Şimdi Ara

Cep telefonu işletim sistemleri ne kadar güvenlir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cep telefonu işletim sistemleri hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Android sisteminde uygulamaların izin isteklerinin güvenlik noktasında sıkıntılı olduğunu düşünüyorum. Mesela çarpım tablosunu öğretmeye yönelik bir uygulama telefonunuzun içindeki resimlerinize erişmek isteye biliyor. Oysa ne alakası var.
    Peki işletim sistemlerinde android, Mac Os ve Windows Mobile da güvenilik ne durumda? Hangi işletimi daha güvenilir?



  • 3 platformda da en çok tercih edilen uygulamalar %90 aynı. Örneğin facebook ve Whatsapp gibi uygulamalar. Üreticiler de aynı olduğu için birinde bir güvenilmezlik söz konusu olduğunda öbüründe de olacaktır.

    Android'in tek güvenlik açığı uygulamaların market dışından da yüklenebilir olması. Örneğin eskiden apkmania diye bir siteden ücretli uygulamaları indiriyordum ancak şimdi sitenin reklamları arasında ard arda sayfalar açılıyor ve benden gizli bir şekilde bir apk dosyası indirmeye çalışıyor. Tıklayıp kurarsam iyi bir şey çıkmayacağı kesin.. Ben de siteden tamamen vazgeçtim.

    Bunun dışında dikkatli olacak bir şey yok. 3 platform da sanal cihazlar yaratarak kendi marketlerindeki uygulamaları her 24 saatte bir deneyip, hareketlerini ölçüyorlar. İzinlerini kötü kullanan ya da izni dışında hareket eden uygulamalar siliniyor. Cihazınızda otomatik güncellemeler açıksa, cihazınızdan da siliniyorlar. Yani çok endişelenecek bir şey yok.




  • Güvenlik konusunda ios'u tek geçerim , asla virüs girmez .
  • blackberry güvenlik yazlımı konusunda başarılı.
    www.rim.com internet sitesinde yazılımlar var.


    Hindistanlı yetkililer de kendilerine kullanıcıların e-posta ve kısa mesajlarına ulaşma imkanı verilmediği takdirde BlackBerry hizmetlerinin ülkede yasaklanabileceğini açıklamıştı. Kaynaklara göre BAE'de 100 bini iş kullanıcısı olmak üzere halen 500 binin üzerinde BlackBerry abonesi bulunuyor.
  • Öyle bir kesinlik yok ne yazık ki. Bugün açığı olmayan işletim sistemi yok. Dünyanın en güveniliri olan Ubuntu'da bile bir takım açıklar mevcut. Ayrıca iOS'un sabıkası da Android'ten temiz sayılmaz.
  • hepsi ama hepsi bilgi toplar kacis yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeLiCe_DoLuCa

    Öyle bir kesinlik yok ne yazık ki. Bugün açığı olmayan işletim sistemi yok. Dünyanın en güveniliri olan Ubuntu'da bile bir takım açıklar mevcut. Ayrıca iOS'un sabıkası da Android'ten temiz sayılmaz.

    Kaynak kodları kapalı olduğu için jailbreak olmadan virüs girmesi %0

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.