Şimdi Ara

Cep telefonuna yüzde 20 zam geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Artan döviz kuru, cep telefonu fiyatlarında da yüzde 20’lik bir zamma neden olacak.
    Vatan’dan Emre Eser’e konuşan Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Turnacı, sektörün tamamının ithalatçı olduğunu ve kurdaki yükselişten olumsuz etkilendiklerini söyledi.
    Turnacı şunları kaydetti: “Dolardaki artışı belli bir noktaya kadar tüketiciye yansıtmamaya çalıştık. Perakende mağazaları da bu süreçte zam yapmadı ama gelinen bu noktada ithalattaki kur seviyeleri bizim için çok olumsuz. Mecburen zam yapmak zorundayız. Bu artış da yüzde 20 olacak.”



    Servise de zam
    MOBİSAD başkanı, cep telefonu parçalarının Uzakdoğu pazarından dolarla ithal edildiğini belirterek “Buradaki arkadaşlarımız da maliyetleri artacağı için bunu fiyatlara yansıtacak. Dolayısıyla hem 2’nci el pazarında fiyatlar yükselecek hem de tamir ve servis ücretlerinde bir artış yaşanacak” dedi.


    Cep telefonuna yüzde 20 zam geliyor!


    ‘İstihdam kaybı da olacak’
    Turnacı, cep telefonunun lüks olmadığını ve uygulanan Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) haksız olduğunu dile getirerek “Kur bu seviyedeyken satışlarımız daha da düşecek. Pazarımız daralacak. Nasıl akaryakıtta kur nedeniyle yeni bir ÖTV modeline gidildiyse bizim için de aynı modelin uygulanmasını talep edeceğiz. Yoksa çok sayıda istihdam kaybı olacak” diye konuştu.


    KAYNAK







  • Koymaz bu millete. Bu millet aç kalır ama en son teknolojiyi kullanmaktan vazgeçmez. Daha geçen öğretmen arkadaşım iphone x aldı. Daha önce kullandığı telefon da 6s di. 4 bin lira geliri olan adam 6-7 binlik telefonla dolaşıyor cebinde. Diyecek söz yok.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız insanlarımızın en büyük zevki telefon kullanmak bu algıyı zevki değiştirmeliyiz tüketim çılgınlığı azalmalı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    Koymaz bu millete. Bu millet aç kalır ama en son teknolojiyi kullanmaktan vazgeçmez. Daha geçen öğretmen arkadaşım iphone x aldı. Daha önce kullandığı telefon da 6s di. 4 bin lira geliri olan adam 6-7 binlik telefonla dolaşıyor cebinde. Diyecek söz yok.
    Öğretmenler ek ders falan derken bu ülkede 10 bin civarında para kazanıyor, karı koca 20 bin alıyordur. Özel okullarda bazı öğremenler karı koca mercedese biniyor. İphone x almış çok mu?

    Telefon halkın ihtiyacı, devlette halk ihtiyaçlarına vergiler koyarak hayatta kalır dolayısı ile telefondan vergi alması veya var olan vergiyi arttırması yerinde bir karardır




  • Çok iyi oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Hocam durumu olanlara lafimiz yok haddimize de değil elbette lakin durumu olmayanın da kendini bu kadar zorlaması kendine zarar eğer ödeyecek gücü yoksa ,varsa zaten sıkıntı olmuyor bir şekilde ödüyor .Misal tanıdığım varlıklı girişimci bir insan var adam hala on cami kırık 5s kullanıyor gibi vs .ha tabi o kadar para olup o telefonu kullanmak da o halde biraz pintilik gibi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Süper devam devam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyide biz telefonu dolarla mı alıyoruz zam nealaka
  • Az bile gelmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kac yildir ayni telefonu kullaniyorum.3 yil olacak.

    Bir telefona Danaya ortak girer gibi 5000 6000 lira para veriyorlar

    Ama kurban kesin desek kesmezler..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tmm iktidar tüketim kültürünün pompaladı çiftçisinden esnafına memuruna herkes borçlu ama bizim milletde seviyor şuursuzca harcamayı hep birlikte batmak kaçınılmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir zamanlar biz de heves ettik ama bizim heves ettiğimiz 2000 liraydı.Kaldı ki o zaman bile çok diyorduk.6 milyara telefon mu olur len ! Benim için artık varsa yoksa çinliler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 48 ay taksitle operatörlerden tarifeye ek telefon alan tiplere az bile. En az yüzde 60-70 zam yapılsın destekliyorum. Türkler kadar fakir olup da kendini zengin gibi göstermeye çalışan bir halk görmedim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    Hangi öğretmen o 10 bin alan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yav hala anlayamıyorum 5 binlik telefonda aynı şeyi yapıyor 1500 liralıkta aynı şeyi yapıyor. Gün sonunda hepimiz instagram, WhatsApp, youtubeye takılacağız. Orta segment bir telefonda aynı şeyleri takılmadan donmadan açıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 gün sonra telefon alacağım.

    Gelecek zamın tarihi var mı acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.