    Buda güzel bi servis ama araya internet girdiğinde çektiğiniz yada aldığınız faks sunucuda depolandığından güvenilirliği sorgulanabilir gibi geliyor bana. gerçi turkcell yamuk yapmaz ama bende bir soru işareti var açıkçası..

    Internette e-postaları fakslayan yada alan türkçe - ingilizce ücretli servislerde varmış zaten ama ...??

    Sanırım bizim "Türk Telekominikasyon Kurumu"nda kaydı olan şirketlerin servislerinden iş yapmamız en iyisi. Allah korusun En azından yasal yaptırım gücümüz olur.




  • cok zahmetli :-)
    Genede tesekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.