Şimdi Ara

Cep telefonu ile siteye koymak için ürün çekimi yapılabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ayakkabı mağazamız var. Yakın zamanda site işine girip ürünlerimizi oraya eklemek istiyoruz. Ancak şuan işin potansiyelini bilmediğimizden dolayı fazla masraftan kaçınıyoruz. S7 Edge ile acaba bu iş yapılabilirmi. Birde çekim çadırı ile ışık tavsiyesi yapabilirmisiniz acaba. Türkiye den mi almalıyım yoksa yurt dışından mı.



  • s7 telefonunuz varsa elbette onla çekebilirsiniz. ışık çadırını da kendiniz yapabilirsiniz. öyle zor bir şey değil youtube ta nasıl yapıldığına dair videolar var. kendi sitenizin yanı sıra ürünlerinizi sanalpazar,n11,gittigidiyor,sahibinden gibi sitelere de ilan verip satabilirsiniz. böylece 7-24 tüm Türkiye ye satış yapma potansiyeliniz olur.
  • Teşekkür ederim önerileriniz için. Dediğiniz gibi alternatif sitelerde işimize yarar. Işık konusu nasıl olmalı sizce?
  • Evde yapılmayacak şeyler değil hafif bir uğraşla ışık çadırını ayarlayabilirsin. S7 bildiğim kadarıyla kamerası diğer telefonların kameralarına göre çok iyi. Çekim yapmak için illa profesyonel kameralara gerek yok yani
  • Işık çadırı yapıp, telefon ile çekebilirsiniz. Buraya kadar itirazım yok.

    Küçük boy (thumbnail), büyük boy (full size) ayrımına gitmek istersen, çözünürlük sorun olabilir.

    Bence en olası sorun, sayfanın arkaplan rengi ile ürün fotoğrafının arkaplan rengi arasındaki fark olacaktır. İlk anda bişey olmaz desen de, kısa sürede gözüne batmaya başlar. Önüne geçmek için, telefonun kamerasında varsa manuel ayarlar, onları kullan hep aynı ayarlarda kullan. Işık çadırının, konumu, çekim zamanı (güneş ışığının olası etkileri açısından), ışıkların konumu, ürünün konumu, telefonun konumu gibi tüm parametreleri her seferinde aynı yapmaya özen göster. Sayfanın arkaplan rengini de elde ettiğin fotoğraflara göre biraz gri gibi yaparsan çok çok az masrafla, amatör hazırlanmış ama profesyonel görünen siten olabilir.

    Biraz da havalı olsun istersen, ürünün altına beyaz parlak pleksiglass bir plaka koyup yansımalar elde edebilirsin.




  • Teşekkür ederim tüyolar için. Daha işin amatörüyüz ama şu fotoğraf olayları her zaman ilgimi çekmiştir. Bu vesile ile girmiş oluyoruz. Çekim çadırını kurmayı planladığımız yer biraz karanlık fazla güneş almayan bir yer ama gerekirse başka yerlerde ayarlarım o problem değil.
  • Konu kalabalığı olmasın diye buraya yazmak istedim. Bizde perde işi ile ilgileniyoruz ve aynı sizin gibi tel ile ürün fotoğraflarını sosyal medyadan satışa sunmak istiyoruz. Acaba xperia z2 bunun için yeterli olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, telefonla çektiğiniz fotoğraflar beklentinizi karşıladı mı? sitenizi görebilir miyim?
  • Bence kesin olur. Çünki sitelerde tüketicinin ürünleri hızlı ve kaliteli görmesi de önemli olduğundan "çok büyük" çözünürlükte ve "çok detaylı" fotoğraflar yüklenmez. Günümüzde ortalama bir tel bile 12 megapixel foto çekiyor. Bunun foto kalitesi olarak da "en iyisi" demiyorum, biraz iyisi kullanılırsa. Bir de fotoğraf çekilecek ürün ve ortamın aydınlatması iyi olur ise elbette kullanılır. Zaten siteye yüklenecek fotoğraflar 1, 1.5 megapixel falan ancak olacaktır ki kullanıcı dakikalarca 3-5 ürün incelemek için resimlerin yüklenmesini beklemesin.
  • İkinci el temiz bir Lumia 1020 alın her işinizi görür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.